2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Török ízek a Szigeten
A törökök zseniális producere - exkluzív interjú Haluk Kurosmannal
Ma ünnepel a csókos dal előadója - bemutatjuk Tarkant
Metamorfózis: Tarkan visszatér!
Felforgatta a török zenei piacot a Metamorfoz
Kapcsolatok
Tarkan
maNga

Csak a Zene.hu-n! Komoly hibák a világsztár londoni koncertjén

Először majdnem kitoloncolták, azután elmaradt az előzenekar fellépése is.

Nem indult jól a török világsztár új albumát népszerűsítő európai koncertkörút. Tarkan régóta várt török lemeze, a „Metamorfoz” bemutatkozó koncertjét a londoni Wembley Satdionban rendezték, ott ahol megannyi világsztár lépett már fel. A szervezést a török-angol Absolute Events és Tarkan saját produkciós cége, a HITT végezte – nem túl sikeresen. A koncertet szinte csak Törökországban reklámozták, sehol Londonban nem találtunk egyetlen plakátot sem. Így a stadionba ékezett 5000 néző túlnyomó többsége az Egyesült Királyságban élő török volt.

Majdnem kitoloncolták

A török sajtó a koncert után élesen bírálni kezdte Tarkant saját stábja miatt, több újságíró is kifejtette, hogy döbbenetes mennyire nem professzionális menedzsmenttel dolgozik az énekes. Tarkan számos menedzsere, asszisztense és egyéb munkatársa, illetve a szervezők közül senki sem figyelt oda arra, hogy milyen vízumot igényelnek a sztárnak.

A repülőtéren az útlevélvizsgálat során a tiszt feltette a kérdést: és ugyan mi célból akar az Egyesült Királyság területére lépni? Mire az énekes boldogan közölte, hogy koncertet ad a Wembleyben. Csakhogy az útlevelében turistavízum volt, nem munkavállalói vízum... A tiszt majdnem visszaszállíttatta a világszerte ismert énekest a repülőgépre. Mindenkit átengedtek a stábból, csak Tarkant magát nem, végül azonban megoldódott a probléma.

Katasztrofális szervezés

A Tarkan előzenekaraként beharangozott rockegyüttes, a maNga kálváriája még inkább rávilágít a lehetetlen szervezésre. A Törökország-szerte kedvelt, toplistás, aranylemezes együttest Tarkan kérte fel az előzenekari szerepre.

Már a megérkezésük napján problémahegyekbe ütköztek, az Absolute Events nem fizette ki a szállodai szobáik egy részét, nem tudták hová pakolni a felszerelésüket, amit aztán gyalogosan, kézben kellett átcipelniük a szállodából a stadionba.

A koncert napján, délután öt órakor kellett volna elkezdeniük a soundchecket (a hangszerek megfelelő beállítását), ám öt órakor még Tarkan zenészei próbáltak. Tarkan csapata még hat óra előtt pár perccel is színpadon volt – pontban hat órakor pedig megnyitották a stadion kapuit a sikoltozó tömeg előtt.

Megalázott előzenekar, csalódott rajongók

A szervezési hiányosságok miatt a maNga választani kényszerült: vagy felhúrcolkodnak a színpadra a már bent lévő ötezres tömeg szeme láttára (mert még csak a hangszereiket sem vihették fel korábban), és próba valamint hangbeállítások nélkül játszanak, vagy lemondják a fellépést.

Az utóbbit választották, a nézők előbb döbbenten fújoltak, majd mikor ráébredtek, hogy mindez nem az együttes hibája, megtapsolták őket. Fél órával később, mikor Tarkan színpadra lépett, még csak bocsánatot sem kért a nézőktől, akik közül jó néhányan a maNga miatt vettek jegyet.

Ki a felelős?

Egy ilyen eseménysorozat után joggal merülhet fel a kérdés: ki mindezekért a felelős? A szervezők, akik egy hivatalos rendezvényszervező céget üzemeltetnek és mégsem képesek alapvető dolgokat elrendezni? Tarkan stábja, akik ennyi év tapasztalat után (1997-ben alakult a cég) sem elég képzettek ahhoz, hogy rendes vízumot szerezzenek?

Vagy maga Tarkan, aki – úgy tűnik – képtelen szakképzett, tapasztalt embereket maga köré gyűjteni, távoli rokonoknak, imerősöknek ad munkát, és nem veszi észre, hogy a jószívűsége többet árt, mint amennyit használ, hiszen egy ilyen volumenű koncert ilyen mértékű félreszervezése már nem csak a saját hírnevét veszélyezteti, de több ezer embernek is csalódást okoz, más művészeknek pedig a szakmai hitelét rontja.

Tarkan a maNga elmaradt fellépése miatt korábban lépett színpadra, mintegy 30 dalt adott elő és háromszor váltott öltözéket. 

 – Baksa Tímea / Hürriyet –
 Fotó: Hürriyet Kelebek

[2008.04.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Június 01-én Tom Morello lépett fel nálunk, akire harminc...

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
beszámolók még