2020. augusztus 14. | péntek | Marcell nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ettől tuti felpörög az estéd! Íme A trópusi éjszakák
Így haknizik a Capuccino együttes
A nagy autogramvadász zenészek
Bejött az ingyenes zeneletöltési akció
Capuccino: folytatódik az ingyenes letöltési akció!
Capuccino: újabb ingyenes letöltési akció!
Elkészült a friss Capuccino
Hogy születtek a népszerű Capuccino slágerei?
Juhász „Capuccino” Péter:  Igazából 1-1 dal tetszik.
Stílust váltott a népszerű mulatós csapat - töltsd le ingyen az újdonságokat
Zavarbaejtő jelenetek a Capuccino-bulin
Kapcsolódó Kiadványok
Capuccino: Elloptad te lány a szívemet
Capuccino: Három éjjel, három nappal
Kapcsolatok
Capuccino
Kaczor Ferenc
Tilinger Attila

A kiadó válasza: Nem mulatóst énekeltek, nem adjuk ki a lemezeteket

A népszerű mulatós banda, a Capuccino együttes eddigi két lemezéből összesen 20 ezer példányt értékesített. A siker ellenére, a duó úgy döntött, hogy a harmadik kiadványukat az interneten ingyenes letölthetővé teszik. Tudják, hogy lemezekből származó bevételtől elesnek, így anyagilag buknak ezen, de legalább minden zenebarát megismerheti dalaikat és azokhoz is eljut, akik a drága CD-t nem tudják megvásárolni.

A Capuccino együttes 2003-ban indult el a pályán, Nyugat-Magyarországról, nevezetesen Szombathelyről vágtak neki az országos ismertségnek. Romantikus popzenéjük hallgató fülekre talált, az eddig megjelent „Édesanyám” és „Elloptad Te lány a szívemet” című nagylemezeikből összesen több mint 20 000 példányt adtak el, ami a magyar lemezpiacon mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény.

A zenészek elkészítették harmadik lemezüket, amely kapcsán egy teljesen egyedülálló lépésre szánták el magukat. Korábban ilyenre csak kezdő zenekarok esetében láttunk példát, egy országosan ismert együttestől mindez rendkívül meglepő és új dolog.

Az ötletnek van egy jó és egy rossz oldala

- A Capuccino 3. nagylemezének teljes anyaga ingyen letölthető lesz - mondta lapunk kérdésére Juhász Péter, a formáció egyik tagja.

- Összesen 11 dalról van szó. Minden héten 1 szerzemény fog felkerülni weboldalunkra, tehát 11 hét alatt az egész lemezt letöltheti az érdeklődő hallgató. Tudjuk, hogy bukunk a lemezeladáson, viszont jelenleg az a célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a dalok Sajnos, ha valakinek eddig nem volt pénze a drága lemezekre, az nem hallhatta a dalokat, hacsak meg nem írta, vagy le nem töltötte. Így most mindenki legálisan hozzájuthat.

- Az ötletnek van egy jó és egy rossz oldala - kezdi reakcióját Tilinger Attila, a népszerű Házibuli Attilával című produkció műsorvezető-producere. - A rajongók valóban könnyen és főként díjmentesen jutnak hozzá a lemezhez, azonban ezzel a lépéssel - amennyiben az eset követőkre talál - a lemezpiac haldoklásának folyamatát gyorsítja meg, ugyanis ha mindenkinek ingyen lenne letölthető a lemeze, akkor minden jó oldala mellett a zenekar vagy énekes szimpatizánsait fosztjuk meg attól az élménytől, hogy kezükben tarthassák az original gyári terméket. Inkább tartanám okos ötletnek azt, hogy az amúgy nem túlságosan drága gyártási költséghez viszonyítanák az eladási árakat.

- Jó példa Kaczor Feri, aki szerzői kiadásban jelenteti meg lemezeit, és még úgy is megvan a munkájának ellenértéke, hogy 2000 és 2500 forint között adja el a lemezeit. És ebben a mai haldokló lemezpiaci helyzetben is értékesít egy évben 20-25 ezer példányt.

Soha nem a kiadónak írtuk a dalokat

A Capuccino első két lemezét az egyik ismert kiadó adta ki, de harmadik lemezük megjelenésében nem támogatják a formációt.

- A kiadó, amikor meghallotta az anyagot, hátat fordított nekünk, és közölték hogy csakis akkor jelentetik meg, ha továbbra is mulatós dalokat írunk. Ezzel nekünk csak két bajunk volt. Soha nem a kiadónak írtuk a dalokat, hanem a közönségnek és magunknak! Annak idején nem azért írtunk mulatós zenét, mert azt mondták, hogy azt csináljunk, hanem mert ahhoz volt kedvünk. Aztán megkerestük a kiadókat, és a több visszajelzés közül választottuk ki a számunkra legmegfelelőbbnek tűnőt. Most főként pop dalokat készítettünk, és ha Ők ebben nem támogatnak, akkor búcsút kell vennünk egymástól!

Úgy tudjuk, hogy virtuális nagylemez nagyon változatos lesz, amivel egy kicsit a popzene irányába fordultunk, de ezek mellett megújult az image, és a weblap is. 2003 óta úgymond „mulatós” dalokat írtunk, egészen idáig, és úgy gondoltuk eljött az ideje, hogy „idegen vizekre” evezzünk.

- Az új lemez, mondhatni, elég színes, nem egydalos-sablonos anyagnak született, a popzenén belül sikerült elkalandoznunk több irányba is. Van, ami a 80-as évek hangulatát tükrözi, de próbáltunk belekóstolni a Country ízvilágába is. Csak halkan jegyezzük meg, az album kereken egy évig készült, és több neves vendégművész is közreműködik rajta.

A fiúk nagyon bíznak az internetes akció sikerében, és emellett azt is elárulták, hogy további meglepetésekkel is készülnek az elkövetkező hetekben.

- Bíró -

[2007.03.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kabir szolgáltatás [2020.08.13.]
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük a Szép nyári nap musicalt a Csillebérci Szabadtéri Színpadon - képekben
Bár a...

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
beszámolók még