2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Wendigo
 
Letölthető dalok
Two as one
Broken
Disconnected

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Audio Leash (2009)
Let it out (2006)
R3C0NN3CT1NG… EP (2004)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Wendigo sajtófotók 2005
Kapcsolódó cikkek
Bejött az ingyenes terjesztés, visszatér a Wendigo!
Ennél szebb búcsút nehéz elképzelni: Wendigo - Audio Leash
Ágnes négy órás koncerten mutatja be új lemezét
Az antifonogram nyertesei – HangSúly 2006
Rúzsa Magdival szemben nincs esély?
     
 
Wendigo
Megalakulás: 2003.
Cím: Budapest, Bartók B. u. 17.
Telefon: Mobil: (30) 944 7106
Web: http://www.wendigo.hu
E-mail: wendigo@wendigo.hu
Aktív kapcsolat: Varjú Attila (Crow) (dobos, 2003-), Kozó Tamás (Kozi) (gitáros, 2003-), Takács József (Jozzy) (gitáros), Bátky-Valentin Zoltán) (énekes, 2003-), Csörnyi Róbert (Rob) (basszusgitáros, 2003-)
 
     

Wendigo

A Wendigo 2003 végén alakult a Stonehenge és a Da Capo tagjaiból. A zenekar célja már induláskor az volt, hogy kombinálja a közérthető, modern metal elemeit az elődök zenei világának igényességével, és több stílus elemeinek felhasználásával egy egyéni hangzást hozzon létre.

A 2004-ben megjelentetett 3 számos EP, a "Disconnected" anyaga már ebben a szellemben íródott. A kiemelkedően pozitív kritikák egyöntetűen a célként kitűzött, több zenei világból összetett hangzást emelik ki az anyag fő erényeként.

Miből is áll a Wendigo-recept? Az alapot a modern metal karcos gitárriffjei adják, melyek dob- és basszusgroove-okra támaszkodnak. Erre hol melodikus, máskor viszont karcos és durva ének kerül, a dalok refrénjei pedig többsávos kórusokkal nyújtanak biztos pontot a hallgatóknak. A virtuóz gitárszólók, valamint az egyes dalokban megtalálható hangszerelési és dalszerkezeti trükkök pedig biztosítják, hogy a Wendigo zenéje sokszori meghallgatás után is friss és izgalmas marad.

A Wendigo rendszeres szereplője a jelentősebb magyar kluboknak (Wigwam, A38, Kultiplex, stb.). Olyan neves előadókkal játszott együtt, mint a Pain Of Salvation, a Fates Warning vagy az Evergrey, és természetesen a magyar rockzenei élet számos jeles képviselőjével is adtak közös koncerteket. Felléptek fesztiválokon és önálló koncerteken, nagyobb koncerttermekben és klubokban egyaránt, és a határon túl is több koncerten szerepeltek nagy sikerrel.

A "Let It Out" című debütáló lemezük Magyarországon a Nail Records terjesztésében látott napvilágot 2006 nyarán. Az album első videoklipje a Thousand Voices című dalra készült, a klip több alkalommal is látható volt a vezető hazai zenetévé műsorán, illetve más könnyűzenei műsorokban is.

2007-ben álltak neki a következő album munkálatainak, de közben Crow magánjellegű problémák miatt kiszállt a csapatból, viszont a helyére érkező Béci sem tudta megállítani azt a folyamatot, amit a fiúk így fogalmaztak meg: “motivációvesztés, fásultság, enerváltság, csalódottság, ellehetetlenülés...."

Azt viszont érezték, hogy az új albumot mindenképpen be kell fejezni, felvenni és "átadni" a nyilvánosságnak. A dalok folytatják az első lemezen megkezdett irányt, de talán még mélyebbre, szélesebb spektrumúra sikerültek.

Az Audio Leash című anyagot végül 2009-ben teljes mértékben ingyenesen letölthetővé tették, egyfajta búcsúajándékként, mivel a zenekar “határozatlan időre felfüggesztette a működését”.

A zenélést továbbra is folytatták, néhányan együtt, mások külön: BZ, Jozzy, valamint a Wendigo korábbi dobosa, Crow egy új bandát alapított Phoenix Files néven, Jozzy és Crow ezen kívül egy String Theory nevű projectben instrumentális, kísérletező zenével foglalkozik.

2010 elején azonban egy meglepő dolog történt: a csapat tagjai egyszer csak azt vették észre, hogy az ingyenesen letölthető albumukat néhány hónap alatt több mint 30 ezren töltötték le. Ennek örömére (új artworkkel) kiadták CD-n is a lemezt, amit egy lemezbemutató koncerttel meg is ünnepelnek.

[2006.05.17.]

Kiadványok
stúdió
Wendigo: R3C0NN3CT1NG… EP (2004)Wendigo: Let it out (2006)Wendigo: Audio Leash (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még