2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Metro
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
O2 Arena

Hihetetlen méretek jellemzik a megakoncertek londoni helyszínét

Ha egy produkció nem látogat el Londonba, az olyan, mintha nem is létezne. Alig akad olyan zenész, együttes vagy más showműsor (például a Cirque du Soleil előadása), aki, illetve amely a brit fővárosba ne látogatna el. Emel­lett az sem ritka, hogy adott művészek nem is egyszer, hanem kétszer-háromszor is fellépnek ugyanazzal a produkcióval.

Korábban a legtöbb koncertet a Wembley Arenában rendezték, azonban amióta megnyitotta kapuit a monumentális méretű O2 Arena, azóta rengeteg koncertet ott tartanak. Persze a zenekarok között találunk olyat is, amelyik egy turné alatt mindkét helyszínen várja a rajongókat. Ezek közé tartozik például a Boyzone (emlékeznek még rájuk?), akik május 30–31-én az O2-ban koncerteznek, majd június 1-jén már a Wemb­ley-ben lépnek fel.

Az O2 Arena különleges létesítmény. Az épület nem egyszerűen kulturális komplexum: van itt koncertcsarnok, többtermes mozi, óriási vándorkiállításoknak helyt­ adó helyszín, éttermek, kávézók. Sőt a téli időszakban egy jégpálya is helyt kap itt, amelyben esténként jégdiszkót szerveznek.



Az épület meghökkentő külseje mellett nem mindennapi méretekkel is rendelkezik. Így az O2 teljes átmérője 365, míg a belső átmérője 320 méter. A kerülete egy kilométer. Az épület tetején lévő acél díszárbocok 100 méter magasak. Az épületet 3,8 milliárd pint (egy pint körülbelül fél liter) sörrel lehetne megtölteni, vagy 1100 hatalmas, olimpiai versenyekre jellemző úszómedence tartalmával.

Az O2-ban összesen 18 ezer londoni double-de-cker busz férne el. Az épület olyan magas, mint Nelson admirális emlékműve. Bár­milyen furcsa is, de az Eiffel-torony is elférne az épületben, persze nem álló helyzetben, hanem az oldalán fekve.

A Wembley Arena mellett található a Square of Fame, azaz a Hírességek tere, amely a hollywoodi Híres­ségek sétányához hasonlít. A teret Madonna nyitotta meg 2006-ban, miután felújították a Wembley-t. Ő volt az első, aki otthagyta keze nyomát a téren. Azóta már többek között Cliff Ri­chard, Kylie Minogue, Bryan Adams és George Micha­el is csatlakozott hozzá.

– Metro.hu –

[2008.03.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még