2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Sensation White
Kapcsolódó cikkek
"Túlvilági érzés" - Shane 54 a Sensation-ről
Furcsa és vonzó álomvilág részesei lehetünk - Sensation Budapesten
Fedde Le Grand és Ingrosso Budapesten a White Partyn
Magyar DJ-k a Sensation White Party-n
Kapcsolatok
Paul Oakenfold
Dj Bárány (Bárány Attila)
Fedde Le Grand
Hamvai P.G (Hamvai Péter Lóránd)
Mauro Picotto
Sander Kleinenberg
Sebastian Ingrosso
Shane54
Kapcsolódó események
Sensation White Party
[2008. május 3.
szombat 20:00]

Elképesztő! 12 ezren tomboltak fehérben Budapesten!

Ebből már ki lehetett találni, hogy a május 3-i Sensation White-ról lesz szó, amely első, de reméljük nem utolsó alkalommal látogatott el hazánkba. A remény arra, hogy még látjuk őket, hogy Császár Előd szerint a magyar közönség nagyon tud bulizni.

Forró hangulatban kezdődött az este, Bárány Atilla és Hamvai P.G. fűtötte (túl) a kedélyeket, majd jött Sebastian Ingrosso, Fedde Le Grand, Paul Oakenfold, Sander Kleinenberg és Mauro Picotto a sor végén. Ezzel le is tudtuk az adatokat, jöjjenek az izgalmak!

Az izgalmak

Hazánk legjobb Laptopról táncoltató zenészéről kiderült, hogy komoly kapcsolata van, de ami még ennél is lényegesebb számunkra, hogy a dj-zésen kívül mást is csinál. Na de mit?
- "Legutóbb Bárány Atillával készítettünk egy közös dalt, amin énekelek, valamint Tiesto Black Hole nevű kiadójánál is megjelenik hamarosan egy Myon-nal közös felvétel - árulta el Császár Előd. Komoly munka kellős közepén vagyunk: már majdnem egy egész album van a tarsolyunkban, itt legalább négy számban lesz hallható az énekhangom. De a nemzetközi tánczenei színtér legelismertebb énekes-dalszerzői közül jó páran dalolnak még a lemezükön. Alig várom, hogy kész legyen!"

Talán még nem lejárt lemez, hogy vajon Előd a populárisabb vonalat kedvelte jobban, vagy a mostani munkájával elégedettebb? Frappáns választ adott:
- "Hazai popzenészként esélyem sem lehetett volna Oakenfolddal dolgozni, dj/producerként viszont sikerült. Szerinted melyiket szeretem jobban?"

Zimány Linda is együtt tombolt a közönséggel, és ha már ezt megtette, akkor mi másról kérdezhettük volna meg őt, mint a zenei ízléséről:
- Hozzám inkább a hip-hop és az r&b áll közelebb, de ezt a partit nem lehetett kihagyni. Szerencsére most már a könnyedebb elektrót nyomják, és ez abszolút bejön.

Messzi földről jött ember azt mond, amit akar

Egy román srác a büfénél kifejtette nekem az álláspontját:Más Sensation-ökön az emberek agresszívebben, bevállalósabban öltöztek fel, a lányok is csupaszabbak voltak (a jóból sosem elég- a szerk.). Az itteni hallgatóság talán túl konzervatív, de ettől függetlenül a parti remek, a zene kiváló.

Bulgáriából is érkeztek felénk, méghozzá egy rutinos White Party-ra járó, aki a magasabb árfokozatba tartozó deluxe jegy által feljogosító szolgáltatásokat, illetve azok hiányát kifogásolta. Ebben egyet értek, van még mit tanulnunk. Azonban ő semmivel sem volt elégedett, hiszen szerinte az Aréna túl kicsi. A válaszunk erre: építsen nagyobbat!

Próbáltunk olyan német versenyzőt találni, akit még felelősségteljesen szóra lehetne bírni, de rájöttünk, hogy ez lehetetlen küldetés, hiszen sör itt is folyik a csapból.

Kulisszák mögött és előtt

A magyar elég pletykás nép, így annyit elcsicseregtek nekünk a madárkák, hogy a fellépők gázsija 15-25 ezer euró között mozog. Bármelyik is legyen, csinos összeg, de ezek a srácok meg is érik a pénzüket.

Hogy mennyire európai és világszínvonalú volt a buli, annak ékes apró jele, hogy nem volt mikrofon. Nagyon nem hiányzott ide, mert így volt tökéletes a hangzás, és így nem lett dumaszínház a világ vezető dance eseményéből.

Bátorkodtam figyelni a parti közben a dj-ket, és egy dologra rájöttem: a tánc egyikőjüknek sem az erőssége. Mauro Picotto pörgése inkább egy álmos reggeli nyújtózásra emlékeztet, míg Oakenfold inkább sármos mosolyát villogtatja, mint a testével is figurázna. Persze ez egyáltalán nem baj, sőt. Ők sem ezért híresek, mint ahogy Kozsó sem a zenei életművével vált ikonná, hanem inkább extravagáns tincsével.

-Fábián Tamás-

[2008.05.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még