2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Végvári Ádám
 
Kapcsolódó kiadványok
Ádám és Éva: Karácsony (2008)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Csepregi Éva életműkoncert, teljes szívvel-lélekkel
Drága Éva, Isten éltessen! Csepregi Éva ma ünnepli születésnapját
˝Amikor a Neoton belép a képbe, hátralépek egyet.˝ - Exkluzív interjú Csepregi Évával
Vonósokkal ízesíti a dalait a Hooligans - videóval
Emlékezzünk! Jakab György 60 éves lenne
     
 
Végvári Ádám
Születés dátum: 1951. július 6.
Web: http://adammusic.hu/
Aktív kapcsolat: Neoton Família (előadó/zenész), Neoton Família Sztárjai (előadó/zenész, 2005-), Ádám és Éva (énekes)
énekes, zeneszerző, gitáros
 
     

Végvári Ádám

A zenész 1951-ben látta meg a napvilágot. Zenei pályáját a Metropol zenekarban kezdte a zenélést, majd rövid szünet után 1970-ben a Volán zenekar tagja lett. Ezután hat évig az Univerzál csapatát erősített.

Akik nyomom követték a pályáját, azok egy rövid ideig a Geminiben is láthatták, ám 1979-ben a Kati és a Kerekperecbe igazolt. Az itteni tagok nem voltak ismeretlenek számára, hiszen Nagy Katival és Kiss Ernővel már korábban is zenélt együtt. Bardóczi Gyula a Geminiből tartott vele.

Hatalmas slágerük volt a Titanic, amelyre biztosan nagyon sokat emlékeznek. Az együttműködés csak 1980-ig tartott, ekkor ugyanis Ádám a Neoton Família együtteshez került. Az első nagy siker 1983 októberére tehető, ekkor ugyanis Ádám és Csepregi Éva elnyerte a Yamaha fesztivál nagydíját, a Holnap hajnalig című dallal.

Hazánkban sorra jöttek ki a jobbnál-jobb Neoton Família albumok, amelyeken olyan nagy dalok szerepeltek, mint a Hétvégi motorozás, a Nyár van, az I Love You, a Bye-Bye kedvesem és a Medvetánc.

Hamarosan Ádámnak és Évának a Neoton Família mellett megjelentek duett lemezeik is, amelyek szintén nagy népszerűségnek örvendtek. A siker pedig jött, mégpedig 1986-ban amikor is a Szöul Song Fesztiválon előadói nagydíjat nyert a páros.

Egy évvel később egy lemez erejéig Éva nélkül próbálkozott, nem kis sikerrel. Itt debütált, mint zeneszerző. Bár addig is voltak szerzeményei, de most valamennyit ő jegyezhette. Olyan dalok hangzottak el, mint a Kalandra srácok, Sorsszinfonia, Imádlak, így egyszerűen, Horror. Egy duett is szerepet kapott a korongon, amelynek szövegét Éva írta.

A Neoton Família felbomlásáig tagja volt a zenekarnak, 1990 után Évával, Baracs Öcsivel, illetve két vokalistával, Shaffer Edinával és Rajcs Renátával megalapították az Éva Neotont. Több nagylemez, meselemezt jelentettek meg, szintén sikerrel.

Csepregi Éva 1992-ben kis időre felhagyott a zenéléssel, ugyanis megszületett kisfia, akinek édesapja Bob Heatlie, skót zeneszerző, akinek a Párizsi lány sikerét is köszönthették. Ez idő alatt elkészült a BoneyM slágerek magyarul nagylemez, és óriási sikert és lemezeladási csúcsot döntött. Ez a lemez is Éva Neoton néven futott, de Végvári Ádám, Öcsi és Rajcs Renáta vitte végig a nagysikerű turnét itthon és külföldön egyaránt.

Ezt követően 1994-ben Adam's Family néven alakított egy zenekart. Mindeközben tervben volt egy nagy Neoton Família koncert, de Jakab György halála megrendítette a zenekart, és a koncert 1998-ig csak terv maradt.

Ám abban az évben, a Budapest Sportcsarnokban teltházas koncertet adott a Neoton Família, Búcsúzni csak szépen címmel, ezzel tisztelegve az eltávozott zenésztársuknak. Innentől kezdve ismét együtt dolgozott az együttes egy része.

Rá egy évre új Ádám-Éva duett lemez jelent meg, Ádámtól Éváig címmel. Közben a zenész saját stúdiója működését is egyengette, ami a mai napig működik Adam Music néven.

Még egyszer, 2005-ben - a közönség unszolásának eleget téve - színpadra lépett a Neoton Família, és egy három órás koncertet adva hatalmas színpadképpel, fényjátékkal, rengeteg vendégzenésszel. Ezután a Neoton Família négy tagja: Csepregi Éva, Végvári Ádám, Baracs János, Bardóczi Gyula, két énekes-zenész (Bodza Andrea és Lukács László) közreműködésével tovább koncerteztek szerte az országban, illetve a szomszédos országokban. Később Bardóczi Gyula kilépett a csapatból, ám tovább haladt az útján a Neoton Família Sztárjai.

Emellett Évával is vállal fellépéseket és 2008-ban karácsonyi lemezt adtak ki, amellyel folytatták a duettek-lemezek hagyományát ( forrás: sztárlexikon.hu)

[2009.07.06.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még