2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Amadea
Black Leaves
Dying Wish
Gire
Karc
Tesstimony
The Moon and the Nightspirit
De Facto
Holt Költők Társasága
Mátyás Attila Band
neverLAND
Legnépszerűbb csengőhangok
PG Csoport
Kapcsolódó események
VII. Nightbreed Fesztivál
[2007. július 20. - 21. ]

Idén is fesztiváloznak Ecsegfalván

Idén lesz 11 éve, hogy először került megrendezésre a Rock-Alföld Fesztivál, ami 2000 óta Nightbreed néven fut.

A július 20-21-én tartandó a fesztiválon a már jól ismert, visszajáró zenekarok mellett többen idén először lépnek majd fel: pénteken a Karc, és az éteri folkzenét játszó The Moon and The Nightspirit, mely egy tűzzsonglőrökkel kiegészülő, különleges hangulatú koncertet ad majd. Szombaton pedig az F.O. Systemből ismert Mátyás Attila teszi majd tiszteletét az ecsegfalvi Művelődési Ház kertjében felállított színpadon, méghozzá saját zenekara élén.

Az underground dark/goth/death/black/doom metal- és rockzenék kedvelőire vadregényes táj, és feltehetően az összes koncertekről és más éjszakai mulatságokról ismert cimborája vár majd az ecsegfalvi Nighbreed Fesztivál két napján, július 20-án és 21-én. A Kisújszállás közelében lévő falu Művelődési Házának kertjében sátorozási lehetőség, és baráti áron kínált hideg és meleg ételek, alkoholos és alkoholmentes italok várják majd a fesztiválozókat.

A színpadon a már megszokott zenekarok mellett sok előadó idén debütál majd, köztük az F.O. System a Sex Action és az Agnus Dei zenekarokból ismert Mátyás Attila, aki jelenleg Bense Sándor basszusgitáros és Koltay Tamás dobos társaságában a Mátyás Attila Band nevű dark/indie-rock zenekarban tevékenykedik. A gitáros/énekes Attila legújabb albuma 2007. őszére várható.

A nightbreedes fellépésen a szólólemez dalai mellett külföldi feldolgozások, Agnus Dei nóták és néhány nagy F.O. System sláger is felcsendül majd! Szintén az idén debütál a fesztiválon a Karc, melynek zenéjében az ipari metál, a dark rock és a '80-as évek lírai popzenéje keveredik, és rendeződik össze gondolatokkal teli, megrázó erejű anyaggá.

Tóth Ágnes és Szabó Mihály zenekara, a The Moon and The Nightspirit eddig jórészt külföldön aratott sikereket - annak ellenére (vagy éppen azért), hogy zenéjük valóban magyar-, és valódi folkzene. A portugál Equilibrium kiadónál megjelent Regő Rejtem című második albumuk maximális igényességel megszerkesztett zenei utazást kínál egy olyan világba, melyet pogány népmesék, ódon magyar népzenék és a természet szépsége ihletett. Ezen a koncerten tűzzsonglőrök közreműködésével repítenek majd minket az ősi táltosok "révüléssel révülő", varázslatos világába.

A fesztivál egyik legrégebbi törzsvendége, a PG csoport is különleges vendéggel készül, hiszen a koncerten feltűnik majd Kevin Johnson is, aki egykoron a zenekar basszerosa volt, és a mai napig együtt dolgozik a tagokkal. A PG koncert keretében Kevin saját együttese, a határozott, sallangmentes, lendületes, angolszáz rockzenét prezentáló The Trees is zenél majd néhány szám erejéig.

A fesztiválon kapható lesz a Nightbreed DVD, melyen a 2005-ben fellépett zenekarok koncertjei láthatók; minden együttes egy-egy számmal szerepel. A koncertfelvételek mellett Juhász Tamás fotógalériája is megtalálható a lemezen, továbbá riportok, interjúk a zenekarokkal, a közönség tagjaival és a fesztivál szervezőjével.. s mindez a Nightbreed-re jellemző családias, "oldott" hangulatban.

- Negatveart / Kemper T. -

[2007.07.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még