2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lemezen az Univerzum legnagyobb hősei
Őszinte művészet a föld alól
Az Animal Cannibals-nek mindent lehet?
Kell az új is! De kell ám!
Botrányrap vagy kreatív szövegelés? Marcus May új albuma
"A többség még ma is azt hiszi, hogy a bab is hús" - Siska Finuccsi és Tkyd interjú
Képgalériák
Hősök galéria
Kapcsolódó Kiadványok
Hősök: Klasszik
Kapcsolatok
Hősök
Legnépszerűbb csengőhangok

"Nincs megállás, éhesek vagyunk!" - Hősök interjú

Eckü, Mentha, Brash és Joeker, avagy a Hősök nemrég jöttek elő új lemezükkel, a „Klasszik”-kal. Az egyik legismertebb underground bandává váltak az évek során. Most interjút készítettünk a négy rapperrel klippekről, leötöltésről, és természetesen Mr. Joeker nemzetközi sikeréről.

- Nemrég jelent meg "Klasszik" című lemezetek. Kérlek, mutassátok be a CD-t!
- 2008 elejétől fogva estünk neki jobban a lemezkészítésnek. Pixa stúdiójában történt minden. A borítót e357 készítette. A csapaton kívül ez a két név tette hozzá a legtöbbet a produkcióhoz. Instru-ügyileg Joeker alapokon pihennek a szövegek nagyrészt, valamint van 2 élőzenés megoldás is. Közreműködők terén van ugye a Kriminal Posse prezenetálásában egy NKS és egy Bankos-Norba track, Pixi is tolt egy refrént, Jancsó Petra is egy vokált, a belga Nuff Said duó Brahimmal kiegészülve, Sub Bass Szabi is Zselenszkyvel, illetve van egy nóta a Vad Fruttikkal is. A karcokat DJ Zomblaze pakolta. A lemez szerzői kiadásban került ki, és hatalmas köszönet az Offline támogatásáért is. Nélkülük nem lett volna ilyen fain megjelenési parti.

- Az album "Betűzdel" című dalához egy igényes klipet is forgattatok. Milyen volt a forgatás? És szerintetek mik egy jó klip követelményei?
-
 Low-budget videó lett ez a javából. Ismét Béres Gergővel és Bernáth Milánnal dolgoztunk. A jó klip jó ötleten alapul. Tudtuk, hogy cash nem lesz sok rá, de agyaltunk, hogy mit tudunk kihozni. Végül két és fél helyszín látható, sok vágással és sok munkaórával. A forgatás amúgy patent volt, hullamásnapos hideg szeptember vége volt az egyik nap, de elvoltunk. A következő videó 2009 elején jön majd remélhetőleg. Lassan jobbak leszünk, mint Etyek.

- Hogyan látjátok a magyar hip-hopot?
- Van sok ügyes arc. Zenei téren igen sok ügyes producer tűnt fel mostanság, akikkel szeretnénk is majd dolgozni. Csapatügyileg ez egy Bloose Broavaz év volt. T-Kyd 30 fölött érett be.

- Megemlíteném még az Állat Kannibálokat és Sub Bass Szabit is, akikkel a közösen elkövetett „Északon, Délen” videó pár napja került fel a netre. Véleményünk szerint amúgy a Kriminal meg a Wacuum uralja a fővárosi színteret, és az Irie Maffia a legjobb hazai zenekar. A föld alá visszatérve: van sok jó lemez, a tűz közelébe azonban nehéz odakerülni a fiatalabb arcoknak. Kell koncepció, pénz, háttér, marketing, meg jó sok munkaóra ebbe az egészbe, így underground szinten is. Vannak jó partik, klubok, és szinte minden nagyobb városba lehet menni turnézgatni. A Klasszik idei turnéja 12 állomáson pörög például. A YouTube-on meg többen megnéznek egy Siska vagy egy Mentha klipet, mint néhány hazai ”popcsillag” hányását.

- Egy Joeker alapra a hip-hop egyik legnagyobb egyénisége, KRS-One is szövegelt már. Mesélhetnétek erről.
- Joeker közös lemezt készített Cymarshall Law-val, és erre a cuccra nyomott egy ütős versszakot KRS. Találkoztak, hallgatták a lehetséges instrukat, aztán meglett az eredmény, Statik Selektah rádióműsorában kiemelt játszást kapott ez a nóta.

- Hogyan látjátok, a magyar mc-k/dj-k labdába rúghatnak külföldön?
- Esélytelen. Szerintem a magyar rap azoknak szól, akik értik amit tolunk. Vannak azért internacionális cuccok, mint például a már említett Irie Maffia, de ugye az alapból egy nemzetközi csapat.



- Eckü, te készítettél egy lemezt Pixával is, amely a „Kúperteszt” címet kapta. Mennyiben más vele dolgozni, mint a Hősökkel? Illetve lesz-e folytatása a projektnek?
- Pixa unikum a hazai zenei életben, és bár mostanában elég más vonalon mozog, attól még a tehetsége vitathatatlan. Szakértelem, alázat van a munkájában, és hát nem tegnap kezdte. Jó volt vele melózni. Akkor állandóan együtt lógtunk, és pikk-pakk összerántottuk az albumot. Az „AP” című felvétel aztán rádióműsort alapozott meg. Hálás vagyok neki sok dolog miatt is. Hogy folytatás lesz-e, egyelőre nem valószínű, hiszen most inkább a zenekészítés és háttérmunka a fő profilja. De van egy nagyobb volumenű projekt, ami jövőre lesz publikus, és ismét a Hősök és Pixa nevekhez lesz köthető.

- Mi a véleményetek a - legális úton - ingyenesen letölthető albumokról?
- Haladni kell a korral. CD-eladásokból ideig-óráig tele a hűtő, de napokon belül a torrenteken landol minden újdonság, aztán esik is vissza a vétel. Viszont az Interneten sokkal egyszerűbb közönséget gyűjteni. Ha jó a zenéd, híre megy, rád keresnek, letöltik, elmennek a bulidra, ha meg jó fellépést csinálsz, egy kis idő után visszahívnak. A lényeg, hogy hamarabb eljut egy-egy jó zene szélesebb publikumhoz a letöltéses megoldással.

- Tervek a jövőre?
- 2009-ben sem pihenünk. DJ Zomblaze-nek alakul a produceri lemeze. Csattogós, absztrakt ütemek és kopogós hangzás, amit várhattok tőle. A Kompany kiadó is bontogatja szárnyait, Rendben és No/One instruin szintén várható némi dumálgatás. Klasszik DVD is tervben van egy remixlemezzel feltunningolva. 2010-ben szeretnénk kijönni a 4. Hősök lemezzel. Plusz alakul egy Mentha & Eckü közös lemez is. Nincs megállás, éhesek vagyunk! Szeretjük a közeget, a közönséget, a zenét, úgyhogy nem szabadultok tőlünk.

-Hóember- 

[2008.12.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még