2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Aranybánya és eredeti másolat a Hangárban
Mindörökké KISS
Képgalériák
KISS Forever a Zöld Pardonban
Kapcsolatok
KISS Forever Band
Kapcsolódó események
KISS Forever Band
[2007. július 12.
csütörtök 21:00]

Kosztümök, maszkok, tűzfújás, vérköpés, lángcsóvák és füst…

Avagy KISS-nóták élőben a Zöld Pardonban. Újra itthon játszott a KISS Forever Band, akik az elmúlt hónapokban Németországban, Hollandiában, Spanyolországban, Ausztriában, Svájcban, Belgiumban – és még sorolhatnám, hogy hol - hódították meg a közönséget, bejárták szinte egész Európát. Azért a hazai rajongókat sem hanyagolják el, így turnéjukba beiktattak néhány magyarországi koncertet is – többek között – a csütörtök esti Zöld Pardon-os fellépésüket.

Elmondhatjuk a maszkos, kosztümös tribute-zenekarról, hogy az egész világon megállnák a helyüket, olyan hiteles KISS show-t mutatnak be. Természetesen az itthoni koncertszínpadoknak megfelelően kisebb méretekben, mint a példakép a koncertjén, de így is megvan az illúziójuk a jelenlévőknek, hogy olyan, mintha a KISS koncertjén lennének. A zenén kívül ugyanazokkal a látványelemekkel szórakoztatják a nagyérdeműt, mint az amerikai banda.

A nyugati országokban a KISS-nek sokkal nagyobb kultusza van, mint itthon, ezért külföldön érthetően nagyobb az érdeklődés utánuk. Azonban ahogy a Zöld Pardonban összegyűlt rajongókat végig néztem, megállapítottam, hogy érdeklődésben itt sincs hiány. Fél kilenckor már majdnem megtelt a színpad előtti terület. Érdekesség, hogy nagyon-nagyon sok családot láttam a koncerten. A szülők elhozták magukkal a kisebb-nagyobb gyerekeket, így sok tizenéves is volt, de a kisebbeket sem hagyták otthon, ők általában – hogy lássanak valamit - apukájuk nyakából nézték a koncertet.

Szikraszökőkút a színpadon

A KISS intro után szikraszökőkút csapott magasba a színpadon, fantasztikus lendülettel robbantak be teljes KISS „harci díszben” a zenészek és a Deuce című dallal kezdtek, melytől a jelen lévők máris bepörögtek. Sokan hátulról az ülőhelyekről ekkor rohamozták meg a szabad kis helyeket a színpadhoz közel, így még tömöttebb sorok alakultak ki elöl. Starchild /Paul Stanley/, azaz Váry Zoltán „Marci” az első dal után – megszokásból - először angolul köszöntötte a lelkes rajongókat, majd eszmélt, hogy itthon van. Ezt követően aztán már magyarul konferált és kommunikált a közönséggel. Ki is igazította azt a rajongót, aki bekiabált neki, hogy „Marci” és közölte, hogy ő most nem Marci, hanem Paul.

Főleg olyan slágereket válogattak be a műsorukba, amelyeket mindenki ismer. Hallhattuk a Destroyer albumról a Shout it out loud-ot, aztán Demon /Gene Simmons/ - Fűzfa „Pocky” Zoltán - énekelte a Cold Gin-t, majd ismét egy Destroyer-es dal jött, Starchild megkérdezte, hogy Do You Love Me? Ismét Demon került előtérbe az 1982-es Creatures of the Night albumról ismert War Machine-nal, amelyben az egyik fő látványelemet, egy nagyon szépre sikeredett tűzfújást is láthattunk. A zenekarban Pocky Demon a showman, aki a lányok nagy kedvence. Hitelesen hozta a színpadon a Gene Simmons-féle látványelemeket.

