2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Carerras Pécsett próbál a következő műsorára
Carreras elszállásolása problémát okoz Pécsett
Gratulálunk! Rangos díjat kap Tokody Ilona
Kapcsolatok
José Carreras
Sabina Puertolas
Tokody Ilona
Kincses Veronika
Marton Éva
Luciano Pavarotti
Legnépszerűbb csengőhangok

Hatalmas az érdeklődés Carreras utolsó magyarországi fellépése iránt

Több, mint 15 év után Pécsett ad koncertet augusztus 30-án José Carreras. A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb szektorokat nyitnak meg az Expo-Centerben. A hazai operarajongók egy „óriás-képeslapot” küldenek Pavarottinak a spanyol művész közreműködésével.

A zseniális énekes több mint tizenöt éve nem adott koncertet Magyarországon szimfonikus zenekarral s Budapesten kívül most lép fel először, a helyszín pedig nem más, mint Pécs. A koncert programjában a legnépszerűbb Puccini, Verdi és Bellini operarészletek mellett közkedvelt olasz, nápolyi és spanyol dalok is szerepelnek. Az est vendége Placido Domingo felfedezettje, a fiatal szoprán, Sabina Puertolas lesz, a zenekart az ismert spanyol karmester David Giménez dirigálja.

José Carreras koncertjének hírére több neves impresszárió, spanyol és osztrák befektető is jelezte, hogy a zenei eseményre a városba látogat. Pályája során a spanyol tenor több alkalommal is énekelt már magyar partnerrel, például Marton Évával, Kincses Veronikával vagy Tokody Ilonával. Ezen a koncerten is lesz magyar sztárvendég, méghozzá ismét Kincses Veronika, aki nemzetközi hírű szopráncsillag, így Sabina Puertolas mellett magyar vendégénekesnek is tapsolhat a közönség.

Utoljára Magyarországon – újabb szektorok a nézők kedvéért

Most már szinte biztosra vehető, hogy José Carreras utoljára lép fel Magyarországon. Az esemény iránt így még az átlagosnál is nagyobb az érdeklődés. Rajongói nemcsak belföldön, de külföldön is nagy számban vásárolnak jegyeket a jeles rendezvényre. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a pécsi Expo-Centerben egy újabb szektor megnyitásával teszik lehetővé, hogy minél többen meg tudják nézni az igazi mediterrán hangulatú, fergetegesnek ígérkező előadást.

Carreras viszi el Pavarottinak a hazai rajongók jókívánságait

A hazai operarajongók természetesen aggodalommal kísérik figyelemmel Luciano Pavarotti betegségét és bíznak felépülésében. Többen úgy döntöttek, hogy megragadják az alkalmat és Pavarotti jó barátjának segítségével szeretnék jókívánságaikat tolmácsolni a nagybeteg sztárnak. A Pécsi Tudományegyetem zenei tanszékének ének-szakos hallgatói ezért ”óriás-képeslapot” nyújtanak majd át José Carrerasnak, amelyen saját és még sok helyi operarajongó aláírásával kívánnak jobbulást a „Három Tenor” olasz tagjának. A spanyol művész az előzetes hírek szerint örömmel veszi át a szeretetteljes ajándékot azon az ünnepélyen, amelyen egyébként őt magát a Pécsi Tudományegyetem Díszdoktorává avatják.

– Angels Media/Havassy –

[2007.08.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még