2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A rendezvény honlapja
Kapcsolódó cikkek
„Rockandrollpopsanzon” Győrben
Tehetségbemutató a Rába partján
Rendhagyó Kispál koncert Győrben
Tehetségek fesztiváloznak Győrben!
Kiscsillag és Sziámi a Rába-parton
Kapcsolatok
30Y
Anonym Project
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
30Y koncert
[2008. március 7.
péntek 20:00]

Buszjáratról elnevezett zenekar lép fel Győrben

Ismét örülhetnek az alternatív zenét kedvelő győriek, ugyanis a PÁGISZ ÁMK-ban ismét Alter Party-t tartanak, ahol az előzenekar az Anonym Project lesz, az est főkoncertje, pedig a 30Y.

A 2000-ben indult pécsi illetőségű zenekar furcsa nevét egy szombathelyi buszjárattól vette. Tehetségkutatók megnyerése és három demoanyag után 2004-ben jelent meg Egy perccel tovább című koncertlemezük, amelynek kapcsán a hazai előadók közül elsőként egy sajátos akcióval hívták fel magukra a figyelmet: aki letöltötte honlapjukról az albumot, és átadta a zenekarnak a koncerteken, az megkapta az eredeti korongot.

A zenekar első négy éve egyre növekvő intenzitású országos koncertkörutakból állt, bekerültek a nyári fesztiválok programjaiba, év közben pedig rendszeresen olyan együttesek elé mentek el vendégzenekarnak, mint az Anima Sound System, a Quimby, a Heaven Street Seven vagy a Kispál és a Borz. A Mediawave-nek köszönhetően eljutottak Szlovákián belül Komarnoba, Dunaszerdahelyre, később pedig Pozsonyba.

2006-os Csészényi tér című albummal - bár ez még a nagy pécsi előd, a Kispál és a Borz megkerülhetetlen hatását viseli magán - sikerült országos ismertségre szert tenniük. Zenéjükre a Nirvana és a Red Hot Chili Peppers mellett egyértelműen nagy hatással volt a a Pearl Jam, a Muse, a Radiohead és a Blur, de kalandozó hangzásvilágukban felfedezhető a Queens of the Stone Age-től kezdve a U2-n és a Depeche Mode-on át a Cardigans-ig szinte minden kísérletező hajlamú, ezredforduló környéki zenekar lenyomata..

Az élmezőnyben

Amíg a Csészényi tér-t a keverés kissé az elektronikusabb megszólalás felé tolta, a 2007-es új album már annak a lendületes rockzenekarnak mutatja a kvintettet, ami élőben is az egyik legkedveltebb koncertzenekarrá tette a 30Y-t. A Semmi szédítő magasság nevével ellentétben még sokkal magasabbra tette a lécet, a kritika az év legjobb és legerősebb magyar rockzenei produkciói között emlegette, rohamosan növekvő közönségtáborukról nem is beszélve. 2007 már egyértelműen a 30Y éve volt.

Az Anonym Project kezdi 

A PÁGISZ ÁMK-ban március 7-én pénteken este nyolckor kezdődő koncerten előzenekaruk a mosonmagyaróvári Anonym Project lesz, akik egyedi módon ötvözik az alternatív punk-rock stílusokat. Zenéjüket a sötétebb tónusú hangulatok jellemzik, érzékenyen hasító énekkel, karcos, szókimondó szövegekkel, amely élőben egy rendkívül dinamikus, energikus hangzással, szuggesztív előadásmóddal párosul. Érdemes őket is meghallgatni, úgyhogy aki tud, mindenképpen menjen oda helyszínre nyitásra. A hangulat garantáltan a megszokott lesz, s az is biztos, hogy szomjas sem marad senki sem.

Egyébként a Győri Alter Party rendezvénysorozatnak önálló honlapja is működik, ahol a friss információk, koncertajánlók mellett számos fotó is megtekinthető. Sőt hogy még hasznosabb legyen az oldal, ingyenes letöltések, linkek, és fórum is működik rajta, ahol mindenki véleményére kíváncsiak.

– Gerencsér/Havassy –

[2008.03.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még