2020. július 5. | vasárnap | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Nincs megállás, éhesek vagyunk!" - Hősök interjú
Method Man hatalmas bulija a Pecsában - képpel, videóval
Akon, Shaggy és Sean Paul is fellép az agárdi strandra tervezett I. Part Fesztiválon
Amekkora kínlódás vette körül először, a végén olyan könnyen jött minden - Saiid interjú
Kicsit szétverték a budapesti Hajót - a két Boba büntetett
Megjelent Akkezdet Phiai második lemeze, a Kottazűr
Nemsokára érkezik a Punnany Massif új albuma - Kiss Ádám is nagyon várja
Nemteccikvalami!? - BMB interjú
Videóinterjú Method Mannel
Kapcsolódó Kiadványok
Finuccsi vs. Tkyd: Siska Finuccsi: XXX / Tkyd: Silent hill
Kapcsolatok
Bloose Broavaz
Finuccsi vs. Tkyd
Siska Finuccsi
Tkyd

"A többség még ma is azt hiszi, hogy a bab is hús" - Siska Finuccsi és Tkyd interjú

A két győri rapper, Siska Finuccsi és Tkyd beszélnek a magyar szintérről, a közösködésről és a jövőbeli terveikről.  

- Tavaly novemberben jelent meg az első 2 in 1 Bloose Broavaz kiadvány. Sokan sok félét kérdeztek már az albummal kapcsolatban engem mégis az érdekelne, miért csak most került sor a közösködésre?

Finuccsi: - Kydtől kaptam már meghívást anno a Dreamerz album kapcsán, két trekkben is közreműködtem, ami szerintem elég jól sikerült. Mindenképpen szerettem volna még, hogy dolgozzunk össze és mivel ez a kombó HP ötlete volt, összekötöttük a kellemest a
hasznossal.

Tkyd: - A válasz nagyon egyszerű, elfoglaltságaink miatt és az anyagiak függvényében most bonyolult lett volna mindenkinek egy egész albumra való anyagot reprezentálnia. Ezért döntöttünk amellett, hogy ezt a gyakorlatban kevésbé alkalmazott megoldást választjuk.

- Hogyan látjátok a helyeteket a mai hazai hip-hop világában?

Tkyd: - A helyzet eléggé visszás, hiszen míg sokan mások nálunk sokkal amatőrebb, hogyne mondjam gyerekes produkcióikkal sokkal jobban megélnek és nagyobb teret kapnak a médiában, addig a mi -bátran mondhatom- jóval igényesebb produkcióink csak mérsékeltebb sikerre és elismerésre számíthatnak. És úgy érzem ez szégyen.

Finuccsi: - Az, hogy a mi helyünket, hogy látjuk szerintem levágós a dalainkból. Magabiztosak vagyunk és erre rá is szolgáltunk az évek alatt. Nekünk már nem kell bizonyítanunk, csak hoznunk a szokásos Bloose flow-t. Soha nem mondanám, hogy nyugodtan hátra dőlhetnénk, pedig megtehetnénk, de tisztában vagyunk azzal, hogy még van tenni és mondanivalónk.

- Siska már sokszor említette és a szövegeiben is gyakran idézi, hogy nagy hatással volt rá a Warnin Shotz, aminek Kyd te oszlopos tagja voltál. Ez visszafelé is működik?

Tkyd: - A szövegírás egy furcsa dolog. Mindenkinek a saját élményeiből, érzéseiből, traumáiból, örömeiből vagy épp filmes és irodalmi tapasztalataiból kell táplálkoznia. Mivel az én életvonalam nagyjából különbözik a többiekétől, ezért a szövegeim a saját impulzusaimból táplálkoznak. Ezért is van az az összetéveszthetetlen Tkyd flow, amely az elmúlt években kialakult. De nem titkolom, hogy több magyar előadó is hatással volt rám ez idő alatt.

- Mi a véleményetek úgy általában a magyar underground zenei életről?

Tkyd: - A helyzet ami kialakult úgy vélem megosztja az embereket, hiszen elkezdtek klikkesedni, tudod én ezt szeretem, tehát azt gyűlölnöm kell meg ilyesmik, ami szerintem nem egészséges. A másik problémám, hogy sokan belevágnak ebbe a " rap game-be" anélkül, hogy valódi értékeket fel tudnának mutatni, vagy elegendő tehetségük lenne hozzá...

