Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 17. | hétfő | Paszkál nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
KÉRDEZD MAJSAI GÁBORT!
Kapcsolódó cikkek
Póker - a komoly könnyűzene
Póker - egy őszinte hang megszólal
Látod, mégis belevágtam!
Amikor szétszakad a színpad
Randevú Majsai Gáborral
Mély Torok
Póker a kaszinóban
Tudni kell, mi az, ami igazán fontos
Médiaturné magyar módra
A nagy autogramvadász zenészek
Kapcsolatok
Majsai Gábor
Favágók
Legnépszerűbb csengőhangok

Majsai, a Favágók, meg a happy kis gyíkok

Ha nyár és sörsátor, akkor Keszthely és a Favágók.

Immár hagyományosnak mondható nyári rendes turnéját végezte be a nagyhírű Favágók zenekar Keszthely város népes sereglete előtt a napokban. A rendre megismétlődő fergeteges sikerre való tekintettel Vágó István és barátai minden évben meghívást kapnak a polgármesteri hivatal által szervezett keszthelyi rendezvénysorozatra a nyár derekán – nagy örömére az ott nyaraló turistáknak csakúgy, mint a helybélieknek. Estéről estére felhangzanak ilyenkor a jól ismert vidám slágerek az Első, majd Második reccsenet lemezekről, valamint a Görbülő Csövek-project dalai közül.

Heilig Gábor és az Öreg Cowboy Dala már-már klasszikusnak számít, de Gallai Péter Szállj fel magasra c. slágere minden bizonnyal maga a klasszikus. No, persze Vágó István is „brummog ezerrel” a közönség legnagyobb elismerése mellett, és Majsai Gábor – aki „Tom Jones is, ha van rá igény” – előadja világhíres orgánumát, amitől bizony „szakad meg reccsen” a színpad!

Majsai különös népszerűségnek örvend az országnak ebben a szegletében, mivel a keszthelyi Helikon Rádió slágerlistacsúcsait ostromolja egyik-másik új dala. Egy-egy ilyen turné alkalmával szívesen látott vendégek mindahányan a város vendéglőiben-kávézóiban, sőt a sarki büfék és kisboltok is Favágók-frekvenciára hangolódnak ilyenkor. Nem csoda, hogy a fél város első kézből értesült róla, amikor Látó János születésnapi bulit tartott egy hajón, vagy Majsai Gábor elhatározta, hogy új inget vásárol magának, amelyben aznap este meg is jelenhet a színpadon.

Mint ismeretes, Gábor nem a hirtelen elhatározások embere, valószínűsíthető tehát, hogy jó pár napig dédelgette magában a divatos ing megvásárlásának ötletét, amit ezenközben megosztott helybéli barátaival csakúgy, mint az ott vendégeskedő Vidám Színpad művészeivel is egy-egy délutáni kávéházi szieszta alkalmával. Nem tudni, hogy s mint esett, de való igaz, hogy amikor nagy sokára végső és nagy elhatározással megvásárolta álmai felsőruházatát – egy gyíkokkal díszített happy kis darabot –, majd elégedetten belejtett megszokott kávézójukba, ahol Favágó barátai már várták, legnagyobb elképedésére az üzlet egész személyzete, pincérektől a pultosokig ugyanolyan ingben vonult fel – vélhetően tiszteletük jeléül, bár a galád Favágók ezek után nem átallották a személyzethez sorolni Majsai barátjukat, és egész estig ezzel ugratni őt.

Nem tudni, hogyan történhetett mindez, de tény, hogy Majsai a minap is elkeseredetten újságolta: „Mit tegyek, ráadásul még a jó öreg Zénó is (Kárász Zénó – a szerk.) ugyanilyen inget vett magának, meg ajándékba pár kollégájának is, ha egyszer ők is itt vendégeskedtek a Vidámmal...”
Mindenesetre szép emléknek mindenképpen megfelel majd a happy kis gyíkos darab, ha már viselni – egyenruha jellege miatt – nehézkes is lesz.

H.K.

[2006.08.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával