2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Barkácsoltunk Varga Zsuzsával – nem csak lányoknak!
Varga Zsuzsa hülyeségnek tartja az autogramosztást!
EFOTT első nap: harc a nézőkért - fotókkal
Kapcsolódó Kiadványok
Varga Zsuzsa: Barkácsklub lányoknak
Kapcsolatok
Varga Zsuzsa
Legnépszerűbb csengőhangok

Varga Zsuzsa elárulta: A lényeg, hogy "együtt legyünk"

Első nap a Hegyalján, Varga Zsuzsáék a koradélutáni napfényben léptek fel, ennek ellenére a hangulat olyan volt, mint egy teltházas éjszakai koncerten. A buli után beszélgettünk az énekesnővel.

- Hogy állt össze ez a zenekari formáció?
- Ez egy nagyon hosszú folyamat volt, több év munkája és keresgélése. Kovács Petivel, a gitáros- billentyűssel már több mint három éve dolgozunk együtt, a legutóbbi albumunk a kettőnk szerzeményeiből állt össze. Réka, a basszusgitáros a tavalyi Hegyalján debütált, őt a rockosabb zenét kedvelők a Fresh Fabrikból ismerhetik, de már szerencsére a mi csapatunkat erősíti.

- Elcsábítottátok?
- Nem, nem, ő már akkor épp nem zenélt ott, és nagyon ráért, a felkérésünket pedig örömmel vállalta. Mi is kacérkodunk a zúzósabb dolgokkal, és abszolút beleillett a képbe. Számomra külön jó az érkezése, mert egy kicsit erősíti a női szakaszt a bandában, a vokáljait pedig nagyon szeretem.

- A leginkább friss hús a zenekarban Koller Márk. Pár hónappal ezelőtt egy kedves ismerősöm telefonált, hogy van itt egy srác, nagyon fiatal és nagyon ügyes és meg kell hallgatnunk. Mivel nem volt állandó dobos, folyton keresgéltem, próbálgattam újabb és újabb emberekkel, így találkoztunk vele és nagyon megtetszett a játéka. Márk egy csiszolatlan gyémánt, gimis, szóval tényleg ifjonc, de az a fajta hozzáállás, amit ő képvisel, az példaértékű.

- Akkor van még hely a csapatban?
- Hely? Persze, mindig gondolkodunk, nyitottak vagyunk. Jó lenne, ha jönne még egy billentyűs, vagy akár egy olyan ember, aki szkreccselgetne is itt-ott. Nehéz olyan embert találni, aki nagybetűs zenész, nem egy hangszeres, hanem aki bármi mögé beállítható, aki univerzális. A hozzáállás, az alkotni, együttzenélni vágyás a legfőbb. Az, hogy ki mikor milyen hangszeren játszik, csak szituáció, elhatározás kérdése, számomra az ember, és az ő szíve a fontos, nem a tanszakon szerzett érdemjegyek. A nyitottság alapvető nálunk, nem véletlen, hogy nagyon szeretem a kollaborációkat is. A „Barkácsklub…”-on is sok vendégszereplő van, például Grencsó István, aki a kortárs jazz egyik meghatározó alakja, vagy például a PASO fúvósbrigádja. 

Mivel koncert után beszélgettünk, ezért…

- Nem volt sok időtök, milyen érzés fél óra után lejönni a színpadról?
- Nem értem a fesztivál szervezőinek koncepcióját. Elég furcsa, a 35 perc pont annyi, hogy bemelegedsz, már jöhetsz is lefelé. Kell egy kis idő, amíg megtalálod a kapcsolatot a nézőkkel, végre elkezded látni a szemeket, visszamosolyognak rád, elindul az a bizonyos nagyon pozitív adok-kapok, együtt belejövünk valamibe, aztán bamm, vége. Ha nem jössz le a színpadról a megadott időpontban, bünti vár rád.

- 70-en voltak az elején, aztán 5-600-an voltak. Elégedett vagy a létszámmal?
- Teljesen, nem is számítottam rá, hogy délután ennyien odajönnek a bulinkra, az meg, hogy egyre csak jöttek és jöttek különösen pozitív. Ez egy rockosabbnak kitalált fesztivál, ezért külön örülök ennek a tömegnek. Úgy döntöttünk, ha csak 35 perc, kapják meg a magukét, zúztunk nekik, a partisabb „Be infected” és más elektronikus hangzású számok szóba sem jöttek.

- Egyébként pedig nem a létszám a legfontosabb, nemrég volt egy koncertünk egy olyan klubban, ahol úgy alakult, hogy 30-an voltak és hihetetlenül jó buli volt. A végén már Petivel a nézők soraiban tomboltunk, visított mindenki, nagyon élvezte mindkét fél a dolgot, szóval szerintem ugyanolyan jó lehet 30 emberrel is, mint 300-al. A lényeg, hogy „együtt legyünk”, hogy mindenki jól szórakozzon.

-Fábián Tamás-

[2008.07.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még