2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Andrea Bocelli: The Best of Andrea Bocelli - Vivere
Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Musical Duett
Dolhai Attila: Olasz szerelem
Váradi Roma Café: Isten hozott a családban!
Kapcsolatok
Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Dolhai Attila
Dred
Hooligans
Szekeres Adrien
Váradi Roma Café

Összesített a Mahasz: íme 2007 legsikeresebb zenei produkciói

Legalábbis a MAHASZ szerint. Ismét nyilvánosságra kerültek ugyanis a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének azon listái, amelyből kiderül, hogy mely számok, albumok voltak a legkedveltebbek az elmúlt évben.

A heti eladási listák alapján kétféle összesített lista is készült. Az egyik a 2007. év során realizált értékesítési darabszámok alapján állítja sorrendbe a 100 legsikeresebb kiadványt, a másik az év során elért listás helyezések összesítése alapján készült. Az összesített album- és válogatáslemez-listán az eladási darabszám alapján Bereczky Zoltán és Szinetár Dóra Musical duettje végzett az élen, őket Dolhai Attila Olasz Szerelem című lemeze követi, a harmadik helyezett pedig Andrea Bocelli Vivere - Greatest Hits-e lett. A chart pozíció alapján a Válogatás című magyar slágergyűjtemény lett az első, az Óriás mulatós lemez válogatása a második, a dobogó harmadik fokán pedig az Isten hozott a családban című Váradi Roma Café lemez végzett.

Szekeres Adrien és a Hooligans leghallgatottabb

A rádiós listáknál az számított, hogy az adott zeneszámot játszó rádióknak mekkora a hallgatottsága, illetve, hogy az ún. "Editors' Choice" listák alapján hányszor hagzott el az adott szám. Az előbbiben Nelly Furtado All Goods Things (Come To An End) című száma vitte a pálmát, kicsivel lemaradt egy másik száma, a Say It Right, majd a Red Hot Chilli Peppers Snow (Hey Oh) című slágere következik. A dobogón sajnos nem áll magyar, de a 7. helyen csücsül a Félember a Hooligans-től. Az "Editors' Choice" listán szintén Nelly Furtado tarolt Say It Right című dalával, az All Goods Things itt a második helyre szorult. Alex Gaudino feat. Crystal Waters Destination Calabria című nótája a harmadik helyre volt elég. Ezen a listán viszont csak a 11. helyen találunk magyar előadót, méghozzá Szekeres Adrient az Olyan, mint Te című számával.

Az összesített dance lista azt tükrözi, hogy mely felvételek voltak 2007-be a legnépszerűbbek az ország különböző szórakozóhelyein. A hazai lemezlovasok által legtöbbször játszott szám Sarah McLeod-tól a He Doesn`t Love You volt, ezután következik Alex Gaudino feat. Crystal Waters Destination Calabria című száma, majd még egy páros, David Guetta feat. Chris Willis a Love Is Gone-nal. 2007-ben a legtöbbször hallott magyar szám a diszkókban Dred Megfordul a Föld című dala volt, ezzel a 7. helyet csípte el.

- Kovács Tünde -

[2008.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok