2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Jon Bon Jovi
 
Kapcsolódó kiadványok
Bon Jovi: The Circle (2009)
Bon Jovi: Lost Highway - The Concert DVD (2007)
Bon Jovi: Lost Highway (2007)
Bon Jovi: Have a Nice Day (2005)

Összes kapcsolódó kiadvány

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Top 10 zenész, akik lelkes szerencsejátékosok
Jon Bon Jovi esete Pán Péterrel
A Bon Jovi bécsi koncertjén jártunk
Lemondott tiszteletdíjáról a Bon Jovi!
Szép gesztus! A hurrikán áldozataiért koncerteztek milliók kedvencei
     
 
Jon Bon Jovi
Születés dátum: 1962. március 2.
Web: http:­/­/www.bonjovi.com­
Aktív kapcsolat: Bon Jovi (gitáros), Bon Jovi (énekes)
rockénekes, gitáros, zeneszerző és szövegíró.
 
     

Jon Bon Jovi

A New Jersey-i Perth Amboy-ban született. 1962. március 2-án, és Sayreville közelében nőtt fel. Édesanyja Carol Sharkey, ír/olasz származású amerikai tengerész és Playboy Nyuszi volt, míg édesapja id. John Bongiovi, olasz származású tengerész és borbély.

Jon Bon Jovi a New Jersey-ben található, Metuchen-i St. Joseph High School-ba járt két évig, első és másodéves hallgató volt, ám tanulmányi eredményei miatt intézményt kellett váltania, így került át a szintén New Jersey-ben található Perlin-i Sayreville War Memorial High School-ba. Ekkortájt változtatta meg nevét Jon Bon Jovira, amelyet a színpadon is használt. Hamarosan egy hangrögzítő társaság alkalmazottja lett a fiatal srác, aki tudott játszani akusztikus gitáron, harmonikán és ritmusgitáron és leginkább énekesként futott be.

Amikor még csak bontogatta szárnyait rokona, pontosabban az unokatestvére, Tony Bongiovi karolta fel és egyengette pályáját. Amikor a stúdió éppen pihent, Jon lehetőséget kapott, hogy néhány dalát rögzíthesse. Ezekből egy albumravaló 1999-ben került a boltok polcaira.

Jon úgy döntött elég volt a maszek évekből és zenekart kellene összehozni. Ez 1984-ben meg is történt, és nevük a Bon Jovi lett, ami ugye nagyon is erősen kötődik a frontemberhez. Bemutatkozó nagylemezük a nevükkel azonos címmel jelent meg, s az ebből megjelenő kislemezről a Runaway című nóta lett a zenekar első Top 40-es slágere. Ezzel a lemezzel kapcsolatban családi vita lett, ugyanis az egykori segítő unokatestvér a zenekari tagokkal támogatva Jon ellen fordult, magának akarta tudni a sikereket. A legjobb családban is előfordult, itt is elsimultak a hullámok.

A zenekar pedig egyre sikeresebb lett, nyugodtan elmondható róluk, hogy az 1980-as években uralták dalaikkal a zeneipart. Néhány ezek közül: "Livin' On A Prayer", "You Give Love a Bad Name", "Wanted Dead or Alive" és "Blaze Of Glory". S nem csak a zenéjükkel, hanem Jon a külsejével is hódított. Ruhája és haja egyre több lány szívét hódította meg, meg külsejét egyre több fiatalember kezdte utánozni.

Az éveken át tartó folyamatos koncertezést a New Jersey turné után 1990-ben kisebb szünet követte, amikor is a frontember sikeres szólóalbumot jelentetett meg, betörve ezzel egyedül is a lemezpiacra. Amikor ismét a bandában ragadott mikrofont, akkor dupla-platina lemezzel köszöntek vissza. A szünet egyébként csak két évig tartott. Azóta is számos sikerben volt részük. Ilyen eset volt például az is, amikor

2006-ban a Bon Jovi elnyerte a Grammy-díjat a "Legjobb country duett" kategóriában a Jennifer Nettles country-énekesnővel közösen előadott "Who Says You Can't Go Home" dallal, amely a Billboard magazin "Hot Country Songs" slágerlistáján is első helyig jutott. Emellett a Crush, a Bounce és a Lost Highway lemezeikért többször is jelölték őket Grammy-díjra. Karrierje során a csapat tíz stúdióalbumot adott ki, melyek közül kilenc elérte a platinalemez státuszt.

[2009.03.02.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még