2022. augusztus 18. | csütörtök | Ilona nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Mozart! próba képek

Mozart! visszatért az Operettszínházba - képek a próbáról

2003-ban mutatta be a Budapesti Operettszínház Lévay Szilveszter és Michael Kunze muscaljét a Mozart!-ot. Két évadnyi pihenő után most újult erővel tér vissza a darab a repertoárba.

A több mint 10 évvel ezelőtti Mozart! bemutatót nagy készülődés és feszült várakozás előzte meg a Budapesti Operettszínházban. A musical szerzőpárosa Lévay Szilveszter és Michael Kunze másik darabját, az Elisabethet akkor már évek óta nagy sikerrel játszó teátrum új szereplőket keresett a Mozart! szerepeire. A casting legnagyobb nyertese kétségkívül Dolhai Attila lett, aki a címszereppel írta be nevét a hazai musicaljátszás nagykönyvébe.

A Mozart! első szériája, több mint 200 előadást ért meg, a kőszínházban, vidéki, illetve külföldi vendégszereplésekkel együtt, mindenhol óriási sikert aratva.
Ennek a sikernek örökre részesei maradnak, azok is, akik már nem szereplői az előadásnak, de maradandót hoztak létre a musical játszás világában; Dolhai Attila, Magócs Ottó, Szinetár Dóra, Siménfalvy Ágota, Németh Attila, Náray Erika, Molnár Szilvia, Bíró Eszter, Kékkovács Mara, Bereczky Zoltán, Szolnoki Tibor, Forgács Péter, Pálfalvy Attila, Bardóczy Attila, Molnár Piroska, Felföldi Anikó.

Csatlakozz, ha szereted a musicaleket.

2011. május 4-én egy fergeteges búcsúelőadással kikerült a musical a repertoárból. Akkor még csak sejteni lehetett, hogy ez nem lesz végleges, hiszen a Mozart! az egyik legnépszerűbb előadás az Operettszínházban, akár csak az Elisabeth, ami évadról évadra hol, lekerül, hol visszakerül a repertoárba.

2014. szeptember 26-án ismét bemutatták a Mozart!-ot. A darab töretlen népszerűségnek örvend színész, táncos, szerző, alkotó, néző részéről egyaránt. A premier karmesterének nem volt könnyű dolga, hisz a lelkes közönség minden dal után szűnni nem akaró ovációval ünnepelte az alkotókat, de mindig nagy ráérzéssel és kellő hatásszünetekkel fokozta az amúgy is emelkedett hangulatot, csakúgy, mint Mészáros Árpád Zsolt.

Egy tökéletesen felépített musical a Mozart! a dalszövegtől a koreográfián át, egészen a színpad- és fénytechnikáig. Az első pillanattól kezdve magához ragadja a figyelmet, rabul ejt a világa és az érdeklődés töretlen maradt végig az előadás folyamán. A musical egészen sajátosan mutatja be Mozart jellemét. Nagy hangsúlyt kap lázadó viszonyulása mind az édesapja, mind a korabeli társadalom irányába. Senkinek nem akar megfelelni, csak önmagának – viszont hiányzik egy erős belső struktúra, nincs érett személyisége, ebből pedig egy sodródó életvitel bontakozik ki.

További próbás készült képekért kattints!


Nagyon szemléletes és ötletes, hogy mintegy belső gyermekként és a tehetsége szimbólumaként végig színpadon van gyermek énjének karaktereként a ’kis Mozart’ is. Teljesebb képet kapunk a lelki vívódásairól, amikor a benne élő zenei géniusz és az életet habzsoló énjei ellentétes irányba húzzák.

Lenyűgöző a színészek precizitása, teljes mértékben hitelesen formálják meg a karaktereket. Bűvöletbe ejtő a főszereplők játéka mellett a táncosok összehangoltsága: egyszerre mozdulnak és arcmimikájuk valóban az adott jelenetet tükrözi.

Lévay Szilveszter, aki jelenlétével emelte az est fényét szintén elragadtatva beszélt a magyar Mozart!-ról. Mint mondta, egy szerzőnek nincs nagyobb öröm, mint mikor látja, hogy színész és közönség ekkora szeretettel, szívből szereti játszani, illetve nézni a művét. Ő maga is olyan mélységeket fedezett fel az előadásban, amikről nem is tudta, hogy beleírta. Mindehhez kellet egy ragyogó rendező is, Kerényi Miklós Gábor, ahogy Lévay fogalmazott az est végén.

A Mozart! következő előadásira még kaphatók jegyek a Budapesti Operettszínház pénztárában és honlapján.

Mozart! musical szereposztás:

Wolfgang Mozart: Mészáros Árpád Zsolt / Kocsis Dénes / Veréb Tamás
Colloredo hercegérsek: Szabó P. Szilveszter / Feke Pál / Szerényi László
Constanze Weber: Vágó Zsuzsi / Simon Panna
Leopold Mozart: Földes Tamás / Szomor György
Nannerl Mozart: Vágó Bernadett
Walsdtatten bárónő: Polyák Lilla / Janza Kata
Emanuel Schikaneder: Bálint Ádám / Kerényi Miklós Máté
Karl Joseph Arco gróf: Dézsi Szabó Gábor / Langer Soma
Doktor Messmer: Marik Péter / Jantyik Csaba
Cacilia Weber: Szulák Andrea / Kállay Bori
Aloysia Weber: Zábrádi Annamária
Josepha Weber: Kisfaludy Zsófia
Sophie Weber: Jenes Kitti
Fridolin weber: Csuha Lajos / Jantyik Csaba
Sonnenfeld báró: Petridisz Hrisztosz
Arco szolgája: Langer Soma / Szentmártoni Norman
Salieri: Kocsi Tamás

-Audrey / Megyeri Nóra-

[2014.10.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Tanulj dobolni a Solaris dobosától szolgáltatás » oktatás [2022.08.15.]
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Sziget Fesztivál - tényleg a Szabadság Szigete
Kicsit közhelyesen hangzik, de egyáltalán nem...

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
beszámolók még