2024. november 24. | vasárnap | Emma nevenapja

Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre

zenés állások
Oldal.info

Fórum
Teljes fórum lista

Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Ákos megosztotta az embereket a Volton - képes beszámoló a második napról

A Volt Fesztivál második napjára a szél elfújta a rossz időt. Néha még a Napot is láttuk. A világ rendje kezd helyreállni. Tegnap jó Volt.

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2007.07.07.
Utolsó hozzászólás: 2007.07.16.
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

nagyM 2007.07.12. 13:30 • [20]
köszönöm. de, a "proletár gőg"-öm otthonmaradt a sztálin-mellszobrom mellett.
én ott voltam a koncerten, végig is néztem. azt írtam le amit ott láttam / gondoltam / tapasztaltam. A vélemények eltérnek. ez van.
tehetség: persze-persze. tehetség. Ezt nem így látom: mi az hogy tehetség? Csak az írhatna újságot, aki tehetséges újságírónak születik? Neki már - gondolom - akkor tanulnia sem kell, meg igyekeznie sem. Csak egy toll kell neki, meg egy papír és máris megszületett e tökéletes publiciszta. Ha feltünt volna, akkor zenélni sem az zenél, aki "tehetséges". Hanem az is, aki szeret, meg tud. Tehetség? olyan nincs. Yonderboi tehetséges? liam Howlett tehetséges? nem. csak kajakra értenek ahhoz amit csinálnak.

helyesírás: itt is igyekszünk, folyamatosan javítjuk a cikkeket. olyan sose lesz, hogy hibátlan egy szöveg. Csak ha Ákos írná, a hatalmas tehetségével.

főcím: igazad van. a cím nem lett a legjobb, de mint említettem ezzel nem vitatkozom, mert NEM én adtam. Valóban a cikknek nem az a lényege, amit a cím emleget. Igazad van. De a cikk sem arról szól, hogy ákos megoszt, hanem arról hogy azért halál profi.

A megosztásról utoljára: és az egyébként miért baj? Azzal meg már ne gyere, hogy "értékek mentén" meg nem színek alapján. nem a francokat nem. ne nézz madárnak!!! - már elnézést ezért.... elragadtattam magam.

nagymester
Zsuzsa_ 2007.07.12. 13:23 • [19]
Kedves Nagyvázsonyi Angyal!
Agyi tevékenységem ledegradálása agyam részéről bővebb kifejtést kíván meg! Kérlek (remélem nem probléma a tegezés, amennyiben igen, jelezd) tehát írd körül eme idézett sor tartalmának olyannyira mély tartalmát, melyet egy magamfajta nem érthet meg..
Nagyvázsonyi Angyal 2007.07.12. 12:54 • [18]
Kedves Zsuzs

"Sok okos megvet és nevet, de te észre se vedd, csak adj hitet"
Felettébb ostoba főcím? Akkor Ő miért énekel megosztottságról?

Ha idézőjelbe tesz valamit, akkor legalább olyat idézzen, amit képes agyilag felfogni.
Ugorjon hát neki mégegyszer és a jelen szituáció fényében próbálja meg újra értelmezni.

A főcím bizony ostoba, mert:
-a főcím tükrözi a cikk lényegét, ezáltal előkészít a tartalomra
-ha a tartalom köszönő viszonyban sincs a főcímmel, akkor ostoba
-ha megegyezik, de valótlanságot állít, akkor szintén ostoba

és Nagymester,

"aki a politikában nyiltan kifejezi, hogy melyik oldallal szimpatizál... vagy mi... az sajnos így jár..."

Ez egy csodaszépre sikeredett mondat... vagy mi... Szívből gratulálok!
Abszolút ide illő sor. Főleg a főtollnok kezeiből. Nagyon hamar kibújt a szög a zsákból, máskor tovább szokták bírni... :-)
Amúgy valóban nem kötelező szeretni, a "majmot a ketrecben", de a proletár gőgőt azért kár volt elhozni otthonról.

Ráadásul a kategórikus kijelentés megérdemelne némi magyarázatot. Ugyanis a vagymi oldallal való megbélyegzés megtévesztheti az ön olvasóit. Ákos ugyanis nem oldalak mentén éli az életét, nem iránytű alapján járja az útját, és nem színek, hanem értékek mellett foglal állást. Szétválasztja az igazat a hazugtól, a jót a rossztól és a valóst a valótlantól. Bár tudom, hogy ezt nemigazországban nehéz megérteni.
Ettől még ami szar, az szar, ami jó az jó. Ezzel talán egyetért, nemde?

