2024. május 22. | szerda | Júlia, Rita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Októberben jön a Bonanza Banzai lemez?
A 6 legnépszerűbb magyar dal 1990-ből, szerintünk - videóval
Ákos kalandja a régi királlyal
Ákossal nyomul a Vivat Bacchus
Már elérhető az ingyenes letöltés! Vasárnap Ákosnak kedveskednek a zenetévék
7 tanulságos gondolat Kovács Ákostól
Ákos túl van a 42-n - 19 érdekesség az énekesről
Legnépszerűbb rajongói oldal: Ákos is látogatja
Újabb csecse-becse Ákostól - képekben
Kapcsolódó Kiadványok
Bonanza Banzai: ’87-’92
Kapcsolatok
Bonanza Banzai
Ákos (Kovács Ákos)
Hauber Zsolt
Menczel Gábor

Ákos: "Hihetetlen volt, ahogy a közönség ránk talált"

Bonanza rajongók figyelem: Különleges ajándékkal jelentkezik az egykori együttes! Huszadik születésnapja alkalmából Best Of DVD-t jelentet meg a zenekar, ami összefoglalja a kultikus csapat pályafutását.

Milyen gyorsan telik az idő – tartja a mondás. S milyen igaz is ez, idén már huszadik születésnapját ünnepli a Bonanza Banzai. A legendás trió 1988. május 28-án próbált először a végleges, országos népszerűségű felállásban. A csapat híre a klubsikerek nyomán szájról szájra terjedt, hamarosan rajongók követték minden fellépésre az együttest.

Valóságos tömegmozgalom lett a Bonanzából, az Induljon a banzáj! című 1989-es első album megjelenése után. 1991-ben pedig már a legnagyobb hazai koncerttermet, a Budapest Sportcsarnokot is megtöltötték. A zenekar megalakulásának kerek évfordulójára jelenik meg az első Bonanza-DVD, rengeteg archív anyaggal, extrákkal.

- Érdekes lesz végignézni, ez a kiadvány gyakorlatilag a BB történetének jelentős részét lefedi, bemutatja az összes videóklipünket, és bepillantást enged a legfontosabb koncertjeinkbe is. A horrorisztikus amatőr dokumentumokról már nem is beszélve – mondta lapunknak Kovács Ákos, a Bonanza egykori énekese.

Szívesen emlékezik a "bonanzás évekre"

- Tudtommal Zsolt gyűjtötte össze az archív anyagokat, egykori menedzserünkkel, Fábián Tibivel szerkesztették a kiadványt, de Gábor is részt vett a munkában. Az okok között a legfőbb az volt, hogy a huszadik évfordulónkra legyen egy ilyen összefoglaló dokumentum a kezünkben – tette hozzá Ákos a lemez megjelentetésére feltett kérdésünkre.

A ma már szólókarrierben (is) sikeres énekes azt mondja, ez a DVD nem vonja maga után azt, hogy esetleg ismét összeállna az együttes. Saját bevallása szerint nem szereti az „újra összeállós” koncerteket, mert ritkán lesz belőlük értékes, önálló produkció. (Igaz, azt se feledjük el, hogy a Bonanza Banzainak volt már búcsúkoncertje 1994 novemberében.) Persze ez nem azt jelenti, hogy ne emlékezne vissza szívesen az együtt eltöltött évekre.

- Hihetetlen volt, ahogy a közönség ránk talált, pedig nem volt reklám, nem volt internet. Szabályosan szájhagyomány útján terjedt a banda híre. Ezt se menedzseléssel, se kapcsolatokkal, se más mesterséges eszközzel nem lehet befolyásolni. Koncertről koncertre egyre többen voltak kíváncsiak ránk, fantasztikus időszak volt.

A korongon szerepel a csapat valaha készült összes videóklipje, a koncertrészletek között fellelhető az 1987-es Csillag születik tehetségkutatón rögzített első nyilvános fellépés; a KEK-en felvett amatőrfilm; a ’91-es első BS-előadás és a legendás 1992-es dupla Budapest Sportcsarnok-beli koncert legfontosabb dalai.

Olvass tovább: 7 tanulságos gondolat Kovács Ákostól

-ej-

[2008.05.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még