2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Varga Zsuzsa elárulta: A lényeg, hogy "együtt legyünk"
Törött lábbal is zenél az EFOTT-on
Vihar előtti csönd - Kezdődik az EFOTT
Elképesztő! A közönség közé ugrott a zenész az EFOTT-on
Káromkodó Ganxsta, leízzadó Magna Cum Laude az EFOTT-on - képekben
Képgalériák
EFOTT 2008 - Életképek az 1. napról
Kapcsolatok
Üllői Úti Fuck
Pokolgép
Hobo Blues Band
Cozombolis
United
Mystery Gang
D. Nagy Lajos
Bikini
Zanzibar
Republic
Péterfy Bori
Varga Zsuzsa
Insipid
The Idoru
Kapcsolódó események
EFOTT 2008
[2008. július 16. - 20. ]

EFOTT első nap: harc a nézőkért - fotókkal

Félő volt reggel és még délután is, hogy a mai napot elmossa az eső, vagy kiönt a Duna, vagy valami lesz. Lett is egy király első nap.

Az EFOTT-on nincs megállás. Simán lehetne ez is az esemény szlogenje, hiszen a hajnalig tartó koncertek után reggelig megy a break beat, de amint egy kicsit is felbukkan a nap az égen, a fiatalok is útnak indulnak.
 
Milyen a jó fesztiválozó?
 
Napi szükségletei után, amolyan after vizsgaidőszak levezetőként ellátogat a stressz-központba. Nyugi, itt nem ilyen jógán és közös szeánszokon vesz részt, hanem jobb esetben szétver egy hűtőszekrényt (egyedül ez még senkinek sem sikerült). Utána totál lecsillapodva szippant egy-kettőt a vizipipába, de nem kell izgulni, nincs benne semmilyen illegális, csupán a dohány és egy kis aroma. Kellemesen álmosító, de kell is a pihenés az esti banzáj előtt.
 
Mielőtt minden szülő az agyához kapna, kicsit még toljuk meg, vagy inkább húzzuk meg a kötelet, bunge jumpingoljunk. Ha már leérkezik az ember, akkor egyből menne is vissza, így szokott ez lenni a magasság megszállottaival, nos erre is van alternatíva, hiszen sörösrekesz mászó verseny is van.
 
Meg persze zene is akad
 
De előtte mozgassuk meg a rekeszizmainkat Hadházy László jóvoltából, aki ismét előadta a falusi élet komédiáját, flex, hűtőpakolás és hasonlók. Na de aztán, végre beindult a hangulat. Elkezdett játszani a nagyszínpadon az Üllői úti Fuck, és hát az elején még úgy nézett ki, hogy esni fog és még kevesen is lesznek. Ennek ellenére a végére már sokan is voltak, és az idő is jó lett.
 
Közben a Dunaújváros és Vendégei stagen kicsik és nagyon egyaránt megmutathatták a tudásukat, zárásként volt Pokolgép és Hobo Blues Band is, de előtte még az Ördögárok, Rockstone, The Idoru, Insipid (az egyik tag családja gyerekestül kint szurkolt a papának) és a Kalapács zenekarok melegítették be a közönséget.
 
Tegnap a HÖOK sátrában kezdődött az élet, és ma sem lankadtak, sőt Cozi (Cozombolis) akkora bulit csinált egy jó maréknyi srácnak és lánynak, hogy a zenétől felforr a véremet koncert közben kétszer kellett elénekelnie. Amikor vége lett a görög félisten fellépésének mindenki elhagyta a sátra, egy lány mellettem pedig azt kérdezte: „Varga Zsuzsa már nem jó?” Dehogynem, nagy partit csinált, amit aztán a Mystery Gang és a United vitt tovább.
 
Harc a nézőkért
 
A Zanzibar fél kilenckor rótta az utolsó hangjegyköröket, aztán pedig elkezdett izzani a levegő. A Café sarokban Péterfy Bori & Love Band, a Pepsi sarokban pedig a Bikini. Nagy küzdelem volt, amit ha lehet így, akkor döntetlenre zárnék, hiszen a kávézó csontig megtelt, és Bori, aki még egy Tankcsapda feldolgozást is szétszórt a nép között, elég durván nyomta, meg is vadult mindenki.
 
Hasonló érzelmeket váltott ki a Bikini is, csak ők már inkább a lájtosabb hegyeket döntögették le az emberben. Lukács Peta gitáros a Közeli helyeken közben egy olyan legalább két perces (!) szólót improzott le, hogy szó szerint elhallgatott mindenki a Szalki-szigeten és szájtátva figyelték.

„A Bikini ma is sokaknak jelent valamit. És nem is keveset”- fogalmazott így egyszer D. Nagy Lajos, aki nélkül nincs zenekar, és őt sem lehet elképzelni nem bőrnadrágban. Mozgása már kicsit megkopott, kevésbé energikus, de semmiképp sem mondanám idejétmúltnak, mert egy-egy mozdulatával lazán feltüzeli azokat a fiatalokat, akik akár az unokái is lehetnének.
 
Tévé maci, alvás?!
 
A Republiccal ért véget az első nap a ’főtéren’ és hát nem kellett csalódnunk. Elég kontrasztos koncert volt, mert az első viszonylag ismeretlenebb számok után jöttek a Fényes utakon, majd kicsit belenyaltunk az érik a szőlőbe is (egyébként tényleg érik), és ebben a csokorban foglalt még helyet az Erdő közepében is.
 
Kellemes színfolt volt, amikor Tóth Zoltán gitáros saját dalát elénekelte, mely szerintem a rock nagyjait idézte. Zoli a későbbiekben is visszatért a rivaldafényben, hiszen az A csitári hegyek alatt című könnyfakasztó nótát Szabó András hegedűművésszel adták elő. Szerintem ezt már nem lehetett volna fokozni, de azért még megpróbálták, nem is volt rossz, de a csúcs ez a produkció volt.
 
Véget ért az EFOTT hivatalosan első napja, várjuk a folytatást, Ganxstával, Kispállal, Deák Billel, Palotaival és még sokan másokkal. Jó bulizást mindenkinek!

Életképek az 1. napról
 
- Fábián Tamás -

[2008.07.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még