2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Majsai Gábor: Ez még nem Amerika, de azért igyekszünk
Legendákat kelt életre Majsai Gábor
Majsai Gábor: Éljen a rock, a swing, a zene!
Egy jó swing lemez Majsaitól
Majsai januárban is nyomja a swinget
Kapcsolódó Kiadványok
Majsai Gábor: Swing, swing, swing
Kapcsolatok
Majsai Gábor

Zsúfolt a nyár, de ez így is van rendjén - villáminterjú Majsai Gáborral

Majsai Gáborral legutóbb akkor találkoztunk, amikor nagy sikerű 2007-es swing albuma a hazai kritikusok szavazatai alapján bekerült az év legjobb öt jazz korongja közé. Valódi sikertörténet ez a maga nemében, mostanában úgy is szokás emlegetni az énekest, hogy a funky és a swing magyar hangja.

– Gábor, mit szólsz ehhez a címkéhez?
– Megmondom őszintén, nem esik rosszul. Annyi év Tom Jones-ozás után úgy érzem, most jött el az idő arra, hogy a szélesebb közönség előtt másféle stílusban is ismertebbé váljak. Amellett, hogy az idők folyamán többféle zenekarral is felléptem, más és más hangulatú muzsikát játszottunk, mostanában egyre inkább a saját utamat járom, rám szabott, nekem készített albumokkal vagyok jelen, ezért azt gondolom, megérte annyi munkát, fáradságot beletenni a legutóbbi lemezeimbe, és talán igazad van abban, hogy ezeknek köszönhetően őszintén érzem a felém forduló érdeklődést. A címkékről pedig annyit: ha mindenképpen ezek alapján lehet megjegyezni valakit, figyelni egy-egy produkcióra, hát legyen úgy.

– Milyen produkcióra készülsz az idén? Szerepel-e új lemez a terveid között?
– Az az igazság, hogy az utóbbi két lemezem olyan gyors egymásutánban került a közönség elé, hogy szinte jómagam is alig tudtam követni az eseményeket. A magyar piac szerintem nem tud befogadni minden évben egy-egy újabb CD-t, szóval most kiadómmal együtt úgy döntöttünk, az idei évben a meglévő anyagot turnéztatjuk szerte az országban. Ez egy kicsit felüdülés is nekem, mert a fellépések mindig másféle munkát jelentenek számomra, mint a stúdiózás.

– Köztudott, hogy mindig élőben énekelsz.
– Így van. Nézd, hiszem, hogy egy énekes attól az, ahogyan minden alkalommal megnyilvánul a színpadon. Lehet rossz hagulata vagy jobb, de a professzionális produkción ennek nem szabad érződnie Számomra az a kihívás, ahogyan ezt estéről estére megoldom. Az nem jelentene semmit, ha helyettem a CD-lejátszó énekelne...

– Akkor úgy sejtem, lesz alkalmad a nyár folyamán eleget tenni ezeknek a kihívásoknak/meghívásoknak?
– Igen, hálistennek munkám van bőven, köztük akadnak szokatlanok is, mint pl. Karafiáth Orsolya költő felkérése a Maffia klub című újonnan megjelent könyvéhez készült CD egyik dalának előadására. Orsolyának annyira megtetszett az egyik swinges dalom, hogy szöveget írt hozzá, így az felkerült erre a korongra több más stílusú és hangulatú nóta közé. Érdekes műfaji és stílusparádé kerekedett ebből, de összességében illik a könyv egészéhez.

– Lám, a művészeti ágak megtalálják az egymáshoz vezető utat.
– Így is lehet mondani. Azután van most egy érdekes történet, amire már elkezdtünk készülni, noha a nyár végén lesz, egész pontosan augusztus 29. és 31. között a Körös-parti Szanazugban kerül megrendezésre egy többnapos tehetségkutató és blues-rock fesztivál, amelynek fővédnöke a Besenyő Blues Band.

– Nocsak, az Öreg járgányos banda?
– Igen, érdekes véletleneknek köszönhetően a település lakosságának tetemes hányadáról derült ki, hogy ős-Besenyő-rajongó, valahogy így lehetne fogalmazni, aminek az lett a vége, hogy a Besenyő Blues Band újra összeállt, és elkezdtünk próbálni a fiúkkal. Mire elkészült egy vadonatúj R&B nóta, az egyúttal a fesztivál vezérdala is lett, amit az interneten már meg lehet hallgatni, és olyan nagy érdeklődés támadt a rendezvény iránt, hogy rögvest háromnaposra bővült. Hát erre is készülünk most.

– Mivel augusztusig még várnunk kell pár hetet, hol találkozhat veled a közönség addig.
– Hű, hát azt hiszem, most kénytelen leszek csak ízelítőt adni a legfontosabbak közül: június 14-én Kecskeméten zenélek, majd 15-én a Bujtosi Szabadidőcsarnokban, Nyíregyházán, ahol afféle „csináljuk a fesztivált” hangulatú buli lesz az elmúlt évek slágereivel, olyan előadók társaságában, mint Tóth Vera, Auth Csilla, Pély Barna – biztos, hogy kihagyok most sokakat –, de ami szintén a régebbi idők hangulatát idézi, a műsorvezető Dévényi Tibor lesz. Június 20-án az országnak még ugyanebben a szegletében leszek, mert csakúgy, mint Nyíregyházán, a debreceni Kölcsey Központban is kiváló barátaimmal, Varga Antallal és az Abrakazabra zenekarral adok koncertet. Velük már többször dolgoztam együtt, kitűnő muzsikusok a debreceni fiúk. Június 24-től átlag kéthetes rendszerességgel a siófoki Jókai Villa Étterem színpadán muzsikálunk csapatommal, a Majsai Swing Banddel. A jól ismert felállástól eltérően már egy ideje állandó tagunk a billentyűknél Rátonyi Róbert barátom. Nagy öröm számomra vele együtt dolgozni.

– Hű, csak kapkodom a fejem, valóban nem unatkozol. Mi a helyzet Budapesttel?
– Nos, a legközelebbi nyilvános koncert a Művészetek Palotájában lesz június 28-án este. A Cserháti Zsuzsa emlékkoncert-sorozatunk nívós állomásához érkezik itt, partnereim a színpadon többek között Szulák Andrea, Auth Csilla, St. Martin. Ez a produkció az ország több pontján sikert aratott már helyi sportcsarnokokban, színháztermekben, bízunk benne, hogy a budapesti közönséget is megnyerjük vele.

– És mi a helyzet a Besenyőkkel?
– Egyelőre egy biztos koncertről tudok még, ami július 4-én lesz Orosházán. A jól ismert hangzás a jól ismert hangulatban. Ennyit ígérhetünk! De visszatérve még Budapesthez, lesz egy érdekes színfolt is a palettán, amennyiben meghívást kaptam vendégként Hernádi Judit önálló estjére a Petőfi Irodalmi Múzeumba július 10-én este, itt is énekelek majd pár dalt, Jucival együtt is.

– Gábor, úgy hiszem, megértem, amikor azt mondod, most nem fér bele újabb lemez.
– Tudod, a munka elől sosem ugrottam el, de valóban, zsúfolt a nyár, és ez így is van rendjén.

SirOesh

[2008.06.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még