2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Jambalaját Németországba várják
Gastroblues nemcsak borbarátoknak
Jambalaya által képviselt irányvonal nem retro
Egy ütős ötös fogatot képzelt el
"Nívós külföldi fesztiválon játszani mindig nagyon nagy élmény" - interjú a Jambalaya-val
Jambalaya kiadvány extrákkal
Töprengj el a történteken - koncertfelvétel a Jambalayától
Kapcsolódó Kiadványok
Jambalaya: Wonder What Can Happen
Kapcsolatok
Jambalaya
Legnépszerűbb csengőhangok

Nemes Zoltán "Jambalaya": Szükség volt a több kamerára is, hiszen volt látvány és show bőven

2008. január 6-án, a Jambalaya zenekar, élő koncertfelvételt készített a Merlin Nemzetközi Színházban. A felvételekből készült CD-n és DVD-n kiadott új album április 29-én jelent meg „Wonder What Can Happen” címmel. Ennek apropóján az énekes, zongorista, frontemberrel, Nemes Zoltánnal beszélgettünk.

A Jambalaya tagok olyan válogatott profi zenészekből verbuválódtak, akik nemcsak a New Orleans-i muzsika megszállott szerelmesei, de remek barátok is egyben. Az alakulás óta számos sikeres állomáson vannak túl. 2006 áprilisában egy éves születésnapjukat első lemezük bemutatójával ünnepelték, az album címe: I Just Wanted to Say. Egy év múlva, 2007 áprilisában a Gundel Művészeti Alapítvány jelöltjei és amellett a XIX. Gronau Jazz Fesztivál fellépői voltak, az idén a Merlin Színházban tartott élő koncert felvételével ünnepelték.

- Hogy sikerült a Merlin Színházban tartott koncert? Milyenek voltak a koncert utáni visszajelzések?
- Telt házas, kiváló koncertet sikerült adnunk, amihez foghatót személy szerint rég nem tapasztaltam, de azt hiszem, ezt mindannyiunk nevében mondhatom. Köszönhető ez egy nagyobb stáb áldozatkész munkájának, beleértve a zenekart, a vendégművészeket, a menedzsmentet, a technikai csapatot, háttérben dolgozó embereket a színpad mestertől a színpad fényért felelős emberig, valamint a színház valamennyi munkatársát. A visszajelzések is ezt igazolják, többen azt mondták, a koncert hatására jól indult az évük, maradandó pozitív hangulatot idéztünk elő.

- Hol és milyen módon folytak a koncertfelvétel utómunkálatai? Ha jól tudom, nyolc kamerával rögzítették a koncertet. Hogyan történt a képi anyag feldolgozása?
- A hangfelvételt és azok utómunkálatait Glaser Péter hangmérnöknek köszönhetjük. Nagyon jó Péterrel dolgozni, hiszen kiváló muzsikusként tökéletesen átlátja a zene egészét, ennek köszönhetően nagyon meg vagyok elégedve az új anyag hangzásával. Élő koncertről lévén szó, jobbára nem javítottunk hibákat, engedtük, hogy a közös játék és a kiváló hangzás együtt sodorják magukkal a hallgatót. Szükség volt a több kamerára is, hiszen volt látvány és show bőven. A képfelvétel zenei rendezője Sebők György volt, az ő irányításával és kiváló ötleteivel úgy érzem sikerült egy élvezetes DVD-t létrehoznunk.

- Milyen szerzemények találhatók az új albumon? Hogy jellemeznéd a felvételek hangulatát? Mutasd be az új anyagot!
- Az új album CD része egy teljesen új anyagot tartalmaz az első CD-hez képest. Ezek az új dalok jórészt olyan eredeti New Orleans-i szerzők tollából erednek, mint Alain Toussaint, vagy Mac Rebennack. Hallható saját dal is, mint pl. a címadó Wonder What Can Happen. A DVD-n tovább bővült a nagy szerzők sora, játszottunk Professor Longhair-től JJ Cale-ig sok szép darabot. Az egy óra és negyven perces koncertfilm hangja 5.1 és sztereó formátumban is élvezhető. Extrák is találhatók a DVD-n, közel száz fénykép és egy riport.

- Tervezitek a Merlinben bemutatott koncert megismétlését?
- A sikerre való tekintettel szeretnénk sok vidéki nagyvárosba elvinni a produkciót, remélhetőleg ősztől nyílik is rá lehetőségünk. Ezeket az előadásokat főleg színházakban, művelődési házakban képzelnénk el

- Mi történt a zenekarral a koncert óta? Merre volt tetten érhető a csapat az elmúlt időszakban?
- Sok időt kellett fordítanunk az új album utómunkálataira. A DVD az extrákkal sok plusz munkát jelentett. Azért természetesen voltak koncertjeink a 2008-as év eleje óta is. Hűek maradtunk a korábbi klubjainkhoz és a tőlünk megszokott módon továbbra is kiegészültünk időnként vendég művészekkel. Nagy örömünkre szolgált például vendégként látnunk Mohai Tamást a zenekarban.

- Ha jól tudom a nyáron Belgiumban, Németországban és Hollandiában is játszani fog a Jambalaya. Mikor és milyen helyszíneken lesznek koncertjeitek?
-
Hollandiában a Rotterdam közelében lévő Big Rivers Blues Fesztiválon fogunk két alkalommal fellépni, ezt belga klub koncertek egészítik majd ki, hazafelé pedig Németországban adunk pár koncertet, mindez július második felében lesz.

- Ti is lesztek majd a Szigeten?
-
Leszünk, sőt a zenekar tiszteletbeli tagja Kollmann Gábor ismét csatlakozik a csapathoz, így egy combosabb fúvósszekcióval kívánunk odapörkölni a nagyérdeműnek a Jambalaya dalokkal. Éjjel lesz jam session is több hangszeres közreműködővel. Érdemes lesz tehát ellátogatni mindenkinek a Blues Színpadra augusztus 15-én este.

- Alig hogy megjelent a zenekar második albuma, ti már a következőn dolgoztok. Miért ez a nagy sietség?
- Igazából nem sietünk, hiszen a legújabb stúdióalbum felvételeit már tavaly nyár óta készítjük. Teszteljük a közönséget a magyar nyelvű dalainkkal és tulajdonképp az ő kérésükre kezdtünk magyar nyelvű dalokat írni. Egy kizárólag saját számokból álló magyar nyelvű lemezt tervezünk, ezzel szeretnénk megújult formában új dimenziók felé nyitni.

- Mik a további terveitek a jövőre nézve? Mikorra tervezitek a legújabb album bemutatását?
- Tovább dolgozunk az új albumon, amíg be nem fejezzük. Szeretnénk 2009. elején bemutatni, de addig is a közönségünkkel minél több időt együtt tölteni Budapesten és vidéken, külföldön és belföldön egyaránt.

-zene.hu-

[2008.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még