Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 25. | kedd | Géza nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Túri Lajos Péter
Kapcsolatok
Orfeum, a pesti mulató
Túri Lajos

˝Édesapám a példaképem. ˝ - Interjú Túri Lajos Péterrel

A kortárs tánc egyik kiemelkedő hazai alakja, Túri Lajos Péter számos musical, tévés produkció és show-műsor koreográfusa. Az Orfeum, a pesti mulató két, futó sikerrevüjének társalkotója a művészi szabadság és önkifejezés különböző megnyilvánulásait választva, fiatal kora ellenére, széles repertoárt és gazdag szakmai múltat tudhat magáénak. Társa, Szabó Anikó színházi előadások, könnyűzenei videoklipek, divatshow-k és tévéműsorok sokat foglalkoztatott táncos-koreográfusa. Együtt erőteljes duót képeznek.

Az 1920-as évek „cigarettafüstös”, vad, erkölcstelen és dekadens világának hangulatát megidéző, a hatalmas nemzetközi sikert elkönyvelő mozifilm nyomán megszületett A Nagy Gatsby Show mellett a tavasszal bemutatott, kiváló énekesek és táncosok, valamint káprázatos kosztümök által fémjelezett, elgondolkodtató, látványos, izgalmas Puppet Show megkérdőjelezhetetlen minőségről tanúskodnak.
A babaház életre kelt lakóiról szóló produkció azon a finom mezsgyén mozog, ahol nehéz eldönteni, álomból lett valóságnak vagy valóságból szőtt álomnak vagyunk-e szemlélői.

Nyomj egy tetsziket, ha szeretsz színházba járni.

A július közepén bemutatott, az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztes dalára, a Rise Like A Phoenix-re komponált, önálló táncos videója gyönyörű képi világot jelenít meg, lendületes dinamikát, példamutató összjátékot és sugárzó szeretet közvetít.

A fekete-fehéren pörgő filmkockákon ismerős arcok köszönnek vissza: Csepi Ádám, Csörögi Márk, Horváth Zita, Kelemen Krisztián, Olter Wanda, Papp Tímea, Samai Dóra, Szabó Anikó és Szabó Nikolett emelik tehetségükkel és tudásukkal az alkotás fényét.

A Vámpírok bálja című sikermusical oszlopos tagja ősztől a tv2 Sztárban Sztár és egy új tehetségkutató, a Rising Star koreográfusaként felel a képernyőn látható mozgásélményért.

Előtte, azaz augusztus 02-án azonban engedjük kitárulni a babaház kapuit, hogy egy fergeteges Puppet Show ejtse le az állunkat, bőséges teret engedve a határok nélküli szárnyalásnak!

– Mennyire érzel sorsközösséget a főnixmadárral? Gondolom, nem véletlen a hasonlat...
– Igazából nem a főnixmadár adta az inspirációt, hanem a zene tartalmisága, a dal ereje adta a kiindulópontot. Amikor meghallottam ezt a dalt, valami elindult bennem, hogy a saját olvasatomban tudjam interpretálni.

– Mi ösztönzött a videoklip megvalósításában? Mi az üzeneted?
– A videoklip ötlete a zene alapján fogalmazódott meg bennem, különböző víziók egymás utániságában. Ennek mentén kezdtem el gondolkozni, ötletelni, s azon dolgozni, miképp tudnám ezt megvalósítani. Az emocionális töltet gyökere a család és az önmagát kutató, elveszett fiú. Az üzenetem tárgya az önismeret és az elfogadás olyan jellegű kinyilvánítása, ami manapság egy szinte minden embert érintő, globális téma.

– A kortárs táncban találtál igazán önmagadra. Miben enged nagyobb mozgásteret a klasszikus táncműfajokhoz képest? Miért éreztél/érzel erősebb vonzalmat ez iránt?
– Az egyik mérvadó kritérium, ami miatt ezt a mozgásnyelvet választottam az, hogy amíg a klasszikus táncműfajok konkrét, lekötött, meghatározott technikai elemeket tartalmaznak, addig a kortárs tánc nyelvezete sokkal szabadabb és kifejezőbb. Számomra a legfontosabb, hogy tabuk nélkül tudjak egy olyan mozgásvilágot létrehozni, amelyben kötöttségektől mentesen a legkifejezőbb lehetek. Erre pedig a kortárs tánc a legalkalmasabb.– A klipben szereplő táncos társaid szakmájuk elismert művészei. Jól érzem, hogy a kollegialitáson túlmutató, baráti összefogást is szimbolizálja a mozgófilm?
– A családom után a barátaim foglalják el az életemben a legfontosabb szerepet. Mivel ez a mozgó film nem egy klisé, számomra természetes volt, hogy velük együtt hozom létre mindazt, amit megálmodtam. Táncos fronton Kelemen Krisztián, Csepi Ádám, Csörögi Márk, Olter Wanda, Papp Tímea, Szabó Anikó, Horváth Zita, Samai Dóra és Szabó Nikolett közreműködnek. A családomat édesapám, Túri Lajos, unokahúgom, Molnár Lili, az édesanyámat megszemélyesítő Fekete Györgyi alkotja. A klipet Simon Viktor rendezte, operatőrként pedig Gárdonyi Norbert jegyzi.

– A feltétel nélküli szeretet, a családi összetartás félreérthetetlenül hangsúlyos szerepet játszik. A biztos támasz, a háttérország mennyiben engedte még szélesebbre tárni a szárnyaidat?
– Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy olyan család van mögöttem, amelyik mindenben támogat, mellettem áll, elfogad. Nekem ez mindennél több erőt ad a mindennapokban. A központi szerepet az életemben édesapám tölti be, aki egyben a példaképem is. Ezért éreztem szükségesnek, hogy megmutassam Őt.

– A nyár folyamán hol láthatunk?
– Legközelebb a nagyközönség augusztus 06-án, a Feledi projekt keretein belül találkozhat velem a Prozódia című előadásban, ami egy kortárs táncmű. A hónap végen pedig a PS Produkció Vámpírok bálja sikermusical szólistájaként lépek a színpadra. Ősszel – a nagy sikerre való tekintettel – újra a Sztárban Sztár és egy új tehetségkutató, a Rising Star koreográfusaként fogok tevékenykedni a TV2-nél.– Mik a közeli és távlati terveid?
– Nagy álmom és célom – ami egyben hatalmas kihívás is – egy saját társulattal dolgozni és önálló projekteket létrehozni egy kőszínház falain belül. Ezen folyamatosan dolgozom, hogy egyre közelebb kerüljek a megvalósításához.

–  Ha Smaragdvárosban a nagyhatalmú Óz elé állhatnál, mi lenne a kívánságod?
– Gyermekkoromtól kezdve azt vallom, hogy a kívánságok csak akkor teljesülnek, ha azokat titokban tartjuk.

– Aigner Ivan –

[2014.07.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

cdbolt.lap.hu
Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még