2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csipáék a Magyar Televízióban váltanak? Erősítés nélkül zenél a Hooligans
Meglepetés a Roy & Ádám rajongóknak az m1-en ma éjjel
Szórakozva segít a Magyar Televízió
Milliókat vonzott A Társulat - nemcsak a győztesek kapnak főszerepet
Döntőhöz érkezett a Magyar Televízió egyik legsikeresebb produkciója
Kapcsolatok
Kispál és a Borz
Locomotív GT (LGT)
Váradi Roma Café
Roy és Ádám Trió
Adagio
Lajkó Félix
Bogányi Gergely
A Társulat
Korpiklaani
Pavol Bodnar Quartet
Harcsa Veronika Quartet
Pély Barnabás
United
Hooligans
Back II Black (Back to Black)
Magyar Televízió

Színvonalas koncertekkel erősít a Magyar Televízió

A Magyar Televízió nyáron több zenés produkcióval ígér kellemes kikapcsolódást a pihenni vágyóknak. Komolyzene, koncert, operett színesíti a palettát - neves előadókkal, műfaji sokszínűséggel.

Több nagyszabású koncertet, kiváló operett és komolyzenei csemegét kínál a közszolgálati csatorna a nyári estékre. Az MTV műsorkészítői remélik, minden korosztály talál kedvére valót.

A Dél-Magyarországról indult és országos hírnevet szerzett Kispál és a Borz zenekara, tavaly decemberben ünnepelte 20. születésnapját Pécsett. A jubileumi esten az új szerzemények mellett a régi dalok is felcsendültek (június 28-án). A LOCOMOTÍV GT slágereit több mint ötvenezer rajongó énekelte a szigeten, a tavalyi koncertet július 2-án sugározza az m1. A Váradi Roma Café Espresso című lemezbemutatója (július 16-án), a Roy & Ádám muzsikája pedig július 23-án ígér kellemes kikapcsolódást.

Gyémántoperett címmel (július 6-án) népszerű hazai művészek - Németh Sándor, Felföldi Anikó, Bozsó József, Oszvald Marika, Szolnoki Tibor és még sokan mások - közreműködésével látnak összeállítást az operett örökzöldjeiből. Az Adagio három fiatal előadója első alkalommal lépett a közönség elé a Sportarénában.

Műsorukban ismert musicalrészleteket, popmelódiákat adnak elő egyéni feldolgozásban, neves vendégeket közreműködésével (július 10-én) az m1-en. A diósgyőri várban Lajkó Félix egyedi, különleges "rock" koncertet adott tavaly nyáron. Vendégül látta régi társát, a brácsás Brasnyó Antalt, a szabadkai ütős fenomént, Ambrus Róbertet, valamint a Besh O Drom zenekar vezetőjét, Pettik Ádámot (július 18.).

A komolyzene pártiaknak is kedvére tesznek

A komolyzene kedvelői is találnak kedvükre valót (július 5-én), Bogányi Gergely zongoraestjét vagy Horgas Eszter koncertjének felvételét (július 19-én).

Akik nem látták A Társulat Gáláját (július 12-én) és a Csináljuk a fesztivált külföldi slágerek magyarul című epizódot (július 30-án), pótolhatják. Ritkán hallható zenei produkciókból és ismert könnyűzenei együttesek koncertjeiből ad válogatást az m1 szombat éjszakánként.

Az A38 Hajó sorozatában a többi közt a tavalyi Tilos az A38 fesztiválon rögzített hazai underground zenekarok fellépéseit (Új Nem − június 28., LEB − július 5.), valamint a népzenét, sanzonokat és klezmert játszó Chackra Hacker világzenei formáció koncertjét láthatják a nézők (július 12.).

Az utolsó két júniusi hétvégén a tavaly őszi Folk'n'troll Fesztiválról készült felvételeket vetíti az m1: a rendezvényt a Korpiklaani finn folkmetal zenekar fellépése köré szervezték. Az első augusztusi szombaton egy szintén tavaly őszi, kétnapos dzsesszfesztivál koncertjeit láthatják az A38 sorozatában a nézők: a Külhöni Magyarok Kulturális Fesztiválján mások mellett a Pavol Bodnar Quartet (Winand Gáborral), a Koala Fusion (az ex-animás Kása Julival) és a Harcsa Veronika Quartet lépett fel.

Vasárnap esténként ismétli az mtv HANGERŐ tavasszal rögzített koncertjeit. Az m1 akusztikus könnyűzenei sorozata kedvéért népszerű hazai zenekarok hangszerelték át ismert slágereiket. Az idén tízesztendős Roy & Ádám Trio koncertjét július 6-án, az unplugged műsorral a televízió kamerái előtt debütáló Hooligans fellépését július 13-án este vetíti az m1. A következő hétvégén Pély Barna zenekara, a United várja számos meglepetéssel a nézőket (július 20.), majd a Quimby (július 27.) és zárásként a Back II Black koncertje következik (augusztus 3.).

– mtv –

[2008.07.02.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2008.07.03. 08:28 • [1]
Nagyon szép ajánló. Köszönöm. Szerencére az LGT koncertet jól beharangozták. Remélem, hogy a többivel is így lesz. Az operetteket is szeretem, az anplagged sorozatból már láttam a Pély Barna, Back II Black részeket, de jó lesz újra hallani, a többit az éjszakai kezdés miatt sanos kihagytam. Elfelejtettem, vagy nem bírtam ki. Sajnos a Dunatv rossz szokását a MTV is átvette, hogy éjszaka ad koncerteket. Jaj azt hiszem az ánplágd műsor idő közben hangerő címet kapott, (csak hogy meg lehessen találni az újságban ). Nagyon örülök, hogy a jó műsorokat végre megismétlik, talán így egyszer még láthatom a Varnus Xavér koncertet is, ami ugyancsak éjszaka volt.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még