2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megkezdődött a Volt Feszt - képes beszámoló a helyszínről
Újabb érdekességek a Volt nyitónapjáról
Rengeteg ember, pörgős koncertek a Volt Fesztivál 2. napján
Túl vagyunk a Volt legerősebb napján? - képes beszámoló
Képgalériák
VOLT Fesztivál 2007 - Palya Bea
VOLT Fesztivál 2007 - Ákos
VOLT Fesztivál 2007 - Brains
VOLT Fesztivál 2007 - Életképek 2. nap
Kapcsolatok
Emil Rulez
Brains
Palya Bea
Ákos (Kovács Ákos)

Ákos megosztotta az embereket a Volton - képes beszámoló a második napról

A Volt Fesztivál második napjára a szél elfújta a rossz időt. Néha még a Napot is láttuk. A világ rendje kezd helyreállni. Tegnap jó Volt.

Elszálló agyak - Brains

A Vodafon Samsung Arénában az Irie Maffia után kezdődött az agyak (Brains) koncertje. A fiúk a durva kezdés után még erősebben folytatták. A tőlük megszokott stílusban nyomták a jó kis talpalávalót. Lényegében a Roni Size-féle drum and bass vonalat követik, egy kis raggával és dubbal megfűszerezve.

Mindezt az elektronikus zenékre oly jellemző szintis-szempleres-dobgépes felállás helyett egy tipikus rock-felállással tálalták. Tehát 2 gitáros, egy dobos és egy MC/énekes. Nem is kellett nekik ennél több, így is megtáncoltatták az erre a zenére igencsak fogékony közönséget.

Zazi a Volton

Estefele a Nagyszínpad felé vettük az irányt, hogy megnézhessük hazánk egyetlen emberét, aki lefeküdt Zazival és tudhatja, hogy milyen is az ágyban. Egyébként úgy tudjuk, hogy jó.

Szóval az Emil Rulez a színpadon, Hajóssal a mikrofon mögött. A csapat általában jó hangulatú koncerteket ad, ez most sem volt másként. A dallamos, slágeres, jazzes dalok mellett azért Hajós András "jófejsége" is a védjegye az Emil Ruleznek: nélküle nagyon nem ilyen lenne a zenekar (márha lenne egyáltalán). A számok között elnyomnak pár poént, a táncosabb darabok alatt a frontember ugrál, grimaszol - láthatóan élvezi a koncertet és ez az állandóan mosolygós gitárosra is igaz.

Az Emil Rulez megfelelően szórakoztató műsort nyomott le, aránylag sokan is voltak.

Népdalt a népnek! - Palya Bea

Palya Bea délután a Red Lounge-ban lépett fel, tömve volt a hely. Sokan voltak, mindenki üldögélt, ivogatott, élvezte a zenét. Sajnos a hátul állók nem élvezhették annyira a koncertet: elég rosszul szólt, néha nem is lehetett hallani az éneket.

A Red Lounge-nak jó lett volna a koncepciója, ha nagyobbra tervezik a helyet. Ez itt, most nem volt igazán telitalálat. Gyorsan megtelt a hely, középen meg egy nagy stand, ahol az egészséget károsító termékeket lehetett venni. Reklámnak jó, de a nézők szempontjából a legrosszabb helyre tették azt a pavilont.

Ákos, az ideális popsztár

Ákos Magyarország egyik legprofibb és legismertebb előadója. A profizmust már ismerhetjük a koncertekről, az ismertséget pedig a megjelenő tömeg tökéletesen illusztrálta.

A 23 órás kezdésből fél 12-lett. A tömeg már kezdett türelmetlenkedni, sokan - látszólag - csak erre az egy koncertre jöttek ki. A legpechesebb rajongó valószínüleg az a hölgy volt, aki pont a kezdés elött 1 perccel lett rosszul az első sorban. Amire Ákos a színpadra lépett, már ki is vitték szegényt.

Az intró után már bele is csaptak a rock'n'roll-os lecsóba. Egymás után következtek az ismertebb Ákos-szerzemények. Jellemző az Ákos-rajongókra, hogy nagyon ismerik a számokat: mindenki kívülről vágja a szövegeket, szóról szóra, hangról hangra.

