2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Muzsikás Együttes
 
Kapcsolódó kiadványok
Válogatás / több előadó: Clip (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Sziget 2007 - Muzsikás
Kapcsolódó cikkek
Berlinben koncertezik a Muzsikás együttes
Muzsikás együttes karácsonyi koncertet ad a Műpában - jegyek itt
2014. augusztus 20-ai programok: Gyula
Műsor a Muzsikásról a BBC4 csatornán
Sziget 2013 nulladik nap: Quimby és a Muzsikás lép fel - jegyek itt
     
 
Muzsikás Együttes
Web: http://www.muzsikas.hu
 
     

Muzsikás

A három évtizede működő Muzsikás együttes előadásai rendkívüli élménnyé teszik a hagyományos magyar népzenét. Zenélésük a legkiválóbb falusi zenészek hagyományos előadásmódját és improvizálásait követi a jellegzetes Muzsikás stílusban.

A Muzsikás Európában, Amerikában, Japánban egyaránt ismert és közkedvelt, zenéltek Ausztráliában, Új-Zélandon, Taiwanban, Singapore-ban, Hong Kong-ban, Dél Afrikában. Műfajában a Muzsikás a legismertebb és legnépszerűbb együttes itthon és külföldön. Sokoldalúságukra jellemző, hogy egyaránt otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei, alternatív zenei, jazz, kelta zenét kedvelő, vagy zsidó zenei rendezvényeken.

Elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a világ legjelentősebb koncerttermeiben, mint például Londonban a Royal Festival Hall vagy a Queen Elisabeth Hall, Párizsban a Théatre de la Ville, vagy a Cité de la Music, Rómában a Santa Cecila Akadémia, Amszterdamban a Concertgebouw, New Yorkban pedig a világ talán legnagyobb jelentőségű koncertterme a Carnegie Hall.Lemezeik világszerte kaphatók az angol-amerikai RYKODISC cég kiadásában. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok, és zenei szaklapok. .

A Muzsikás megvalósította a huszadi századi magyar komolyzene és a hagyományos népzene ötvözését. Neves szólistákkal (Alexander Balanescu, Roel Dieltiens, Jandó Jenő, Takács-Nagy Gábor, Várjon Dénes), kamaraegyüttesekkel (Takács Quartet, Keller Vonósnégyes, Bartók Vonósnégyes), kórusokkal (Pro Musica Leánykórus, Tomkins Énekegyüttes) és szimfonikus nagyzenekarokkal (Danubia Zenekar, BBC Skót Szimfonikusok, Radio France Szimfonikus Zenekar) lépnek fel óriási sikerrel itthon és külföldön.

A Muzsikás koncertjeinek rendszeres vendége Sebestyén Márta, akivel több közös albumot is jelentettek meg, 2005-től pedig Petrás Mária, moldvai születésű keramikus-iparművész, énekes. Alkalmanként fellépnek olyan falusi zenészekkel, táncosokkal is, akik gyerekkoruk óta ismerik a hagyományokat. A nagy hangversenyek mellett a Muzsikás rendkívül fontosnak tartja a legkisebbeknek tartott rendszeres gyerektáncházat Budapesten és az összevont rendhagyó iskolai ének-zeneórákat szerte az országban.

Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc díj, a Kossuth díj és a Magyar Örökség díj.

-muzsikás.hu alapján-

[2007.08.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még