Különlegességet vasárnapi ebédre 5. - a Zene.hu szakácsa ajánlja
A „Különlegességet vasárnapi ebédre” rovatban könnyen és gyorsan - akár buli után is - elkészíthető étkeket ajánlunk hétről-hétre. A Zene.hu szakácsa most a Rostonsült lazac-steak tejszínes kapormártással, rostonsűlt zöldségekkel nevű finomságot ajánlja.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet lazac /keresztben vágva/
- 2 dcl főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 1 kisebb csokor kapor
- 1 kávéskanál cukor
- 1 db közepes méretű sárgarépa
- 1 db kisebb méretű cukkini
- 2 db nagyobb champignon gomba
- 2 db közepes hagyma
- 1 teáskanál oregáno
- 5 dkg vaj
Elkészítés módja:
A vajat serpenyőben megolvasztjuk, a frissen vágott kaprot hozzáadjuk, majd kevés párolás után megszórjuk kevés liszttel. Ezt elkeverjük, és beleöntjük a 2 dcl tejszint. Sóval,-borssal,-cukorral ízesítjük, és sűrű mártássá főzzük. A zöldségeket nagyobb /2cm x 2cm/ kockákra vágjuk, és
oliva olajon barnulásig pirítjuk. Sóval és oregánoval ízesítjük. A lazac szeleteket sózzuk és borsozzuk, majd oliva olajon készre sütjük. A rostonsült zöldségekkel és a kapormártással tálaljuk.
Jönnek a sztárvendégek
A jóvőben minden héten sztárvendégeink kedvenc finomságainak leírását közöljük. Legközelebb Szandi receptjét ajánljuk olvasóink figyelmébe.
Hogy mi ez az étel, azt egyelőre nem szeretném elárulni, egy biztos: jövő hét pénteken 17 órától a Zene.hu címoldalán kiderül.
- bíró -
[2007.03.16.]