2020. június 4. | csütörtök | Bulcsú nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
Hősök
 
Legutóbbi kiadványok
Négy évszak (2011)
Klasszik (2008)
Nyelvtan (2003)
Szohisztéria (2002)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Barbárfivérek: Napalm (2014)
Deego a.k.a. Diggieman: Pro és Kontra (2004)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
A Hősök tagjainak szokatlan nyilatkozata - videó
EFOTT 2014: rapperek kapnak fontos feladatot
Új klip! Hősök - Egy vér
Viva Comet 2013: íme a jelöltek és az esemény helyszíne - jegyek itt
"Sört ittunk egymás cipőjéből. Belefért." - Interjú Ecküvel a Hősökből
     
 
Hősök
Web: http://www.hosok.hu
Aktív kapcsolat: Eckü (MC), Mentha (MC)
 
     

Hősök

A helyszín Veszprém megye 2 különálló települése, ahol a "hobbireppelgetést" megunva két különböző csapat érezte úgy, hogy a több éves zeneszeretet és szövegelési próbálkozások után megérett az idő, hogy valami nagyobb és komolyabb volumenű dologba kezdjenek bele.

Egymás megismerése pozitív hatással volt mind a pétfürdői, mind a veszprémi duóra, e téren sokat nyomott a latba a hiphop iránti figyelem, a kellemes italozások hangulata, s az átlagosnál jóval nagyobb fokú, kollektív muzikális érdeklődés. 2001 nyaráig kellett várni, mikor is az Ammóniaszökevények / Joeker, Eckü / csapat invitálására az Őrült Oldal / Mentha, Brash / igent mondott, így született meg az első dal együtt, mely a Hősök nevet kapta.

Ez a koprodukciós felvétel megadta a kezdő lökést, s a számról elismeréssel nyilatkozott néhány bennfentesebb hiphop arc is. Pár hónapra rá még több közös nóta került a 4 srác rövid távú terveinek listájára, ezért a hatékonyabb ténykedés végett úgy döntöttek, hogy Hősök néven próbálnak együtt zenélgetni.

Aztán a Hősök is beneveztek az Animal Cannibals által rendezett Hiphop Mission nevű versenyre, ahol is az északi elődöntőn /Petőfi Csarnok/ áprilisban különdíjat kaptak, így kvalifikálták magukat a döntőre, illetve egy válogatás CD-re. Júliusra végre elkészült az első, önálló lemez, amely a Szóhisztéria címet kapta, és 18 számot tartalmazott. Ekkor az album közreműködői mellett Györemix! is sokat segített a promótálásban, de ami lényegesebb, hogy beajánlotta a csapatot Sikztah-nak, aki meghívta őket fellépni a 2002-es Summer Stylewarz-ra és a Szigetre is. Miután Sikztah meghallgatta a lemezt, feltette a kérdést a Hősöknek, hogy lenne-e kedvük csatlakozni a zenei csapatához /Mecca Individualz/, s ők miután meglepődtek, természetesen elfogadták ezt és éltek a lehetőséggel.

A 2002-es nyár a fellépések jegyében telt, a Szóhisztéria, mint bemutatkozó album viszonylagos sikernek örvendett. 2002 őszén elkészült a Nyugat nem enged maxi, mely kizárólag Internetes hozzáférésben látott napvilágot. Még ez év végén megjelent a Hiphop Mission válogatáslemez, mely 20 előadó felvételét tartalmazta, többek között a Hősök Láss Csodát c. trekkjét is. 2002-őt írt még mindig a naptár, mikor is elkezdődtek a 2. album munkálatai.

2003 elején a hétvégi programok általában a ”dalkészítés-stúdiózás-fellépések” jegyében teltek. A lemezre összejöttek azon előadókkal a közreműködések, akiknek a zenéjét még néhány évvel azelőtt csak ámulva hallgatták a srácok / Sikztah, Sog, Tibbah-ék…/. A 2003-as nyár jól indult. Gerysson ez idő tájt csatlakozott a krú-hoz, mint állandó közreműködő DJ. Június elsején végre megjelent a Nyelvtan névre keresztelt album, s Sikztah-nak köszönhetően "fullos" küllemet kapott a CD: színes borító, szitanyomás/igaz csak az első 200 db-nak/.

Június 6-án rendezték a Hiphop Mission döntőjét. Ezen eseményen a 20 döntőbe jutott fellépő nyomta el a dalát, plusz az Animal Cannibals adott közel 2 órás koncertet. Itt hirdették ki, hogy a közönség szavazatai alapján ki nyeri a versenyt, s ezzel a Warner-Magneoton kiadó lemezszerződését egy teljes albumra. A győztes a Hősök csapata lett.

Relatíve sok fellépés volt 2003-ban is, a Nyelvtan-t már néhány üzletben is meg lehetett venni, s hogy objektíven megközelítve sem sikerült rosszra az album, azt tükrözi, a több mint 800 db eladott példány. Aztán a nyár folyamán az is tudatosult, hogy a kiadó nem fog kiadni egy esteleges új Hősök albumot, de ez nem szegte a csapat kedvét. A Kannibálok segítségével egy maxira és egy videóklippre azért futotta.

A Mindörökké-hez forgatott mozgóképes megjelenés év végére készült el, csakúgy, mint a 4 számos maxi. Közben a Hősök jó kapcsolatba kerültek a Minimal Project nevű budapesti formációval, és össze is hoztak egy Internetes maxit, mely a Tiszta szívvel címet kapta.

2004-re a közös munka kissé lelassult az iskolai és a munkahelyi elfoglaltságok miatt, így inkább csak a fellépésekre koncentrált a csapat. A nyár sok "lájvekt-et" hozott, már a keleti országrész több városába is eljutottak a srácok. Szeptembertől még inkább a lokális szétszórtság jelensége zajlik, mindegyik hős más helyen lakik, tanul, vagy dolgozik. Kiadó terén is változás történt, a Mecca-tól egyetlen rossz szó nélkül távoztak a "hírók", így aztán független előadóként tevékenykedtek.

2004 végére azért elkészült egy igen fontos album Brash és Joeker munkájának eredményeként, mely a Magyar Hiphop Remixek nevet kapta. Ezen 17 hazai rap előadó remixe mellett, 3 Hősök produkció is helyet kapott. A lemez Internetes terjesztésben látott napvilágot, illetve limitált példányszámban meg is jelent, melyben Sub Bass Monster segédkezett.

-hosok.hu-

[2007.06.07.]

Kiadványok
stúdió
Hősök: Szohisztéria (2002)Hősök: Klasszik (2008)Hősök: Négy évszak (2011)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Otthoni játékok

beszámolók még