A nyelvét hihetetlenül tudta forgatni, hosszan kiöltögetni, melyet időnként egy-egy erotikus csípőmozgással is megerősített – erre a közönség hölgytagjai visítással, kiabálással reagáltak. Persze a népszerűséget illetően a többi tagnak sem volt oka panaszra. Nagy ováció fogadta azt a bejelentést is, hogy Mr.Space Ace /Ace Frahley/ - Maróthy Zoltán - fogja énekelni az 1977-es Love Gun című albumról a Shock Me című nótát. A műsor közepén jött a KISS egyik legnagyobb slágere a Dynasty-ról, az I Was Made for Lovin’ You, melyet mindenki ismer. A közönség szövegtudására nem lehetett panaszkodni, egyáltalán nem kellett külön kérni, hogy énekeljenek - ezt maguktól megtették.

Jégkorongozó is fellépett

Szuper Levente, a híres jégkorong kapus érkezett a színpadra négy darab gyönyörű bekeretezett emléklemezzel. Hogy miért pont Ő? Talán nem mindenki tudja róla, hogy KISS-rajongó. Most lett rá lehetőség, hogy a Kiss Forever Band 10. éves jubileuma alkalmából készített lemezeket megkapják a zenekar tagjai, a közönség pedig hatalmas tapssal jutalmazta ezt az ünnepélyes átadást.

Jött a God of Thunder /ismét a Destroyer albumról/, sejtelmesen zöld fényben úszott a színpad és egy stroboszkóp villogása biztosította a mennydörgés hatását, Pocky Demon pedig lassan közelített előre a színpad közepére, és előadta a vérköpés mutatványát. Ez bizony egy avatatlan szemlélő számára kicsit bizarrnak tűnő tevékenység, de ez is a KISS-show szerves része és az évek alatt külön kis színpadi produkcióvá nőtte ki magát, Pockynak köszönhetően. A kapcsolódó képgalériában erről meg is lehet győződni. Ebben a dalban ugyanúgy, ahogy a KISS-nél két láng volt a színpadon. Ráadásul a dobos, Radek Sikl még egy dobszólóval is hergelte a jelenlévőket. Következett egy olyan dal az Asylum lemezről, amelyet eddig nem játszott gyakran a Kiss Forever Band, a Tears are Falling nóta.

Aztán ismét jöttek

Aztán ismét jöttek az ismertebb slágerek – többek között - az I Love it Loud, az 1983-as album címadó Lick it up, aztán Black Diamond. Mely után a három gitáros lement a színpad oldalához, és a dobos, Radek Sikl jött egyedül előre, helyet foglalt a bekészített bárszékre és kezében egy szál mikrofonnal kezdte énekelni a Beth-t. Vörös rózsákat is hozott magával, mivel ehhez a lírai dalhoz az dukál. A rózsákból az elöl álló hölgyek közül néhánynak jutott, akik a repülő virágokat ügyesen el tudták kapni.

A koncertet 10 óráig be kellett fejezni, ezért a ráadás blokk következett, melynek első dalához egy vendéget hívtak fel a színpadra. A Judas Best nevű Judas Priest tribute zenekar énekesét, Szűcs Attila „Tüdő”-t köszöntötték a deszkákon, aki nagyon lendületesen énekelte el a – szintén az 1976-os Destroyer albumról - Detroit Rock City-t. Kedvező volt a fogadtatás és természetesen az elmaradhatatlan Rock n’ Roll All Nite-tal zárták ezt a koncertet, mely alatt füstködbe burkolózott a színpad.

A jelenlévők még szerettek volna ráadást, ezt hatalmas ovációval, tapssal jelezték, de az időkorlát miatt nem lehetett tovább játszani. Ezért többszöri meghajlás után, elköszönt a zenekar azzal, hogy mindenkit szeretettel várnak október 20-án a Wigwamban. Addig tovább folytatják Európai koncertezésüket, melyhez sok sikert kívánunk!

Közel harminc év KISS terméséből kellett összeállítaniuk a mai műsort, ami véleményem szerint könnyű és nehéz feladat is egyben. Az elhangzott dalokat felidézve azt mondhatom, hogy itt valószínűleg minden jelenlévő megtalálhatta kedvenc nótáját.

Hajós Maja

[2007.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még