2024. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rebecca - klippremier az új Szegedi Szabadtéri-bemutató vezető színésznőivel!
Gyermekstatisztákat keres a Szegedi Szabadtéri Játékok
Horror, realizmus és varázslat - páratlanul látványos Rebecca készül a Dóm téren
Hét remek előadás az Újszegedi Szabadtéri Színpadon
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

Táncos meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Táncművészeket keres Rebecca című, önállóan bemutatandó produkciójába a Szegedi Szabadtéri Játékok. Március 25-ig adhatják be jelentkezésüket, akik Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével részt kívánnak venni a Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyszabású musicaljének színpadra állításában.

Férfiak és hölgyek egyaránt jelentkezhetnek a felhívásra, amelynek keretében készülő Rebecca-bemutatójának tánckari művészeit szeretné megtalálni a Szegedi Szabadtéri Játékok. Koreográfusként Tihanyi Ákos neve fémjelzi majd az izgalmas produkciót, aki a Fesztivál nem egy sikerdarabjának – a Jézus Krisztus Szupersztár, a Mamma mia!, a Valahol Európában és A nyomorultak musicalszenzációknak – mozgásáért felelt az elmúlt évek során.

Alkotótársaival olyan, 18 és 35 éves kor közötti női és férfitáncosok jelentkezésére számít, akik elsősorban moderntáncos és a musicalműfajhoz megfelelő tánctechnikai tudással rendelkeznek; magabiztosak, jó kiállásúak, gyorsan tanulnak, eredményesen tudnak egy csapat tagjaként dolgozni, és képesek különböző karakterek megjelenítésére. Musicalprodukciókban szerzett korábbi tapasztalat előnyt jelent, az énektudás pedig ugyan nem feltétele a jelentkezésnek, de megléte szintén előnyös a reménybeli tánckari tagokra nézve.
A pályázók egész alakos fényképes önéletrajz beküldésével, a casting@szegediszabadteri.hu címen nyújthatják be jelentkezésüket március 25-ig.

Sylvester Lévay nagyívű zenéjének megelevenítésében, a különleges hangulatú, ódon mégis életteli múlt századbeli világ megteremtésében különösen fontos szerep jut majd az előadás táncos közreműködőinek, így intenzív és mozgalmas felkészülési folyamat vár rájuk. A szervezők ezért kérik az érdeklődő táncosokat, csak akkor nyújtsák be jelentékezésüket, ha a megadott próbaidőszakban, beleértve az éjszakai próbákat is, valamint az előadások, illetve esőnapok során rugalmasan, végig rendelkezésre tudnak állni. A próbákat június 10-től egy hónapon át Budapesten, majd Szegeden a Nemzeti Színházban és a Szabadtéri Játékok nagyszínpadán tartják előzetesen egyeztetett beosztás szerint, július 17-től elsősorban esti, éjszakai helyszíni próbákkal.
A kiválasztott táncosok közreműködésével július 26., 27, 28. valamint augusztus 2. és 3. este játsszák majd a produkciót a Szabadtéri Játékokon, Béres Attila rendezésében, főbb szerepekben Gubik Petrával, Janza Katával, Gallusz Nikolett-tel, Dolhai Attilával, Szaszák Zsolttal és kiváló művésztársaikkal.

A Rebecca táncosait várhatóan április 7-én választják ki, fővárosi helyszínen. A személyes meghallgatásra bejutott jelentkezőket a szervezők emailben értesítik majd a casting pontos helyszínéről és kezdési időpontjáról.  A felhívás részleteiről bővebb információ elérhető a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán; további felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban pedig a casting@szegediszabadteri.hu címen érdeklődhetnek a nagyszabású előadás reménybeli táncművészei.

 

[2024.03.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még