2022. július 3. | vasárnap | Kornél, Soma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Szegedi Szabadtéri Játékok
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Hot Jazz Band
Szegedi Szimfonikus Zenekar
Alföldi Róbert
Ferenczi György és a Rackajam
Storyville Jazz Band
Molnár Jazz Band
Jazz Band Ball Orchestra
Szulák Andrea
Szinetár Dóra
Újszegedi Szabadtéri Színpad
Szegedi Szabadtéri Színpad
Kapcsolódó események
Szegedi Szabadtéri Játékok - Nabucco
[2005. július 15.
péntek este]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Nabucco
[2005. július 17.
vasárnap 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 12.
péntek 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 13.
szombat 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 14.
vasárnap 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 18.
csütörtök 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 19.
péntek 21:00]

A Szegedi Szabadtéri Játékok megújult környezetben

Megújult környezetben, július 1-jén indul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programsorozata. Az eddigi jegyértékesítési eredmények alapján 180 millió forintos rekordbevételt könyvelhet el a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező KHT.

A Szegedi Szabadtéri Játékok megújult környezetben
Idén július 1. és augusztus 21. között kerül megrendezésre a Szegedi Szabadtéri Játékok a város újjáépült, megszépült belvárosában. Megkezdődött a Fesztivált kiszolgáló vendéglátóipari egységek felújítása, a Dóm térhez igazodó arculat kialakítása is Vesmás Péter Ybl-díjas építész tervei alapján. A Játékok idejére a tér hangulatához illő pavilonok épültek, így a fesztiválhoz tartozó vendéglátás és kereskedelem az árkádsoros épületegyütteshez illeszkedik. A Dóm tér környezetének megújítása várhatóan három-öt éven belül ér véget.

A programkínálata
A fesztivál széles programkínálatában mindenki megtalálhatja a kedvére való előadást: az idei eseményre egyre nagyobb számban érkeznek külföldi látogatók is, hiszen a Játékok műsorán olyan világhírű művész is látható, mint a Nabucco címszerepét alakító Paolo Gavanelli.
2005 Szegeden a Fiatalok Éve, ezért a fesztivál műsorának összeállításakor a szervezők a fiatal korosztály ízlésének leginkább megfelelő programokat választották.

A fesztivál nyitóprogramja a XXI. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Gálaestje, melyen a Budapest Táncegyüttes szólistái, valamint neves európai néptánc együttesek lépnek fel. A fesztivál műsorán szereplő néptáncgála minden alkalommal különleges gondolatiság alapján szerveződik, ezúttal „a legszögedibb szögedi”, Bálint Sándor néprajz professzor munkásságát veszi alapul. A „Boldogasszony Vendégség” ünnepi gálaműsor a Szeged-alsóvárosi nagybúcsút idézi fel a szegedi nagytáj hagyományainak és táncéletének bemutatásával, a szakrális néprajz formakincsének felhasználásával. A július 1-jén és 2-án látható Néptáncgála házigazdája Novák Péter.

A Játékok programjában immár második alkalommal szerepel a Nabucco július 15-én és 17-én, ezúttal Paolo Gavanelli, a világhírű olasz bariton, valamint Rálik Szilvia, a pályáját Szegeden kezdő tehetséges operaénekesnő szereplésével.

Idén is lesz Ajándékkoncert, július 16-án, a Szegedi Szimfonikusok ez alkalommal is meglepetéssel készülnek a komolyzene kedvelőinek.

Nagy várakozás előzi meg a július 29-én, 30-án és 31-én látható Csárdáskirálynő bemutatását is, hiszen a népszerű operettet Alföldi Róbert állítja színpadra.

Igen színvonalas könnyűzenei koncertet élvezhetnek mindazok, akik az augusztus 6-i Dómdixie-gálát választják: a kiváló hazai együttesek, a Storyville Jazz Band, a Hot Jazz Band, Ferenczi György és a Racka Band valamint a Molnár Jazz Band mellett a lengyel Jazz Band Ball Orchestra is fellép, a házigazda Szulák Andrea, aki jazz-énekesként is látható lesz a koncert során.

A „francia” Rómeó és Júliát, Gerard Presgurvic népszerű musical-jét hét alkalommal élvezheti a közönség, Dolhai Attila és Szinetár Dóra, a Budapesti Operettszínház sztárjainak közreműködésével. Az előadások időpontjai: augusztus 12., 13., 14., 18., 19., 20., 21.

A Szegedi Szabadtéri Játékok önálló produkciói: Csárdáskirálynő és János Vitéz
A Szegedi Szabadtéri Játékok idén két önálló produkcióval jelentkezik: a Dóm téren a Csárdáskirálynőt láthatja a közönség Alföldi Róbert rendezésében, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig a János Vitéz című daljáték kerül bemutatásra, melynek rendezője Hegyi Árpád Jutocsa.

A Csárdáskirálynő a legnépszerűbb magyar operett: a népszerű melódiák, a pesti színésznő és a gazdag herceg szerelmi története megunhatatlan az operettrajongók körében. A Dóm téri előadást Alföldi Róbert rendezi, a főbb szerepekben pedig olyan kiváló művészek láthatóak, mint Hernádi Judit, Bodrogi Gyula, Stohl András, Gregor József, Gálffi László és Bartsch Kata. A szerelmespárt Rálik Szilvia, a Magyar Állami Operaház fiatal tehetsége, valamint Nyári Zoltán játssza.

A Szegedi Szabadtéri Játékok új helyszínén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon mutatkozik be július 22-én, 23-án és 24-én a fesztivál másik önálló produkciója, a János Vitéz. Kacsóh Pongrác első magyar dalosoperettjében megelevenednek Kukorica Jancsi kalandjai, a darab eredeti bemutatóján a címszerepet Fedák Sári játszotta. A Játékok műsorán János Vitéz szerepében a friss diplomás Szőcs Artúr látható, Iluskát Herczenik Anna játssza. A darabban szerepel továbbá Zöld Csaba Bagó, Székhelyi József a gonosz mostoha, Agárdi Gábor a francia király és Bucsi Annamária a francia királykisasszony szerepében.


[2005.07.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Jonathan Davis ezúttal...

Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Júnuis 28-án végre Budapestre...

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
beszámolók még