2024. november 22. | péntek | Cecília nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különlegességet vasárnapi ebédre - bemutatjuk a Zene.hu szakácsát
Különlegességet vasárnapi ebédre 2. - a Zene.hu sztárvendége ajánlja
Különlegességet vasárnapi ebédre 3. - a Zene.hu szakácsa ajánlja
Különlegességet vasárnapi ebédre 4. - Rúzsa Magdi ajánlja
Különlegességet vasárnapi ebédre 5. - a Zene.hu szakácsa ajánlja
Jó étvágyat! - a Zene.hu sztárszakácsa ajánlja
Kapcsolatok
Székelyhídi Balázs
Roxx69
Legnépszerűbb csengőhangok

Különlegességet vasárnapi ebédre 1. - a Zene.hu szakácsa ajánlja

Ismét kisütöttünk... pontosabban kifőztünk valamit! Mégpedig azt, hogy a Zene.hu séfje, Székelyhídi Balázs – a népszerű Roxx69 zenekar énekese, aki mellesleg szakács – és sztárvendégeinek közreműködésével igyekszünk kicsit megújítani a vasárnapi fogások tárházát.

- Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni a jól megszokott vasárnapi húslevesről - kezdi a mi rocker-szakácsunk, aki ezentúl hétről-hétre jó kis receptekkel jelentkezik internetes újságunk hasábjain. - De a Zene.hu újságíróival úgy gondoltuk, nem árt felfrissíteni az évek óta jól bevált menüsort és kipróbálni valami újat a hétvégeken.

- A „Különlegességet vasárnapi ebédre” rovatban könnyen és gyorsan -akár buli után is- elkészíthető étkeket fogok ajánlani hétről-hétre. Elsőként a fokhagymás-mézes csirkemell, sáfrányos-mazsolás rizzsel 2 személyre szóló finomságot kinálom.

Hozzávalók:

- 4 nagyobb szelet csirkemell filé /50 dkg/
- 1 fej fokhagyma
- 3 dcl akácméz
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg mazsola
- 1 kávéskanál sáfrány
- 30 dkg rizs

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A mézet egy nagyobb tálba öntjük, a fokhagymát belereszeljük, a vöröshagymát
leszeletelve hozzáadjuk. A csirkemell szeleteket ebbe a pácba belehelyezzük, majd állni hagyjuk. Rizst a szokásos módon félkészre főzzük, ekkor beletesszük a mazsolát és a sáfrányt, majd így puhára készre főzzük. A szeleteket kevés oliva olajon lassú tűzön megsütjük.

Jönnek a sztárvendégek

Nem titok, hogy Balázs többször sztárvendéget is hív, aki megosztja velünk a kedvenc finomságainak leírását. Úgy tudjuk, hogy februárban Jutta, a Josh és Jutta formáció énekesnője és Rúzsa Magdi legtuttibb receptjét ajánlja olvasóink figyelmébe.

Hogy mik ezek az ételek, azt egyelőre nem szeretném elárulni, egy biztos: minden pénteken 17 órától a Zene.hu címoldalán kiderül.

- Bíró Zsolt -

[2007.02.09.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
DADA 2007.02.09. 17:07 • [1]
Biztos nagyon finom a méz a sáfrány izesítése biztos különleges ízt kölcsönöz.Megkostolom köszi a receptet.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
-Billentyűs zenész [2024.10.28.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Hans Zimmer legendás zenéi élőben: Ilyne volt a New Dimension koncert Budapesten
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
beszámolók még