2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Révész Richárd (Ricardo)
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Malek Andrea bossa novája - képekben
A francia sanzon méltó ünnepe Budapesten
"Nagyon jól esett átélni" - interjú Myrtill-lel
Escuca Mi Ritmo -  a magyar salsalemez
     
 
Révész Richárd (Ricardo)
Aktív kapcsolat: Headline Band (billentyűs), Malek Andrea Band (billentyűs), Révész Latin Jazz Quartet (zongorista), Révész Richárd Latin Quartet (zongorista), Révész Richárd Latin Trio (zongorista), Révész – Vermes- Kaszás Trió (zongorista), Ricardo Salsa Club (zongorista, 2001-), Trio Ricardo (zongorista)
Zongorista
 
     

Révész Richárd

1971-ben született Budapesten, 5 éves korában kezdett zongorázni. Édesanyja azt szerette volna, hogy klarinétozzon, de egészségügyi problémák miatt nem javasolták neki. Ezután jött az orgonaművészet, mint cél, tehát Váradi Klárinál kezdett zongorázni, először kartonpapírra rajzolt klaviatúrán. 10 évig tanult klasszikus zongorát. Már unta a kötött dolgokat és nagyapja rátalált a Sellei János által vezetett zeneiskolára és beiratta. Ott kezdett a könnyűzenével foglalkozni 1986-ban.

14 éves korától kezdett vendéglátózni esküvőkön, rendezvényeken. Ebben az időszakban elhunyt egy idősebb zenész, és a zeneiskolában utána maradt egy rakás kotta, amit felvásárolt, hisz abban az időben majdnem lehetetlen volt kottához jutni. Megtanulta az összeset a nappalijukban édesanyja és nagyanyja tanácsait követve. Évek során egyre nőtt a repertoár és 18 éves korára már 12-14 órát tudott játszani ismétlés nélkül. Már ekkor beleszeret a latin zenébe, egy taksonyi diszkóban, ahol a DJ megmutatta neki ezt a fajta zenét.

Jött a midikorszak a középiskolában (ahol egyébként nem volt jó tanuló). Már akkor a Zeneakadémia jazz tanszakára akart járni. Elment dolgozni, járt klasszikus zenét tanulni és haknizott. Az Ecseri útra járt középiskolába felnőkket között, de nem sikerült elvégeznie.

1988-ban, február 28-án délután 5 órakor kapta első hangszerét, egy Yamaha zongorát, amit hat évig használt. MIDI-ben csinált zenei alapokat.

A 90-es években két évig hajózott, tapasztalatot gyűjtött. A hajón a szeméyzet latin volt, ami tovább erősítette a latin zene iránti elkötelezettségét. Ausztriában is játszott.

1997-től a Zeneakadémia jazz tanszakra másodikra sikerült a felvételije Binder Károly hathatós segédletével, aki meggyőzte a felvételiztetőket, hogy aki vendéglátózott az még attól lehet jó ember. Sokféle zenével megismekedik, de a latin maradt az örök szerelem.

A Zeneakadémián leépítette a vendéglátózást, más emberek, más zenék, más környezet… Játszott mindenféle zenekarokban, Urbán Orsival, kísért többeket, 4-5 zenekarnak mindig tagja volt. Többek között játszott a Budapest Jazz Orcehstrával, a Fiestával, Pflum Orsival, Kolindával, V-tech-hel, Gerendás Péterrel…

2001-ben befejezi a Jazzkonzit, és minden ment tovább, játszik mindenfelé, többek között a TNT-vel is. Zenetanítást vállal, Zongorakísérő Berki Tamásnál.


2001-2003-ig játszik a Budapest Jazz Orchestrával.

2003-tól Pege Aladárral zenél

Megalakult az Avocaldo zenekar (Micheler Myrtill vezetésével), akikhez csatlakozott, és az együttes feloszlásáig velük volt.

2006-ban a NOX-szal játszik, turnézik. Tagja a Latin Combo, a Myrtill Jazz, A Ricardo Salsa Club, a Révész latin jazz Quartett formációknak. Zongoratanárként a Budapesti Erkel Ferenc Zeneiskola Jazz Tanszakán és Gödöllõn, a F.Chopin zeneiskolában tanít. Közremûködik a Last Five Years c. amerikai musicalben Malek Andreával és Kamarás Ivánnal.  Még ez évben Õexc. José Luis Martinez Hernández, Mexico budapesti nagykövete kitüntette a latin-amerikai kultúra népszerûsítése érdekében kifejtett tevékenységéért.

Saját lemeze 2007-ben jelent meg Escucha Mi Ritmo címmel melyet a Ricardo Salsa Clubbal készített.

[2010.01.03.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még