2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Nossa zenekar hivatalos honlapja
Kapcsolódó cikkek
Kowalskyval az élen jönnek a hunok!
Kowalskyék meghitt videóra vágytak - vajon ez sikerült?
Ami a nézőtérről nem látszik: Kowalskyék lemezbemutató koncertje a backstage-ből - képekben
Mi az a Nossa? Brazil és a Miénk
Kowalsky betegen is megtöltötte a Pecsát - Még Big Daddy Laca is dalra fakadt: fotókkal
Képgalériák
Kowalsky meg a Vega koncert, Budapest - PeCsa
Kapcsolatok
Nossa
Zámbó Tamás (Tóbi)
Kowalsky meg a Vega
Kowalsky Balázs Gyula
Legnépszerűbb csengőhangok

Miért távozik a Kowalsky meg a Vega gitárosa? Kiderítettük!

Hamarosan távozik a Kowalskyék akusztikus gitárosa. Tobi két éve pengeti a húrokat a sikeres formációban, nemrég mégis úgy döntött, elhagyja a zenekart. Kilépésének okáról és a folytatásról beszélgettünk vele a Petőfi Csarnok-beli nagykoncert előtt.

- Utolsó nagykoncerted Kowalskyékkal, hiszen a napokban egy sajtóanyag azzal a címmel érkezett, hogy Tobi kilép a Vegából. Mi a távozás oka?
- A távozásom oka igazából a Nossa zenekar. Az ugye köztudott, hogy egy ilyen kaliberű formációban, mint a Vega, nagyon sok elfoglaltság van, de közben a másik formációm is elkezdett mozgolódni. Pláne most sokasodtak meg a tennivalók, hogy hamarosan lemezzel is jelentkezünk. Azzal, hogy egyre intenzívebb a munka a Nossával, már-már elértem odáig, hogy üti a Kowalsky meg a Vegában végzett tevékenységem is. Tehát nem tudtam már százszázalékosat nyújtani egyik formációban sem, nagyon nehéz döntés előtt álltam, de meg kellett lépnem, a Nossa mégis csak egy saját gyerek.

- Most az utolsó nagykoncert előtt vagyunk. Milyen érzések kavarognak benned, hiszen egy ilyen alkalom minden bizonnyal más, mint egy átlagos fellépés?
- Mindenképpen más, ez tényleg egy nagykoncert a Vega életében. A színpadi teljesítményt tekintve nekünk mégis ugyanazt jelenti, bár maga a program az hosszabb, mint szokott lenni. Mindenesetre egy meghatározó élmény egy ilyen, jó így zárni ezt az időszakot, amit a Vegával tölthettem el.

- Mit tudsz az utódodról, ki lehet az, aki az akusztikus gitáros szerepet átveszi?
- Nem nagyon tudok utódról. Azt tudom, hogy vannak jelöltek, de nevesíteni nem tudok senkit. Annyi azonban biztos, hogy a zenekar ezzel a kérdéssel még csak érintőlegesen foglalkozott, most mindannyian a Pecsás fellépésre koncentráltunk.

- A legutolsó klipben nem is szerepelsz már. Az, hogy az Otthon, édes otthonból kimaradtál, szintén a távozásoddal magyarázható?
- Ez is saját, illetve zenekari döntés. Én a kilépést szeptemberben tártam fel a csapat előtt, ami még a klipforgatás előtt történt meg. A koncert és persze a lemez népszerűsítése volt a cél, s ekkor úgy beszéltük meg, hogy én abból már kimaradok. A klip még tavasszal is menni fog, ekkor pedig már ténylegesen nem leszek tagja a zenekarnak, s nem is akartunk zavart okozni senkiben, hogy most benne vagyok a csapatban, vagy mégsem.

- A kilépésedről szóló anyagban mégis azt olvastam, hogy a továbbiakban is valamiféle együttműködésre lehet számítani közted és Kowáék között. Ezt mit takar?
- Igazából ez annyit jelent, hogy szándékunkban áll felkérni Kowát egy-két dalhoz szövegírónak a következő lemezre. Sőt, az sem kizárt, hogy ezeket majd együtt éneklik fel Zórával. Bár ez még nagyon a jövő, de mostanában, hogy beszélgettünk róla, nyitottnak tűnt a kérdéssel kapcsolatban.

-ej-

[2008.11.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még