Ráadásul a cikk küldetése nem egy Ákos életút bemutatása, ha nem tévedek, sokkal inkább a Volt fesztiválról szóló tudósítás. Aminek se híre -se hamva, csak az agyalapi hormonok automatikus reakciója, ami már a szubjektivitás határait is jócskán átlépve dumpolja elénk a trendi programot, a gondolatiság látszatát keltve.

Egyébként nagy tévedésben él kedves nagymester. Az íráshoz az igyekezet sajnos vajmi kevés. Tehetség nélkül lehet igyekezni bármilyen módon... habár a helyesírás megtanulható lenne, ha másért nem, akkor az olvasók tiszteletben tartásának a látszatát minimálisan fenntartandó...

És végül az ön nem túl konzekvens szeretem-nem szeretem tudathasadásával ellentétben én inkább maradok a saját családomnál, ha lehet, és továbbra is a főcímek alapján szelektálok az érdeklődésemnek megfelelően...
Patricia-1- 2007.07.12. 12:34 • [17]
(kimoderált hozzászólás)
schmidthoffer 2007.07.12. 12:10 • [16]
...hogy én ki vagyok, az nem tényező ebben a beszélgetésben, Busta.
Pontosan annyit gondolok magamról, amennyit megengedek magamnak :-))
Felejtsük már el ezt a megosztósdit, ez egy zenei portál - és Tamás! én is a legigényesebbnek tartom a hazai palettán!

Nagymester, jó munkát! :-))
nagyM 2007.07.12. 12:04 • [15]
Igaz, Ady meg Babits. Régen. Jók is voltak. DE: Annak ellenére, hogy ady nagy költőnk és publicisztánk volt, legalább annyian utálták (mer'hogy komcsi, meg ilyenek), mint amennyien szerették. Ő is megosztott :DDD

próbálkozom azért. pár óra múlva megyek balaton soundra, majd jobban figyelek :). ott is megyek olyan előadó koncertjére, amit nem ismerek. mint ahogy az olvasó is elovas olyan beszámolót, ami egy általa ismeretlen zenekarról szól.

üdvözlet: nagymester
busta 2007.07.12. 12:03 • [14]
Szerintem is a cikk nagyon yo!!!
schmidthoffer te kivagy?!? Túl sokat gondolsz magadról!!!

Hé nagyMester így tovább :D Szerintem az eddigi összes cikked yo volt...
Bár nem vagy Ady :), de nekem tetszenek.

Peace...
schmidthoffer 2007.07.12. 11:53 • [13]
Nagymester, ne vedd a szívedre, ez az interaktív műfaj már csak ilyen, hogy adnak hideget-meleget :-) Szerencsére ebből lehet a legjobban tanulni (az újságírást régebben nem bárkik csinálták, hanem Babitsok meg Ady Endrék... - ezt csak azért írom, hogy tudd). Állításomat fenntartom: alapvető újságírói etikai szabály ugyanis. Természetesen mindenkinek szíve joga azt kedvelni vagy utálni, akit akar. Itt nem erről van szó. Hanem arról, hogy egy beszámoló legyen a lehetőségekhez mérten igényes (még ha az út porában fetreng is a sajtós, vagy ne adj isten, háborús közegből tudósít), ezenkívül elfogulatlan. Ne sétrődj meg, kérlek. Tudom, hogy ezek után jobb írásaid lesznek. Ez tökéletesen biztos :-))
(Remélem, az lejön valamennyi hozzászólásomból, hogy fogalmad sincs, kedvelem-e Ákost vagy sem. Na, ezt hívják írástudásnak :-))))
Tamás 2007.07.12. 11:52 • [12]
Szerintem a cikk helyén van!
A Zene.hu lapunkat pedig az igényes kategóriába sorolnám! :)
Sok hasonló cikket méééég! :)

Üdv,
Tamás - Zene.hu
Zsuzsa_ 2007.07.12. 11:43 • [11]
"Sok okos megvet és nevet, de te észre se vedd, csak adj hitet"
Felettébb ostoba főcím? Akkor Ő miért énekel megosztottságról?

lap teteje
További oldalak «« 12 3 »»
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között szolgáltatás [2024.11.23.]
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között szolgáltatás [2024.11.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
Megnéztük Reviczky Gábor visszatérését a Magyar Színházban
beszámolók még