Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. március 29. | vasárnap | Auguszta nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

Pesti Magyar Színház: programok, jegyek itt

Íme a Pesti Magyar Színház:kínálata.

A Pesti Magyar Színház 1837. augusztus 22-én nyílt meg a mai Astoriánál, a Múzeum körút és a Rákóczi út sarkán. 1840. augusztus 8-áig működött ezen a néven, majd a társulat neve Nemzeti Színházra változott.

A Pesti Magyar Színház név - már a Hevesi Sándor téri épületben - 2000. szeptember 1-jén született újjá, az „új Nemzeti Színház” megépülésekor, mivel az újonnan megnyíló intézmény nem vette át a nagy múltú társulat egészét. Így, bár társulata változatlanul a régi Nemzeti Színház hagyományain nevelkedő és azt őrző színészekből állt, helyzete a mai napig sok küzdelemre, vitára ad okot.Aktuális előadások

Jegyek, előadásidőpontok - Íme a Pesti Magyar Színház teljes programja

Berg Judit: RUMINI
Berg Judit: RUMINI Pesti Magyar Színház
A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A több, mint 150 előadást megért színpadi sikerdarabban Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni.

A KINCSES SZIGET - musical
A KINCSES SZIGET - musical Pesti Magyar Színház
Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik. Egy nap megszáll náluk egy kapitány, bizonyos Billy Bones, aki halála előtt, Jimre bíz egy csomagot, amelyben Jim talál egy térképet, ami elrejtett kincshez vezet...

VALAHOL EURÓPÁBAN
VALAHOL EURÓPÁBAN Pesti Magyar Színház
Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész varázslatos története hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon. Az egyik legcsodálatosabb magyar musical Dés László zenéjével a Pesti Magyar Színház Színpadán!

R.Rodgers-O.Hammerstein II.: A MUZSIKA HANGJA
R.Rodgers-O.Hammerstein II.: A MUZSIKA HANGJA Pesti Magyar Színház
A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Jegyek, előadásidőpontok - Íme a Pesti Magyar Színház teljes programja

Gimesi D.-Jeli V.-Tasnádi I.-Vészits A.:IDŐFUTÁR
Gimesi D.-Jeli V.-Tasnádi I.-Vészits A.:IDŐFUTÁR Pesti Magyar Színház
A 15 esztendős Hanna és barátai az internetgeneráció tagjai, a 21. század gyermekei. Amikor osztályfőnökükkel múzeumlátogatáson vesznek részt, a sakkbajnok Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát, 1791-ben, Bécsben, Kempelen Farkas műhelyében. A múlt s a jövő találkozása azonban cseppet sem veszélytelen…

Tim Firth: NAPTÁRLÁNYOK
Tim Firth: NAPTÁRLÁNYOK Pesti Magyar Színház
Szinte minden igaz. Anglia nagyjából mértani közepén található Rylstone kisváros. Ott éltek és még élnek is azok a nők, akik 1999-ben összefogtak, hogy özvegyen maradt barátnőjük ötletét megvalósítsák. Egy megfelelő kanapét akartak vásárolni a helyi kórháznak, amelyben elüldögélhetnek azok a családtagok, akik kemoterápiás kezelésre kísérik a rokonukat.

Vajda Katalin: LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK
Vajda Katalin: LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK Pesti Magyar Színház
Az 1500-as évek Rómájában játszódó színdarab Néri Szent Fülöp életét dolgozza fel. aki nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben. Megindul a jó és a rossz küzdelme, melynek központjában Cirifischio, az éles eszű, melegszívű római utcagyerek áll.

Shakespeare: Rómeó és Júlia
Shakespeare: Rómeó és Júlia Pesti Magyar Színház
WILLIAM SHAKESPEARE: RÓMEÓ ÉS JÚLIA Kosztolányi Dezső fordítása, Mészöly Dezső fordítása részleteinek felhasználásával

Íme a Pesti Magyar Színház teljes programja

Háy János: UTÁNKÉPZÉS ITTAS VEZETŐKNEK
Háy János: UTÁNKÉPZÉS ITTAS VEZETŐKNEK Pesti Magyar Színház
Háy János visszatérő szerzőnk; Házasságon innen, házasságon túl című műve a Magyar Színház egyik legnagyobb sikere. 2018 tavaszán vadonatúj, Budapesten még nem játszott keserű komédiáját, az Utánképzés ittas vezetőknek című darabját mutatjuk be. Vagy mondjunk inkább gyomor-keserű komédiát?!

Szabó Magda-Egressy Zoltán: TÜNDÉR LALA
Szabó Magda-Egressy Zoltán: TÜNDÉR LALA Pesti Magyar Színház
Tündér Lala, a valaha volt legcsintalanabb tündér, Tündérország királynőjének, Írisznek a kisfia. Az édesanyjától lopott szárnnyal Lala meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, új élményeket és új barátokat szerez. Azonban kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak.

Így viszik át - Nyáry Krisztián alapján
Így viszik át - Nyáry Krisztián alapján Pesti Magyar Színház
Fiatalos időtlenség, másfél órás szerelemszkeccs Nyári Krisztián közösségi médiát is felforgató Így szerettek ők kötetei alapján. Azoknak, akik csaltak, és azoknak, akik megcsalattak. Azokkal, akik imádtak. Gyűlöltek. Cseréltek férjet, feleséget, nemet, ágyneműt, rímképletet.

