Különlegességet vasárnapi ebédre 1. - a Zene.hu szakácsa ajánlja
Ismét kisütöttünk... pontosabban kifőztünk valamit! Mégpedig azt, hogy a Zene.hu séfje, Székelyhídi Balázs – a népszerű Roxx69 zenekar énekese, aki mellesleg szakács – és sztárvendégeinek közreműködésével igyekszünk kicsit megújítani a vasárnapi fogások tárházát.
- Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni a jól megszokott vasárnapi húslevesről - kezdi a mi rocker-szakácsunk, aki ezentúl hétről-hétre jó kis receptekkel jelentkezik internetes újságunk hasábjain. - De a Zene.hu újságíróival úgy gondoltuk, nem árt felfrissíteni az évek óta jól bevált menüsort és kipróbálni valami újat a hétvégeken.
- A „Különlegességet vasárnapi ebédre” rovatban könnyen és gyorsan -akár buli után is- elkészíthető étkeket fogok ajánlani hétről-hétre. Elsőként a fokhagymás-mézes csirkemell, sáfrányos-mazsolás rizzsel 2 személyre szóló finomságot kinálom.
Hozzávalók: - 4 nagyobb szelet csirkemell filé /50 dkg/
- 1 fej fokhagyma
- 3 dcl akácméz
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg mazsola
- 1 kávéskanál sáfrány
- 30 dkg rizs
Elkészítés: A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A mézet egy nagyobb tálba öntjük, a fokhagymát belereszeljük, a vöröshagymát
leszeletelve hozzáadjuk. A csirkemell szeleteket ebbe a pácba belehelyezzük, majd állni hagyjuk. Rizst a szokásos módon félkészre főzzük, ekkor beletesszük a mazsolát és a sáfrányt, majd így puhára készre főzzük. A szeleteket kevés oliva olajon lassú tűzön megsütjük.
Jönnek a sztárvendégekNem titok, hogy Balázs többször sztárvendéget is hív, aki megosztja velünk a kedvenc finomságainak leírását. Úgy tudjuk, hogy februárban Jutta, a Josh és Jutta formáció énekesnője és Rúzsa Magdi legtuttibb receptjét ajánlja olvasóink figyelmébe.
Hogy mik ezek az ételek, azt egyelőre nem szeretném elárulni, egy biztos: minden pénteken 17 órától a Zene.hu címoldalán kiderül.
- Bíró Zsolt -
[2007.02.09.]