2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Világsztárok is fellépnek a Debreceni Jazznapokon
Hiányzik a régi Ákos az új klipből
Ákos mozgóképes szülinapi ajándéka mindenkinek!
Zenei csemegéket ehetnek Debrecenben
Ákos 40: Elindult! - képekben
Ákos minden mennyiségben: már a mobilodon is!
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Purcell kórus
Orfeo zenekar
Muzsikás Együttes
Debreceni Filharmonikus Zenekar
Kapcsolódó események
Ákos 40 - Jubileumi, exkluzív dalest
[2008. október 11.
szombat 20:00]

Ákossal indul a Debreceni Őszi Fesztivál

Sokrétű, minden korosztály számára érdekes, igényes programokat kínál az október 10. és 31. között a Debreceni Őszi Fesztivál. A közel két hétig tartó rendezvényen fellép - többek között - Ákos, a Muzsikás együttes, a PG Csoport, az amerikai Alex De Grassi, új műsorral jön a Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes, Mozart szerzeményei pedig a világhírű fortepiano művész, Malcolm Bilson előadásában csendülnek fel.

Az idei Debreceni Őszi Fesztivált október 10-11-én Ákos nyitja meg, és várja a rajongókat a tőle megszokott fergeteges hangulatú és látványos produkcióval. Október 13-án két új műsorral érkezik a már 55 éves múltra visszatekintő Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes, október 14-én, kedden este pedig az USA egyik legnagyobb tehetsége, Alex De Grassi, az akusztikus gitár fenoménja mutatkozik be a debreceni közönségnek. Gitárestje igazi csemege lesz a modern kortárs akusztikus gitárzene kedvelőinek.

Másnap, október 15-én a görög Karolisz Trikolidisz dirigálja majd a Debreceni Filharmonikusokat (műsoron Beethoven Egmont nyitánya és IX. szimfóniája). A cívisváros vendége lesz a már-már legendássá vált Gyuszi bácsi, a vállfaárus.

Négy alkotó szövetkezett, hogy elkészítse a nagysikerű film a Sose halunk meg színpadi változatát, melyet október 16-án a Főnix Csarnokban láthat a közönség. A zenés játékot két részben a József Attila Színház társulata adja elő. Nem mindennapi élményre számíthat a debreceni hallgatóság, ugyanis október 21-én a Kölcsey központ Nagytermében a hazai zenei élet nagyjai lépnek fel. A neves művészek Gershwin legnépszerűbb műveit adják elő; fuvolán Horgas Eszter, zongorán pedig Vukán György működik közre. Az est vendége még Fekete-Kovács Kornél és a Modern Art Orchestra.

Mozart szerzeményei csendülnek fel október 25-én, a világhírű fortepiano művész, Malcolm Bilson előadásában. Közreműködik a Purcell Kórus és az Orfeo zenekar Vashegyi György vezényletével. Harmincöt éves pályafutását ünnepli a Womex-díjas Muzsikás együttes, akik ebből az alkalomból október 27-én jubileumi koncertet adnak, mely a Kalotaszegtől Bartókig nevet viseli. Nagy várakozással tekinthetünk koncertjük elé, melyre az együttes, szokás szerint kiváló muzsikus és táncos vendégeivel érkezik.

A Debreceni Őszi Fesztivált október 30-án a debreceni PG Csoport koncertje zárja – 14 megjelent album, számtalan hazai és külföldi koncert fémjelzi a nevüket. 1989-ben alakultak Debrecenben, 1990-ben jelent meg első albumuk Alföldi zene címmel. A PG büszkén vállalja, hogy lehet magyarul is színvonalasan popzenét írni és játszani. A tőlük már megszokott jó bulit teremtő koncerttel várják a közönséget.

-zene.hu-

[2008.10.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még