Finuccsi: - Bloose, AKPH, Hősök, Kriminal, a magyar underground zenei élet. Sajnálom, hogy csak ennyi, de a többség még ma is azt hiszi, hogy a bab is hús.

- Mit jelent a Létminimum Alatt és a Silent Hill számotokra? Szeretném, hogy egymás számait elemezzétek.

Tkyd: - Gondolom nem kell a bővebb magyar rétegnek kifejtenem, hogy milyen érzés egy olyan miliőben felnőni és élni, ahol folyamatosan szembesülünk azzal, hogy képtelenek vagyunk becsületes úton elérni és megvalósítani legféltettebb vagy akár más számára legegyszerűbbnek tűnő álmainkat. De a legrosszabb, amikor saját szeretteinket látjuk létminimum alatt élni. Erre még rátesz, ha kapcsolatok, barátságok, szerelmek mennek tönkre, tűnnek el örökre a pénzhiány miatt.

Finuccsi: - A legigazabb és legőszintébb vallomás a mai magyar létről. A reménytelenség dala, amiben még mindig ott van a „nem adom fel”! Nyitott szemmel járunk a világban és a szövegeinkben rávilágítunk olyan dolgokra amiről más nem beszél. Szeretintem nem attól lesz valaki jó hazafi, hogy mindenre bólogat és mindent elfogad ami ma itthon megy. Én inkább azt mondom, hogy mondjuk ki bátran ami szúrja a szemünket és talán, ha nem maradunk csendben más is ráébred, hogy változtatni kéne. Van egy kedvenc sorom Kydtől ami biztosan igaz a legtöbb emberre ma Mo-n: „inkább boldognak születtem volna mint magyarnak
és nem érezném az életet ilyen kurva fanyarnak”

- Hogy látjátok a jövőt : a rap mint biztos megélhetési forrás?

Tkyd: - Most még a jelek nem erre engednek következtetni,hiszen mindketten -bátran kijelenthetem- napi likviditási problémákkal küzdünk, de ha nem hinnénk abban, hogy az igényes zenét egyszer majd méltóképpen elismerik és honorálják, akkor nem csinálnánk, hiszen abból, hogy hátba veregetnek az utcán nem lehet etetni egy gyereket.

- Finuccsi: Szívemből szoltál.

- Mindketten gyakran említitek a családot a számaitokban. Nyíltan és nyersen fogalmazva vagy bujtatva a sorok között. Milyen kapcsolatot ápoltok a szüleitekkel?

Tkyd: - Attól függetlenül, hogy milyen a kapcsolat köztem és a szüleim között, a legnagyobb ajándékot az életet tőlük kaptam és ezt soha nem fogom tudni eléggé meghálálni nekik.

Finuccsi: - Ebben teljesen egyetértek. De! Hozzátenném, hogy attól függetlenül, hogy tisztelem az anyám amiért életet adott, nem felejtem el azt sem, hogy elhagyott amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá! Én nyiltan beszélek arról, hogy 1-1 buliban kit hogy csináltam meg, úgy hogy őszintén beszélek arról is, hogy az anyám lelépett, az apám meg belehalt a bánatba.

- Tervek a jövőre?

Tkyd: - Mivel most nyáron lesz 20 éve, hogy belevágtam ebbe a rapszar-ba 1 jubileumi kiadvánnyal készülök, utána pedig valószínű, hogy a Dreamerz kerül előtérbe. A lényeg, hogy ez részemről 1 neverending story.

Finuccsi: - Jövőre lesz új szóló album, az biztos. Viszont ha az idei évre tervezett mókáim csúsznának, akkor egyértelmű, hogy azok is kijönnek csak csúszással. Elkezdődtek az Alakváltók2 előkészületei és hamarosan kiderül mit jelent a Vészkijárat!

- 5 év múlva hogy látjátok magatokat a kultúrában és a magánéletben?

Tkyd: - Sean Kyd Forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Finuccsi: - Ha az Isten is úgy akarja, akkor még mindig a bizniszben leszek és az előttem jó példaként szolgáló öreg veteránok lendületével bombázom a kultúrát. Hiszek Istenben és bízom magamban!!

-bloosebroavaz-

[2010.05.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még