2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ákos megosztotta az embereket a Volton - képes beszámoló a második napról
Rengeteg ember, pörgős koncertek a Volt Fesztivál 2. napján
Túl vagyunk a Volt legerősebb napján? - képes beszámoló
Képgalériák
VOLT2007 3. nap
Kapcsolatok
Balkan Fanatik
Prodigy (Albert Johnson)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Volt Fesztivál 2007
[2007. július 4. - 7. ]

Felnőtt korba lépett a fesztivál: teltház a Prodigyn

Ugyan még "csak" a 15. Volt Fesztiválon vagyunk, de a tegnapi nappal végleg nagykorú lett a fesztivál. Nem sokkal este tíz után történelme során először teljesen megtelt a fesztiválnak otthont adó Lővér Kemping. A bejáratnál volt egy kis balhé is. A kint rekedt párezer ember mindenképpen be szeretett volna jutni, csak a megerősített biztonsági szolgálat tudta őket visszatartani.

Közepes kezdés után frenetikus folytatás
A Nagyszínpadon a Balkan Fanatik szerintem felejthető koncertet adott. Elég fáradtnak tűntek és a prodikciójuk is ehhez mérhető volt. Utána a Hiperkarmáról is bebizonyosodott, hogy ők is inkább megmaradhatnak klubzenekarnak. Jó amit csinálnak, a frontember Bérces Robi nagyon erős szövegeket ír, de mégiscsak a kis termek állnak nekik jól.

Felturbózott Korda Gyuri a sógoroktól: Louie Austen a Vodafone Arénában
Az osztrák elektro-swing nagypapát sokan már a Sziget nagyszínpadára követelték tegnap. Én egy kicsit mást vártam tőle, nem ismervén én sokkal swingesebbnek képzeltem. Ehelyett rockos alappal szóló elektropoppot kaptunk, ami nem volt rossz, de egy idő után kicsit unalmas lett.

Egy felemelő, csodálatos utazás a Koop Island-re
Interjút szerettünk volna készíteni a svéd Koop-pal a koncert előtt, de egy kicsit késésben voltak, így csak a koncert utána került rá sor. Ezt nemsokára olvashatjátok itt az oldalunkon. A koncerten telt ház volt a sátorban, ismét kiderült, hogy nagyon sokan szeretik a jófajta new swinget itthon is. Nagyon jó hangtechnika mellett fantasztikusan cizellált, a végletekig kidolgolgozott samplereken nyugvó zenét kaptunk-ahogy vártuk. A koncert nem volt túl hosszú, de amit kaptunk, az iszonyatosan jó volt. Harsona, marimba, nagybőgő, dob, billentyű, sampler és énekes felállásban játszottak, mindenki szólózott pont annyit, hogy nem volt egy pillanatra sem unalmas a koncert. Az énekesnőjük, Yukini Nagano pedig egyszerűen fenomenális. A még most is csak huszonéves hölgy annyira szuggesztív, hogy mindenkit elvarázsolt. Ami a torkán kijön arra pedig nincsen megfelelő jelző. A dobostól is kaptunk egy olyan szólót, hogy szétrobbant a sátor, tele volt energiával, lüktetéssel, swinges finomkodással.

Brutális hangerő és lüktetés: Prodigy a nagyszínpadon
Mire elkezdődött a Prodigy addigra egy tűt se nagyon lehetett leejteni a Nagyszínpad előtti területen. Amerre csak elláttunk emberek emberek hegyén-hátán. Bár nem vagyok egy nagy Prodigy rajongó, ez a koncert magával ragadott. Zúzós, pörgős, sodró koncertet adott a zenekar, a tőlük már megszokott pszichedelkával fűszerezve. Kaptunk az új lemezről is, voltak a nagy slágerek, ugyanúgy mint tavaly a Szigeten. Nekem ez a koncert jobban tetszett, lehet, hogy a környezet miatt.

Egy kis csemege a végére: Fort Knox Five és SUMO
Az est befejezésének belenéztünk a Vodafone Arénában az amerikai funk-breakbeates Fort Knox Fiv-ba. Annyi élményt kaptam már előtte,hogy ezt már nem nagyon tudtam befogadni. Utána még átnéztünk a Red lounge-ba a szintén svéd SUMO-ra. Ez azért volt jó, mert összefutottunk Oscarral a Koop-ból és beszélgettünk még egy kicsit. Megkóstoltattuk vele a pálinkát, azt annyira nem szerette... Már nekünk is elég lett addigra, úgyhogy ezután lepihentünk.

Információink szerint jövőre lesz ezen a helyszínen utoljára a fesztivál, mert felparcellázzák és eladják a területet. Aki még részt szeretne venni az ország legjobb fesztiválján, az siessen!

-Aretuska-

[2007.07.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még