Carlo Collodi - Deres Péter - Vidovszky György: PIN:OKKIO
Carlo Collodi - Deres Péter - Vidovszky György: PIN:OKKIO Pesti Magyar Színház
Ha Carlo Collodi a XXI. században írta volna meg Pinokkió történetét, akkor valószínűleg a kisfiú nem fabábu lenne, hanem egy kis robot.

Kosztolányi Dezső: Pacsirta
Kosztolányi Dezső: Pacsirta Pesti Magyar Színház
Vajkay Ákosnak és feleségének élete arra korlátozódik, hogy szerencsétlen sorsú lányukat, Pacsirtát megóvják a társadalom elutasításától, amit pusztán külsejével érdemelt ki.

Astrid Lindgren: HARISNYÁS PIPPI
Astrid Lindgren: HARISNYÁS PIPPI Pesti Magyar Színház
Harisnyás Pippi különös ismertetőjelei: vörös copfos, szeplős, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt visel, mint a lába. Rakoncátlan és eleven, de mindig helyén az esze és a szíve. A barátaiért bármit megtenne. Járt már a világon mindenütt, de még sohasem járt iskolába, pedig majdnem tízéves.

Háy János: Házasságon innen, házasságon túl
Háy János: Házasságon innen, házasságon túl Pesti Magyar Színház
Háy János Házasságon innen, házasságon túl cí­mű darabja megkapó őszinteséggel, helyenként ellenállhatatlan iróniával tart tükröt elénk. És ha a kép kicsit torz, nem biztos, hogy a tükröt kell okolnunk...

Horváth János Antal – Horváth Illés – Deres Péter: HOLNAPELŐTT
Horváth János Antal – Horváth Illés – Deres Péter: HOLNAPELŐTT Pesti Magyar Színház
Egy fiatal lány ébred fel egy szobában, amiben sosem járt korábban. A füle zúg, teste remeg, ruhája átizzadt. Hirtelen valami megérinti a vállát. Sikítva fordul meg, hogy egy ismerős szempárral találja magát szemben. De itt az ismerősből idegen lesz, az idegenből ismerős; senki nem az, akinek látszik és nem lehet tudni, hogy biztonságosabb: szabadon vagy bezárva.

SUNCITY - A HOLNAP TALI! - MUSICAL
SUNCITY - A HOLNAP TALI! - MUSICAL Pesti Magyar Színház
A sorozatból ismert diákok (Soma, Rozi, Lilla, Csabi, Miki és Lara) a tanévzáró után nyári kalandra indulnak a SunCity Fesztiválra. Egy tévedés miatt ugyanabban a balatoni villában kötnek ki, ahol Lilla ikertesvére és baráti köre is bulizni szeretne, akik arra készülnek, hogy dalukkal induljanak a fesztivál himnuszára kiírt pályázaton.

Jegyek, előadásidőpontok - Íme a Pesti Magyar Színház teljes programja

Mark Twain: TOM SAWYER KALANDJAI, ahogy Becky Thatcher elmeséli
Mark Twain: TOM SAWYER KALANDJAI, ahogy Becky Thatcher elmeséli Pesti Magyar Színház
Mark Twain klasszikusának számtalan feldolgozása létezik, de ilyen még nem. A már nagymama Becky Thatcher mesél napjainkban szerelmes unokájának azokról az időkről, amikor kislányként meglátta a csibész Tom Sawyert és menthetetlenül beleszeretett.

Jonathan Swift – Horváth János Antal: GULLIVER UTAZÁSA
Jonathan Swift – Horváth János Antal: GULLIVER UTAZÁSA Pesti Magyar Színház
Miért kezd el valaki törpékről és óriásokról írni? Meddig elfogadható világunkra szemlélődőként tekinteni, ahelyett, hogy a helyünket megtalálva éljük az életünket? Mi az igazi nagyság?

Kötelezők szabadon
Kötelezők szabadon Pesti Magyar Színház
Az előadás rendhagyó irodalomóraként is értelmezhető, amellett, hogy könnyűzenével dolgoz fel olyan verseket, mint például a Toldi, Nem tudhatom…, Kertész leszek vagy a Reszket a bokor, mert…; irodalmi kulisszába avat, olyan oldalát mutatja meg a költőknek, amik nincsenek a tankönyvekben és még az iskolások mindennapi életére is humoros és köznapi módon reflektál.

Balázs Ágnes: PETŐFI-JÁTÉK
Balázs Ágnes: PETŐFI-JÁTÉK Pesti Magyar Színház

"Amiről még nem meséltem" - Beszélgetés élsportolókkal Pesti Magyar Színház
Beszélgetés az emlékezésről, a minta fontosságáról, könyvajándék (egy boltban nem kapható értéket vehetünk kézbe), kötetlen csevegés.

Az igazat mondd, ne csak a valódit - Eperjes Károly estje
Az igazat mondd, ne csak a valódit - Eperjes Károly estje Pesti Magyar Színház
Zenés, rendhagyó színházi est Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásában, Négyessy Katalin gordonkaművész közreműködésével.

[2020.02.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
Ír/skót népzene-ISLAND zenekar zenekar [2020.02.28.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
cdbolt.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
Képes beszámoló! Five Finger Death Punch, Megadeth és Bad Wolves az Arénában
beszámolók még