2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A vámpírkirály celebrált misét a MÜPA-ban - képekben
Miller Zoltán megmutatta
Jön Mikulásnapi Musical Plusz - belépőket nyertek
Szerelem áll a központban Mahó Andrea lemezén! Meghallgattuk!
A nagysikerű musical zenéje már CD-n is - kulisszatitkok a kiadványról
Szinetár Dóra  az Arénában tért vissza a színpadra - Bereczki Zoltán is ott volt!  Képekben!
Képgalériák
Lukács Anita és Vadász Zsolt esküvő
Kapcsolatok
Komolyzene

Különös esemény az Operettszínház színpadán - megható képekkel

A Budapesti Operettszínház két kiváló művésze, Lukács Anita és Vadász Zsolt a színpadon fogadtak örök hűséget egymásnak. A Csárdáskirálynő két főszereplője az előadás után mondta ki a boldogító igent a nézők nagy meglepetésére.

December 2-án különleges előadásnak lehettek tanúi a Budapesti Operettszínház nézői. Az előadás primadonnája, Lukács Anita és bonvivánja, Vadász Zsolt nemcsak a darabban fogadtak egymásnak örök hűséget, hanem a való életben is.

A kérdésre, hogy miért választották a ceremóniának ezt a formáját, az ifjú pár azt a választ adta, hogy nagyon sok a fellépésük és rengeteg a színész barátjuk, ismerősük. Lehetetlenség összeegyeztetni, hogy mindenki részt tudjon venni életük nagy napján, ezért döntöttek a színházi esküvő mellet.

A két szólista több operettben is szerelmes párt alakít, mint például a Víg özvegyben, a Mária főhadnagyban és a Mágnás Miskában is. Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy a sok szerelmes szerep egy életre összekovácsolja a művészeket. Hiszen annak idején, mikor először játszottak együtt, Anita frissen végzett Operett Akadémistaként került a már évek óta főszerepeket játszó Zsolt oldalára.

Az emlékezetes napon, 2005. június 2-án a Csárdáskirálynőben voltak először partnerei egymásnak. Akkor még senki nem sejtette, hogy a színpadi szerelemből, valódi házasság lesz. Kapcsolatuk lassan bimbózott, egyre több időt töltöttek egymás társaságában, már nem csak a próbákon.

Aztán az egyik Mágnás Miska előadáson Zsolt a darab egyik mondatát kissé átköltötte és a „velem jössz?” helyett „hozzám jössz?” hangzott el. S hogy a kérdésnek kellő nyomatékot adjon egy gyűrűt is előhúzott, ami hamarosan a meglepett és könnyeivel küszködő Anita ujjára került. Persze a dologról az egész színház tudott és csöndesen szurkolt a lánykérőnek a takarásban.

A színház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor a hír hallatán nagy örömmel adta áldását a színpadi esküvőre, sőt elvállalta a tanú szerepét Zsolt oldalán, aki a keze alatt érett operett növendékből kiváló szólistává. Anita részéről ezt a nemes feladatot Vágó Zsuzsi vállalta magára, barátságuk gyerekkorukig nyúlik vissza, ugyanis a miskolci Pécsi Sándor Guruló Színházban együtt kezdték a szárnypróbálgatást. A ceremóniamester szerepét Peller Károly kapta, akinek már nagy jártassága van az összeboronálásban, hiszen a Csárdáskirálynőben sem tesz mást, Bóni szerepében. Az este levezénylésében Szendy Szilvi volt partnere, akár csak az esti előadásban.

Kedd este szokásos előadásnak indult a Csárdáskirálynő. A nézők nem gondolták, hogy ez a mai nap a két főszerepet játszó művész életének egyik legfontosabb napja. Vagy talán még is? Hiszen a színpadról óriási energiával áramlott a közönség felé Anita és Zsolt szerelme. A hétköznapi estét beragyogta és lendülettel töltötte meg a tudat, hogy az előadás végén örök hűséget fogadnak egymásnak.

Csillogó szemek és széles mosolyok jelezték, hogy ez nem egy mindennapi előadás, itt valami különleges dolog van kialakulóban. A boldogság és a vidámság átragadt a nézőkre is, akik óriási vastapssal jutalmazták az este minden percét.

A sok bonyodalom után Szilvia és Edvin egymásra talált, majd a tapsrend végén felgördült a függöny és Kerényi Miklós Gábor, a színház direktora lépett a nézők elé. Rövid beszédében elmondta, hogy egy kis szertartásra invitálják a kedves közönséget és a szállodai portából anyakönyvi hivatalt varázsoltak pillanatokon belül a színpadra. Az átalakítás ideje alatt a vőfély és segítője bensőséges pillanatokat osztottak meg az egybegyűltekkel Anita és Zsolt egymásra találásának történetéből.

 Lukács Anita és Vadász Zsolt esküvő - galéria (klikk a képre)

Megtudhattuk, hogy egy közös jelenetül alkalmával Zsolt nem ért be a színpadra, mert útközben félrelépett és szilánkosra törte a lábát. Anita ezek után lelkes korházi látogató volt, nagyjából innen datálható a kapcsolatuk. Eljátszották azt a bizonyos lánykérési jelenetet a Mágnás Miskából, mikor is Zsolt letérdelve kérte meg szerelme kezét a darab forgataga alatt. Anita mit is mondhatott volna, mint amit a szövegkönyv megkövetelt tőle. Így hangzott el a boldogító igen. E rövid közjáték után az anyakönyvvezető hivatalosan összeadta a párt és elcsattant az első hitvesi csók is, melyet a közönség álló vastapssal jutalmazott.

Az ünneplés ezek után zárt körben folytatódott tovább, ahol köszöntötték a szülőket és a házaspár cipőfeltevéssel adhatta tanúbizonyságát, mekkora az egyetértés kettejük között. Jól vizsgáztak, bátran kezdhetnek neki a közös életnek.

-Audrey-

[2008.12.06.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
K.Enik 2008.12.06. 00:32 • [1]
Ez klassz, sok boldogságot!:)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még