Különlegességet vasárnapi ebédre 3. - a Zene.hu szakácsa ajánlja
Ismét kisütöttünk... pontosabban kifőztünk valamit! Mégpedig azt, hogy a Zene.hu séfje, Székelyhídi Balázs – a népszerű Roxx69 zenekar énekese, aki mellesleg szakács – és sztárvendégeinek közreműködésével igyekszünk kicsit megújítani a vasárnapi fogások tárházát.
- Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni a jól megszokott vasárnapi húslevesről - kezdi a mi rocker-szakácsunk, aki ezentúl hétről-hétre jó kis receptekkel jelentkezik internetes újságunk hasábjain. - De a Zene.hu újságíróival úgy gondoltuk, nem árt felfrissíteni az évek óta jól bevált menüsort és kipróbálni valami újat a hétvégeken.
- A „Különlegességet vasárnapi ebédre” rovatban könnyen és gyorsan -akár buli után is- elkészíthető étkeket fogok ajánlani hétről-hétre. Elsőként a Fóliában sült fetasajt 4 személyre szóló finomságot kinálom.
Hozzávalók: - 40 dkg kemény fetasajt
- só, oregáno, oliva olaj
- alufólia
- 2 db közepes méretű burgonya
Elkészítés: Az letépett alufóliadarabra rátesszük a fetasajtot, majd az alufóliát körben felhajtogatjuk, és a tetején összetekerjük. Serpenyőben vagy roston kevés oliva olajon fóliával együtt egyik oldalát kb. 6 percig sütjük. Tányérra tesszük, a fóliát félig lehajtjuk, oregánoval
ízesítjük. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd olajban kisütjük. Tálaljuk.
Jönnek a sztárvendégekNem titok, hogy Balázs többször sztárvendéget is hív, aki megosztja velünk a kedvenc finomságainak leírását. Úgy tudjuk, hogy legközelebb Rúzsa Magdi legtuttibb receptjét ajánlja olvasóink figyelmébe.
Hogy mi ez az étel, azt egyelőre nem szeretném elárulni, egy biztos: jövő hét pénteken 17 órától a Zene.hu címoldalán kiderül.
- Bíró Zsolt -
[2007.02.23.]