2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A német vagy a japán késeket érdemesebb favorizálni?

Szeretsz főzni? Akkor tisztában azzal, hogy mennyire fontos, hogy a kés mindig éles legyen. Legyen az német vagy japán kés, kicsi vagy nagy, ahhoz, hogy tökéletes munkát végezz, valamennyinek élesnek kell lennie.

A német vagy a japán kések a jobbak?

Annak eldöntése, hogy a német vagy a japán kések a jobbak, meglehetősen szubjektív. Mindkét késtípus sajátos jellegzetességekkel rendelkezik. Az Extrametál.hu is forgalmazza mindkettőt, nem véletlenül. A német késeknek a minősége, a japán késeknek a pontossága kiemelendő. 

Az, hogy egy konyhai kés minőségi termék legyen, számos követelménynek meg kell felelnie, emiatt a gyártása nem a legegyszerűbb feladat. Szakértelem, kiváló minőségű alapanyagok, szigorú minőség-ellenőrzés szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyen a végtermék. A világon számos olyan gyártó tevékenykedik, amely professzionális abban, amit csinál.

A legmegbízhatóbbak: a német és a japán kések

Napjainkban egy profi szakács olyan szakács késeket használ, amely ezen két hagyomány késeiből vagy ezek keverékéből ered. A német Wüsthof márka a mai napig családi tulajdonban van, több mint két évszázada - 1814 óta - jelent egyet a nevük a minőségi kések gyártásával. Napjainkban is manufaktúrában készítik a késeket, gondos kézi megmunkálással, ami garantálja a minőséget. 

A japán Tojiro “pályafutása” 1955-ben indult egy rozsdamentes acélból készült gyümölcskéssel. A gyártás során olyan technikákat alkalmaztak, amelyeket 1000 évvel korábban a katana elkészítésénél használtak. Itt már nemcsak a kés pengéjének az élességére figyeltek, hanem arra is, hogy annak a markolata kényelmesen illeszkedjen a tenyérbe.

Milyen különbségek vannak a német és a japán kések között?

Természetesen a német és a japán kések több dologban is eltérnek egymástól. Ilyen a vágóélük profilja és vastagsága, valamint az az acél, amiből a pengéjük készül. A német kések a japán késeknél vastagabbak, viszont nem olyan kemény az acéljuk, amiből a penge készül. Ennek eredményeképpen bár ellenállóak, de a vágóélek mégis hamarabb elkopnak, mint a japán késeké.

A japán acél penge éle tartósabb, de az acél keménysége miatt hamarabb törik el, pláne, ha nem kellő óvatossággal bánnak vele. A penge finomsága és könnyedsége lehetővé teszi, hogy a késsel játszi könnyedséggel dolgozd fel az alapanyagokat, és élménnyé váljon a munka.

Fontos, hogy ismerd a szakácskések jellemzőit, hiszen ennek alapján tudod kiválasztani azokat az eszközöket, amelyek garantáltan megkönnyítik a munkát. Persze csak akkor, ha megfelelően gondoskodsz a karbantartásukról. Ebbe beletartozik a kellő időben és módon elvégzett élezés, illetve a megfelelő tárolás. 

Van, aki a Wüsthof mellett tette le a voksát

A Wüsthof kések minőségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a világ legismertebb gasztronómiai szakemberei is ezt használják. Például Gordon Ramsay is a főzőtanfolyamok során. A márka kiváló választás, mert megbízható, ergonomikus, professzionális késeket kínál.

Válassz te is kiváló minőségű kést, hogy a konyhai munka gördülékenyen menjen.

 

[2022.07.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még