13. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál Pakson
Immár tizenharmadik alkalommal várják Pakson a
Blues, Jazz, Rock,
Gasztronómia híveit, és a
Borbarátokat, hogy találkozzanak egymással, bemutassák tudásukat, vidám hangulatban kényeztessék el fülüket és gyomrukat.
Támogatóiknak köszönhetően, az idei év sztárvendége a
Manfred Mann's Earth Band lesz. Manfred Mann a hatvanas években több TOP 20-as sikerszámmal szerepelt az angol és amerikai slágerlistákon. Az 1971-ben alakult Manfred Mann's Earth Band közel harminc, sokmilliós példányszámban eladott lemezzel és számtalan teltházas koncerttel, egyéni hangzásvilággal vált műfajában a világ egyik legsikeresebb zenekarává. Ismét fellép a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott holland gitáros-énekes, szerző
Julian Sas és együttese, aki várhatóan a 2005 elején megjelent nagyszerű lemezanyagát is bemutatja.
Először mutatkozik be magyar földön nagyobb közönség előtt a négy ország neves muzsikusai alkotta
Visegrád Blues Band. Lengyel, cseh zenészek és a magyar származású Pozsonyban élő PETER LIPA énekes mellett a ritmusszekciót
Póka Egon és
Solti János alkotják. Ismét új produkcióval mutatkozik be a blues-rock "fenegyerek"
Ferenczi György. Terveink szerint rackajam zenekarának vendége lesz
Jim Armstrong ír gitáros (EX-THEM).
Természetesen más külföldi előadók mellett fellépnek a műfaj ismert hazai zenekarai, előadói. A koncertekről ezúttal is CD, DVD lemez és TV felvétel készül.
Gasztronómiai rendezvényükön hagyományosan megrendezik a
Borbarátok Országos Találkozóját. A találkozóra a Magyar Történelmi Borvidékek legjobb pincészetei fogadták el meghívásukat. Többen közülük az év borásza cím tulajdonosai.
A halászléfőző és bográcsban, szabad tűzön készült ételek versenye mellett, ismét megrendezik a Nemzetiségi Gasztronómiai Napokat a GASTROBLUES klubban. Gasztronómiai rendezvényeik közreműködői és védnökei: Benke László szakács olimpikon, Kovács János Venesz-díjas mesterszakács és Hargitai György, a PRIMA KONYHA magazin főszerkesztője. A közönségnek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a helyszínen elkészített vagy készen hozott hideg-meleg ételeiket megfelelő körülmények között tudják tálalni és baráti körben fogyasztani. Az ehhez szükséges tárgyi eszközök véges voltára figyelemmel, vendégeiket korlátozott számban és a jelentkezés sorrendjében tudják kiszolgálni.
A szervezők remélik, hogy rendezvényeiket nagy számban látogatják meg! Minden kedves vendégnek jó szórakozást, jó mulatást és jó étvágyat!
[2005.06.06.]