Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 21. | csütörtök | Eleonóra nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Everness fesztivál 2018 képekben

Everness: a tudatosság fesztiválja - képekben

A Balaton napsütötte partját csodálatos mandala-szerű árnyékolók és színes kendőkkel bélelt fesztiválsátrak lepték el a nyári szünet első hetének szerdájától vasárnapig, és ahol pár nappal ezelőtt még motorok dübörögtek, mostanra füstölők illata szállt és a nyugalom „szigetévé” vált.

 Idén 6. alkalommal és már másodszor Alsóörsön, a Pelso kempingben került megrendezésre az Everness fesztivál, ami kiváló helyszínnek bizonyult, hiszen van elég hely több színpad, tematikus sátor és műhely számára, szállást pedig a több napon át itt fesztiválozók a kényelmes légkondis konténerapartmanokban vagy saját sátraikban leltek.

Programdömping - a tudatosság ’rulez’

150 előadó, több tucat jóga-, mozgás- és táncinstruktor tartott előadást, mozgásórát és workshopot, legtöbbjük többször is a hét folyamán, így a jól összeállított programmagazin fontos kelléke az Everness mindennapjainak. Célszerű előre kiböngészni, hogy melyik előadáson, csoportos foglalkozáson szeretnénk részt venni, hiszen ezekbe nem igazán lehet utólag bekapcsolódni, még pár perces késéssel sem. A helyszín térképére sem kell pár alkalomnál többször rápillantani, a területet egyszer bejárva már jól átlátható, megjegyezhető, mit hol találunk, a kedvenc helyszíneinket is könnyedén kiválaszthatjuk.

Persze a látogatók nagy része már a fesztivál kezdete előtt pontosan tudta, hogy melyik előadókat hallgatja meg, már otthon összeállított egy listát, hogy milyen eseményekbe kapcsolódik be. Többen hónapokkal korábban teljesen szabaddá teszik magukat erre a pár napra, hogy aztán szabadon kilépjenek a való világból, családostól (akár kisgyerekekkel) beköltözzenek a fesztiválra és a lehető legtöbb programban részt vegyenek. Ez az a hely, ahol ha magányosan érkezel sem érzed magad sosem egyedül. Mindenki nyitott a másikra miközben azért van ott, hogy önmagára figyeljen. Több olyan foglalkozás van, ahol számunkra ismeretlen embereket érintünk, ölelünk meg, ami különböző beállítottságú, korú, egzisztenciájú embernek teljesen természetes itt ezen a helyen. Jó tapasztalás.  

#fesztiválmásképp

Az ételek változatos kínálatára kifejezetten számítottam, az ételudvart először körül járva azonban az volt az érzésem, hogy esetleg lesznek olyan időszakok, amikor hosszabb várakozással lehet csak ételhez jutni, de jól felkészült árusok mindenféle – főleg egészséges - finomságot bőséggel kínáltak. Láthatóan a vegán ételek vitték a prímet, jómagam is vegán burgereket teszteltem, amik igencsak ízlettek. Az alkoholos italok helyett itt inkább a frissen préselt zöldséglevek fogytak. Ittas emberrel nem találkoztunk, milyen jó is így fesztiválozni!

A különböző szolgáltatók és értékesítők három utcába rendezett sátrait és portékáit újra és újra felkerestük. Dinamikus masszázst próbáltunk, színes kendőket, speciális papucsokat vásárolhattunk, festésterápián vehettünk részt, figyelemmel követtük, hogy készül a helyszínen a festőművész egy-egy alkotása, különleges ékszerek, lámpások, hangszerek közül válogattunk, hennát készíttetünk.  

Nagyon praktikus a készpénz nélküli lét a fesztivál területén belül, bár pont ez az a közönség, amely leginkább kütyük nélkül éli az életét, de az eladók kitartóan elmagyarázzák mindenkinek, hogy is működik a kártyával fizetős rendszer. Különösen tetszett, hogy fizetésnél a terminál által automatikusan beállított 5-10-20%-nyi extra összeg ezúttal nem borravalóként, hanem jó ügyet szolgált, a Thábita Házat támogathattuk.

Világzene, meghitt hangulat

A zenei színpadok kevésbé hangsúlyosak más fesztiválokhoz képest, nem hinném, hogy a koncertek alapján döntenek itt az emberek, hogy melyik napra jöjjenek ki. Azért az élő zene varázsa elragadja figyelmet, és jól esik ücsörögni, lazulni, diskurálni kellemes zene mellett. Azért az meglepő volt, hogy szombaton este a többi helyszíntől kissé távolabb eső nagyszínpad koncertjénél alig lézengett valaki, ugyanekkor a Balaton partján lévő kisebb színpad előtti tér teljesen tele volt emberekkel. A különleges hangszerek különleges hangulatot teremtettek, és bár hűvösre fordult ekkor már az első két hőségben eltelt nap után az időjárás, a „chilling” életérzés nem emiatt járta át a plédbe burkolózott, éjszaka is szórakozni vágyó embereket.

Ez a fesztivál a szervezők bevallása szerint is egy felnőtt játszótér, ahol otthonos környezetben, felszabadultan érezhetjük magunkat. Csoportos képzések és egyéni terápiák során önfejlesztő módszerekkel ismerkedhetünk meg, gyakorolhatjuk azokat, hogy aztán a mindennapjainkban felmerülő kihívásokat önerőből megoldva éljük életünket. A legjobb, ha az Everness életérzést aztán a hétköznapjainkba is tovább visszük, így alakítva saját és akár a környezetünkben élők életét is olyanra, ahogy ebben a mikroközösségben olyan jól működik.

Máris várjuk az Everness Fesztivál 2019-et, de addig is egy éven át magunkban őrizzük azt a sok szépet és jót, amit itt kaptunk. Hálás köszönet érte!

Fotó: Cselik-Izsó Réka

  • Frk4muzik -

 

Képekért klikk.

[2018.07.04.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
beszámolók még
cdbolt.lap.hu
koncert.lap.hu