2022. július 5. | kedd | Emese, Sarolta nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Apostol koncert a Budapest Sportarénában 2021-ben

Ilyen volt az Apostol koncert a Budapest Sportarénában - képekkel

Vasárnap este tartották meg a járvány miatt már kétszer is elhalasztott Apostol koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A stadionban közel telt ház volt, az ülőhelyeken főként a középkorú, illetve idősebb korosztály képviselőit láthattuk.

A műsor Szenes Iván egykori koncertköszöntőjének bejátszásával kezdődött. Az első dalt – Vándor milyen az út? – az együttes vezetője, Németh Zoltán énekelte. A dalokat egész este ő konferálta és humorral fűszerezett történeteket, ismereteket osztott meg a hallgatósággal az együttes életéről. 

Meghallgathattuk a dalt, amit Meződi Józsefnek 1973-ban az együtteshez való csatlakozáshoz kellett elénekelnie: Út, ahol már rég nem jártam. Az énekes hangja úgy zengett, mint annak idején, tenorja nem fátyolos, orgánuma elragadó. Meződi nem az együttes vezetője, de a frontembere, arca, személye meghatározó az együttes évtizedek óta tartó sikerében.

A koncerten a színpad mögötti hármas osztatú kivetítőn a dalokhoz kapcsolódó grafikák, fényjáték, filmek tették dinamikussá az előadást. A színpadon a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar biztosította az Apostol dalok megszokott hangzását, vonós és fúvós kíséretét. A koncert második felében a Hunyadi János Ének-zenei Általános Iskola gyermekkara tette érzékletesebbé a zeneszámokat. A Hét szín virág című dalt a kórus két szólistája, Harmon Henrietta Luca és Czigner Noé énekelte együtt Meződi Józseffel.

A Kislány, vigyázz című dalban a rap betétet is halhattuk élő előadásban. A Boldogság kizárólag Németh Zoltán zongora kíséretével hangzott el.

Ízelítőt kaptak a nézők az Apostol együttes 50 éves jubileumára készült lemez új dalaiból is. A közönség tetszését fejezte ki a Szegény bolond című szerzemény hallatán. A pandémiás helyzet inspirálta az Egy gyertya lángja című új dalt, ami különösen érzelmesre sikerült. Az Egyetlen egy szó közben hallhattuk Szabó Ferenc dobszólóját.

Többször vonta be Németh Zoltán a közönséget közös éneklésbe, nemegyszer új nótáik refrénjére, melyeknek dallama fülbemászó, megtanulása nem okozott túl nagy nehézséget a zenekedvelő publikumnak.

Meződi József drapp ruháját piros öltönyre cserélve adta elő az Egyetlen szív című dalt, melynek a szövegét Bella István írta. Ebben a nótában csodálhattuk meg Pete László különleges harsona játékát. Muck Ferenc szólaltatta meg a szaxofont a Ma este felmegyek majd hozzád dalban.

A végjátékban nem kisebb slágerek hangzottak el, mint Nincs szerencsém, Nem tudok élni nélküled, Eladó kiadó most a szívem, Okosabban kéne élni. A zenei parádét az Akkor is fénylenek még csillagok zárta. A több mint két órás előadás alatt 27 dalt hallhattunk, ami méltóan fedte le az együttes immár több mint 5 évtizedes sikerét.

Ódor Terézia

Apostol koncert a Budapest Sportarénában 2021-ben - klikk a fotóra

 

[2021.11.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Egyedül nem megy - Presser dalok a 6szín-ben
Az “Egyedül nem megy”, egy szórakoztató,...

Red Hot Chili Peppers koncerten jártunk a Puskás Stadionban! Képekben
Rendkívüli élménnyel...

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok