Különlegességet vasárnapi ebédre 4. - Rúzsa Magdi ajánlja
Ismét kisütöttünk... pontosabban kifőztünk valamit! Mégpedig azt, hogy a Zene.hu séfje, Székelyhídi Balázs – a népszerű Roxx69 zenekar énekese, aki mellesleg szakács – és sztárvendégeinek közreműködésével igyekszünk kicsit megújítani a vasárnapi fogások tárházát.
- Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni a jól megszokott vasárnapi húslevesről - kezdi a mi rocker-szakácsunk, aki ezentúl hétről-hétre jó kis receptekkel jelentkezik internetes újságunk hasábjain. - De a Zene.hu újságíróival úgy gondoltuk, nem árt felfrissíteni az évek óta jól bevált menüsort és kipróbálni valami újat a hétvégeken.
Rúzsa Magdi finomsága
- A „Különlegességet vasárnapi ebédre” rovatban könnyen és gyorsan -akár buli után is- elkészíthető étkeket fogok ajánlani hétről-hétre. Nem titok, hogy Balázs többször sztárvendéget is hív, aki megosztja velünk a kedvenc finomságainak leírását. Most Rúzsa Magdi legtuttibb receptjét a Fokhagymás spagettit ajánlja olvasóink figyelmébe.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb fej fokhagyma,
- fél dl oliva olaj
- 2 db pepperoncini paprika /macskapöcse/
- csipet só
- 1 marék frissen vágott petrezselyemzöld
- 1/2 csomag spagetti
- izlés szerint parmezan sajt
Elkészítés módja:
A 2 fej fokhagymát lereszeljük /nem zúzzuk/. Az oliva olajat egy mélyebb serpenyőbe tesszük, majd a reszelt fokhagymát belehelyezzük.
Kb. 1,5-2 percig lassú tűzön sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. A két db paprikát belemorzsoljuk, és a tűzről levesszük. A spagettit megfőzzük /al dante/. A kész spagettit összekeverjük az olajos fokhagymával, majd a friss petrezselyemmel. Ízlés szerint parmezán sajttal tálaljuk.
Meglepetés következik
A jövő héten ismét főszakácsunk, Székelyhídi Balázs receptje következik, aztán meglepetésvendégünk finomságajánlata kerül terítékre. Hogy mik ezek az ételek, azt egyelőre nem szeretném elárulni, egy biztos: minden pénteken 17 órától a Zene.hu címoldalán kiderül.
- Bíró Zsolt -
[2007.03.02.]