2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkezdődött a Szigeting - képekben
Manu Chao kiverte a biztosítékot - sötétség borult a Szigetre
A por a sláger az idei Szigeten!
Képgalériák
Sziget 2007 - Gentleman
Sziget 2007 - Peet
Sziget 2007 - Singas Project
Sziget 2007 - The Chemical Brothers
Kapcsolatok
Singas Project
Gentleman
The Chemical Brothers
Peet
Besh o droM
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál '07 - második nap
[2007. augusztus 9.
csütörtök ]

A Chemical Brother brutális "dj-szettje" a Szigeten

A por-probléma megoldódott és megérkezett a 4 milliomodik látogatója is a 15 éves rendezvénynek. Ja, és fellépett a Chemical Brothers! Helyzetjelentés a második napról.

Éppen a Kaizers Orchestra fejezte be a koncertjét, amikor megérkeztünk a Nagyszínpadhoz. Sebaj, nemsokára bepótolhatom az eddig kihagyott Gentlemen koncerteket. A délutáni esőnek köszönhetően eltűnt a por, úgyhogy levegőt már lehetett venni.

Reggae az esőben - Gentleman

A német reggae-ként beharangozott Gentleman zenéjében semmi német nincsen. Színvonalas nemzetközi produkció: könnyed dallamok, egy csomó sláger, profi zenészek.

Elég sokan is voltak a Nagyszínpad előtt. Jól kezdődött a műsor, még amikor elkezdett csöpögni az eső, akkor sem gondolt szinte senki arra, hogy fedezékbe húzódjon. Végül is Gentlemen-re jöttek ki és egy kis eső nem árthat - mi is így gondolkodtunk.

Nem részletezem, de teljesen bőrig áztunk. Ismerősök, családtagok sátrának a megkeresésvel és száraz ruha felkutatásával foglalatoskodtunk a Gentleman-koncert hátralevő ideje alatt. Nembaj, idén így is többet láttam belőle, mint néhány éve.

Laza semmittevés egy elég gyenge koncerten

A Blur alapító Damon Albarn új projekjébe bele akartam nézni, ez volt a The Good The Bad and The Queen. Bár nem tudom, hogy miért, így visszagondolva teljesen halálraítélt volt a dolog. Nem tudom, hogy hogyan gondolták, de ez a zene arra jó, hogy otthon meghallgassuk, de arra semmi esetre sem, hogy egy majdnem főidőpontos koncert legyen a Szigeten, ráadásul a Nagyszínpadon. Az egészben a legjobb a közönség volt. Szórakoztatták magukat, ha már a koncert nem annyira őket. Persze már mindenki várta a következő produkciót…


Isten hozott 4 milliomodik!

Este 9 körül érkezett meg a várva-várt 4 milliomodik látogató (a kezdetektől számítva). Schmidt Ferenc Kassáról érkezett feleségével, Évával a Chemical Brothers (!!) miatt. Az ajándéka pedig egy örökös Sziget-bérlet és egy üveg pezsgő volt.

A Besh o drom koncert végére szépen elállt az eső és pillanatok alatt visszaállt a Sziget az eredeti állapotába. Mintha semmi sem lett volna, a kiadós esőről csak a megmaradt pocsolyák árulkodtak. Némi gázégős ruhaszárítás után irány a Bahia színpad, ahol végre megnézhettem élőben a Singas Projectet, amit már régóta el akarok kapni valahol.

Előttük a Peet zenekar nyomta a jó kis muzsikát. Egy dobos, három gitáros a felállás, de néha úgy tűnt, mintha sokkal többen zenélnének. Rendkívül összeszedett, táncolható a Peet produkciója. A Bahia színpad sosem a tömegről volt híres (főleg kora este), most sem voltak sokan. Kár, pedig jó kis bulit tudnak (tudnának) csapni a srácok.

Singast!

Jól kinéztem a Singas Project fellépését: egy kis ülős, pihizős koncert a hangos, durva és egyáltalán nem ülős Chemical Brothers előtt. Hát nem ilyen volt...

Easy Listening helyett gyors, jazzes, néhol trip-hoppos szerzemények hangzottak el, szintén profi zenészek tolmácsolásában. Persze itt is borzalmasan kevesen voltak: úgy tűnt, mintha a fák között rejtőzködő színpadhoz csak egy-egy zeneőrült találna el. Az is csak véletlenül. Nem értem: egy ilyen remek zenekar koncertjén sokkal több embernek kellene csápolnia.

[2007.08.10.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még