2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Már nincs jegy a Csajkovszkij-maratonra
Japán és az USA után itthon is zenél Keller András
A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar következő évadja
Kapcsolatok
Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar
Wolfgang Amadeus Mozart
Vashegyi György
Csalog Gábor
Antonin Dvořák
Perényi Miklós
Kocsis Zoltán
Várjon Dénes
Kovács János
Beethoven
Guiseppe Verdi
Berkes Kálmán
Keller András
Ránki Dezső

Megújulás a 101 éves Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar életében

A 101. év megújulást hozott a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar életében. A változatlanul nehéz és bizonytalan anyagi helyzetük ellenére a zenekar művészei odaadó lelkes munkájukkal, kiváló szakmai teljesítménnyel kivívták mind a szakma, mind a közönség elismerését.

Az elmúlt időszakban számos kiemelkedő vendégművésszel dolgozhattak együtt, akik elismerésüket azzal is kifejezték, hogy további közös koncertekre fogadták el a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarának meghívását.

A 2008/2009 évadban folytatják az előző évadban átalakított műsorstruktúránkat. A nagy sikerű klasszikus sorozat, a Fischer Annie bérlet keretében Mozart további nyolc zongoraversenyét hallhatjuk Haydn Londoni szimfóniái mellett, a legkiválóbb hazai és külföldi vendégművészek előadásában, mint például Vashegyi György, Fejérvári Zoltán, Csalog Gábor, Michel Dalberto és Oleg Maisenberg valamint Takács-Nagy Gábor, aki a zenekar állandó vendégkarmestere is egyben.

Romantikus bérlet elnevezéssel nagyzenekari sorozat is indul, amelyben Dvořák csodálatos muzsikája az összekötő kapocs. Ebben a sorozatban lép fel korunk egyik legnagyobb hegedűművésze, Gidon Kremer, és immár visszatérő vendégként Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Várjon Dénes és Kovács János is.

A meglepetésbérlet a Beethoven elnevezést kapta, amelyen a szerző összes zongoraversenye és négy szimfónája hangzik el négy alkalommal a Zeneakadémia Nagytermében. A sorozat közreműködője Ránki Dezső, karmestere Keller András lesz. A program a Budapest Music Centerrel közös szervezésben kerül megrendezésre. A szervezők remélik, hogy a különleges összeállítás tovább emeli majd a zenekar rangját a zenei életben.

2009 tavaszán folytatódik a Bach és a XX. század című sorozat, melyben itthon ritkán játszott XX. századi zeneműveket és kortárs alkotásokat mutatnak be Bach örökérvényű zenéje társaságában. Ezzel a programmal a zenekar nem titkolt célja hidat építeni régi és új közé, más dimenzióba helyezve a kortárs zene befogadását és értését.

A bérletek árusítása továbbra is a Telekom Zeneházban történik, de már az ismert jegyirodákban is kaphatók. Újdonságnak számít, hogy a fenntartó ügyfelei telefonszámlájuk felmutatásával 10 %-os kedvezményt kapnak. A kedvezmény érvényesítése csak a Zeneházban vehető igénybe.

2008. évi nyári programok

A zenekar idén nyáron is részt vesz a Bakáts téri Ferencvárosi Fesztiválon, ahol a nemzetközi szereplőgárdát felvonultató Verdi Otelloja kerül bemutatásra. Az est karmestere Kaposi Gergely, rendezője Valló Péter. Folytatódnak a Vajdahunyad vári koncertek is, Lendvay Józseffel, Margosa Lendvayval, Kollár Imrével és Berkes Kálmánnal. Idén augusztus 10-én pedig Sárospatakon a Zempléni Fesztivál vendége lesz Keller András és zenekara, a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar.

-ej/telekomzenekar.hu-

[2008.06.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még