2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában

Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában - képekkel

Kialakult egy ritmusa a Barba Negrában tartott Triász-koncerteknek: évente három alkalommal tartanak itt zenekaros nagykoncertet, és rendszeresen el is jön több mint ezer - ezúttal Sipos Péter szerint 1200 - ember megnézni őket.

Celebspotting a koncert előtt: Bunyós Pityu és Növényi Norbert együtt (egy társaságban) érkeztek a koncertre, ahol összefutottak Papp Ferivel az Irigy Hónaljmirigyből (Sipos Péter később közös képet is posztolt a backstage-ből).

Az előzenekar ezúttal is a Hit the Road Acoustic Band volt, akik ezúttal is legendás rock slágerekkel emelték az est fényét. 19:45-kor nem volt egyértelmű, hogy be kell-e fejezniük a műsort, végül inkább befejezték. Később találkozhattunk velük a közönség soraiban is - szimpatikus, amikor zenészek őszintén kíváncsiak egymás műsorára.

Tovább a hagyományok jegyében: most is pocsék volt a hangosítás, mintha egy hordóban játszott volna a Triász. Kálmán Gyuri hangja még áttört valahogy a közönség felé, Sipos Petit viszont inkább csak látni lehetett, mint hallani. Később ez javult, de így a sokadik alkalom után összegyűlhetne annyi tapasztalat, hogy már a koncert kezdetére jól szóljon a zenekar.

A műsor gerincét a tavaly év végén, V. - Elveszett évek című album dalai adták, mint a Nem vagy egyedül, Valaki gyűjti a jó pontokat / 15 nyár, Babylon / Könyvelő álma / Életfogytig Rock and Roll stb.

Két sztárvendége volt a műsornak: Gidófalvi Attila, akivel a Gidófalvi-Jankai-Triász zongorás jammelés igazi zenei csemege volt. A másik sztárvendég Takács Tamás volt, akivel East-slágereket énekeltek, és ez a Triász-koncertek igazi szépsége, a régi dalok felidézése. Elhangzott a Pocsolyába léptem is - érdekesség, hogy Takács Tamás már szinte csak szájharmonikázik benne, a dalt a közönség magától is elő tudja adni...

A Triász következő koncertjei is a hagyományos Triász-helyszíneken lesznek: szeptember 6-án kifut a Triász-hajó, szeptember 28-án a Backstage klubban, október 21-én pedig a pomázi várban lépnek fel. A Barba Negrában pedig minden évszakban folytatódik a fesztivál: csak szeptemberben Alvin és a Mókusok, AWS, Ossian, Bikini, Road, Hobo koncertek lesznek, és ezzel még nem is soroltunk fel mindenkit. Részletes műsorterv olvasható a honlapjukon: https://www.barbanegra.hu/programok/up

Tóth Noémi

Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában képekben - klikk a fotóra

 

[2023.09.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Budapesten a hardcore szinonimája
December 6-án nem csak a Mikulás érkezik hozzánk, de nálunk...

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
beszámolók még