Ákos néhány szám között konferál. A színpadkép sem mindennapi, a háttérben a kivetítőn hatalmas lángnyelvek csapnak a magasba. A zenekar kiegészült egy férfikarral és pár vonóssal is.

Itt kitérnék arra, hogy a volt bonanzás zenész azért megosztja az embereket. Akik szeretik, azok nagyon szeretik, akik meg nem, azok nagyon nem. Ez a közönség összetételén is látszik: a nagyrésze teli torokból énekel, néhányan pedig csak melegedni álltak be a tömegbe.

Olyan 1 óra körül lett vége a koncertnek, utána pedig megnéztük, hogy a Massive Attack-es Daddy G. hogyan nem jött el fellépni. Állítólag lekéste a repülőt. Nem baj, kárpótlásul jövőre kérjük a Massive Attacket!

-nagymester-

[2007.07.06.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Nagyvázsonyi Angyal 2007.07.16. 10:53 • [30]
Bustuska, cukorfalat!

Bocs, hogy bele vakkantok, de az meg miből látszik, he?
Ém milyen pesti? Bennszülött, vagy bentragadt?

Alább írod (üzened?) eztet, ni:

"http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg.phtml?szk=23085"

Ez egy normális hozzáDszólásra adott bűbájos, trendi válaszod volt, a lényegnél persze gondosan kiemelt bötűkkel.
Ez lenne ugyebár a nem pesti stílus? - "yol" gondolom?
Szerintem húzzál bele! - a Világvárosnak szüksége van a magad fajtákra, halál komolyan. És csak rátok.


Kedves Bíró Zsolt,

Minden irónia nélkül...
Köszönjük!
Előzmény: busta • 2007.07.14. 15:24 • [29] • Előzménykövetés 
busta 2007.07.14. 15:24 • [29]
törpike!

Nehéz utána nézni dolgoknak egy fesztiválon, hogy 30perc internethozzáférést kapsz, és közben a képeket fel kell töltened azok számára akik nem tudtak elmenni vagy csak érdekli őket hogy mi zajlik ott!!!! ha valami szánalmas az a te köpködésed! Látszik hogy pesti vagy :D!!!

Peace...
bizso 2007.07.14. 09:04 • [28]
Nagymester picit hibázott, azzal, hogy nem nézett utána Ákos mögött éneklő kórusoknak, de ebben az esetben is igaz, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Kollegám hozzáállását ismerve biztos vagyok benne a jövőben igyekszik erre is figyelni és elkerülni a hibákat.

Viszont minden olvasói észrevételnek örülünk, hisz csak így tudjuk meg mi az, amiben változtatnunk kell, hogy még jobbak legyünk. Tehát bátran mondjátok el a véleményeteket a fórumban. Minden bejegyzést elolvasunk és levonjuk a tanulságokat.

Bíró Zsolt
Főszerkesztő
2007.07.14. 03:01 • [27]
Tehát akkor nagymester mégis profi a "trükközésben"....

-nm-
Egyébként meg szánalmas, hogy újságíró létedre nem érzed kötelességednek, hogy utána nézz irományod alanyának. Tájékozatlan vagy a témában, de azért írsz. Akkor inkább ne írj semmit. De hülységet semmiképp ne.
Előzmény: ichbin1 • 2007.07.12. 22:06 • [26] • Előzménykövetés 
ichbin1 2007.07.12. 22:06 • [26]


A pszichológiában alap "trükk", hogy egy vezérmotívumot, egy szlogent ültetek az emberek agyába, s az majd a kellő időben ösztönösen előhívódik, aktiválódik. Vagyis elsősorban nem az marad meg az emberek tudatában, hogy mit is írt az illető a cikkben, hanem a cikk címében elhelyezett figyelem felkeltő "vírusszöveg", ami aztán, pláne ha az utolsó sorokban még megerősítődik egy ráfejelő, rögzítő sorral, akkor is valós információként fog bevésődni a fejekbe, ha a cikkben egyetlen tény sem támasztotta alá a címbeli állítást. "Ügyes" fogás...:-(
Előzmény: Nagyvázsonyi Angyal • 2007.07.12. 14:00 • [25] • Előzménykövetés 

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még