2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Hammerfall Budapesten
Kapcsolatok
HammerFall

Budapesten a Hammerfall - beszélgetés Fredrik Larssonnal

A 2017 január közepén induló Built To Tour turnéján a svéd HammerFall január 31.-én érkezett Budapestre. A jegyek elővételben elkeltek, a Barba Negra zsúfolásig megtelt már a két előzenekar fellépése alatt.

Amíg a Lancer és a Gloryhammer ezer fokra izzította a hangulatot, a Hammerfall a backstageben a szokásos koncert előtti pihenőjét töltötte, de a banda basszerosa, Fredrik Larsson szívesen vállalta a beszélgetést.

- Szia Fredrik, üdvözöllek Budapesten.
- Köszönöm, nagyszerű, hogy itt vagyunk!

- Most honnan érkeztetek?
- Tegnapelőtt Milánóban játszottunk, tegnap pedig szabadnapunk volt. Azt hiszem, 23 koncertünk van a turnén, öt szabadnappal.  Öt koncert, egy szabadnap…. ez így nagyon kényelmes.

- Melyik országokban játszotok?
- A legtöbb show Németországban lesz. Ezen kívül játszunk még Ausztriában, Svájcban, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban. Eddig voltunk Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban és Olaszországban.

- Te mióta vagy a Hammerfallban?
- Először 1994-től 97-ig. Ott voltam, amikor az első albumot kiadtuk. Utána kiszálltam, de tíz évvel később ismét a bandában voltam, ennek már tíz éve.

- Milyen érzés otthagyni a zenekart, majd hosszú idő múlva visszatérni?
- Amikor kiléptem, még viszonylag jelentéktelen volt a Hammerfall, habár már megvolt az első lemezszerződésünk. ami akkor nagy dolognak számított! Utána gyorsan felfutott, a visszatérésemkor, 2007-ben már nagy név volt, és én azóta is nagyon jól érzem magam itt.

- Tulajdonképpen mikor indult a Hammerfall?
- 1994/95-ben…. vagy 93-ban… számomra 1997-ben, amikor az első albumot kiadtuk. Abban az időben indultunk néhány rock versenyen. Végül nyertünk, egy barátom filmre vette a fellépésünket, és elküldte egy holland lemezkiadónak. Így kaptuk az első lemezszerződést.

- Hány lemeze jelent meg a Hammerfallnak az évtizedek alatt?
- (Nevet) Nem tudom, szerintem pár millió!

- Milyen az új album, a Built To Last fogadtatása?
- A múlt novemberi megjelenés óta jönnek a pozitív visszajelzések. Jók a sajtókritikák, és a turnén is egyre több ember jön egy-egy show-ra. Mint például ma is, itt a Barba Negrában, már elővételben elfogytak a jegyek. Úgy tűnik, szeretik a zenénket!

- Beszéljünk kicsit rólad. Mikor kezdtél el zenélni?
- Az első basszusgitáromat 13 évesen kaptam. Apám több hangszeren játszik, így én is játszom zongorán, szaxofonon is. De végül a basszusgitárnál maradtam. Szuper dolog olyan hangszeren játszani, amit kevesen választanak. Mindenki gitározni vagy dobolni akar. Majd’ minden zenekar basszerost keres, ez nagyon jól jött nekem, sikerült sok tapasztalatot szereznem.

- Miért éppen a heavy metalt választottad?
- Az első lemez, amit vettem, az Accepttől a Restles and Wild volt. Aztán egy barátommal együtt rávettük anyámat, jöjjön el velünk egy Accept koncertre, mivel olyan fiatalok voltunk, hogy egyedül nem mehettünk. Amíg anyám a füldugójával volt elfoglalva, mi a színpad előtt álltunk, és mutattuk a metálvillát az Acceptnek… Amikor aztán 2007-ben újra a Hammerfallban voltam, és azon a színpadon álltam, ahol már a kedvenc zenekaraim, Iron Maiden, Mötley Crüe, Judas Priest is… és én, ez a srác, ott játszottam… ez egy nagyon megindító pillanat volt számomra.

- Köszönöm a beszélgetést, neked már készülni kell, én meg megyek, és alig várom, hogy lássalak benneteket a színpadon!
- Nagyon jó szórakozást kívánok ma estére, nagy buli lesz, ígérem! De még pár szót szeretnék üzenni a magyar rajongóknak. „Büszkék vagyunk, és örömmel tölt el bennünket, hogy ismét itt vagyunk Magyarországon, és már előre örülünk a következő alkalomnak. Talán találkozunk hamarosan valamilyen fesztiválon, vagy valahol másutt. Mindenképpen visszajövünk még!”
 

Képek a koncertről

 

Barta-Liener Éva

[2017.02.15.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
metalgods 2017.02.25. 21:05 • [1]
Életemben ilyen sz@r és semmitmondó interjút nem olvastam. Szégyen a készítőjére nézve, de szégyen az oldalra is, hogy ezt lehozta, és ehhez a nevét adta.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még