2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb világsztár a Sziget Nagyszínpadán
A magyar bandák kiszorulnak a Sziget Nagyszínpadáról?
Minden, ami a "Szigeteléshez" kellhet
Retro feeling a Szigeten: Szűcs Judith, Aradszky és Szandi is fellép!
Egy sör nem sör! - avagy nyelvi felkészítő a Szigetre
Vigyázz! Hamis Szigetjegyek vannak forgalomban
Még nincs irásos szerződése az LGT-nek, de így is fellépnek a Szigeten
Mire figyeljünk a Szigeten? - 10 jótanács!
Sziget: dedikálást követően egy hosszú csók következik?
Képgalériák
Sziget 2007 - LGT (főpróba)
Kapcsolatok
Locomotív GT (LGT)

Elkezdődött a Szigeting - képekben

A Sziget 0. napjáról jelentjük.

Hát elkezdődött... Ennyi ember a teltházas Faithless koncerten sem szokott lenni. Szerintem ezért találták ki anno a Szigetet... Az emberek találkozzanak, beszélgessenek, együtt mulassanak. Mindenféle hovatartozást, nációt túlszárnyalva. Mert Kell Egy Hét Együttlét! Már hétfőn sokan költöztek be -1. napon. Azért még maradt jó sátorhely, csak ismerni kell a Szigetet.

Torlódások mindenhol

A Rakparton keresztül megközelíthetetlen volt a 0. napon a Sziget. Az Árpád hídon se jártak sokkal jobban azok, akik nem tömegközlekedéssel próbálták abszolválni a feladatot. Bár a HÉV is tömve volt. A Filatorigát megállótól kb. 1 óra volt a bejutás, és én még a szerencsésebbek közé tartoztam. Próbálom szemléltetni, hogy mennyien voltak, de nem biztos, hogy sikerül.... és ez még csak a 0. nap volt.

Ahol az úri közönség mulat...

Akár egy Rejtő regényben. Ennyi féle embert nem is lehetne máshogy összehozni. A magyar ötvenes-hatvanas korosztály, a cseh tizenévesek, a finn huszasok, a német-francia harmincasok, és még sorolhatnám... Nekem sikerült lemaradnom a Képzelt riportról, éppen a barátokat vártuk, sátorhely foglalással, és a sajátunk felállításával bíbelődtünk. Azért az LGT-re odaértünk. Ugyan a színpad közelébe se tudtunk jutni, de azért ott voltunk. Lelkünkben pedig visszamentünk jó 20-30 évet, bár az utóbbinál még egy perverz gondolat sem voltunk.

Sláger sláger hátán

Minden volt, mi szem-szájnak-fülnek ingere. Jól szólt, nagyon hosszú volt. Lehetne ódákat zengeni, de nem kell. Ez volt az a koncert, amire még az is kijött a Szigetre, aki eddig hideglelést kapott, ahogy kiejtette valaki a száján az általunk magasztalt szót: SZIGET. (Ja, már ott tartunk, hogy angolul használják a visszatérő vendégek, hogy Szigeting...) Visszatérő motívum: és ez még csak a 0. nap... Jöttek a zenészcsemeték (Karácsony és Somló gyerekek) az egész színész-brigád, akik előtte a Képzelt riportot előadták... Miénk volt a cirkusz, mindenkire zene várt...

Azért nem lehet minden tökéletes

A beengedés ismét katasztrofális volt, de ezt már megszokhattuk. Hiába próbálták szabályozni a tömeget, meg sok pénztár, meg minden, attól azok, akiknek a kígyószerűen kialakított beléptetőrendszerben kellett hering módjára várakozni egy órát, azokat nem irigylem. A lírai számok között a helikopteres színpad fölé berepülést is ki kellett volna hagyni. Konkrétan nem lehetett semmit hallani a felettünk köröző helikopter zajától... Na jó, ennyit a rossz dolgokról. Én azért ezt sem tudom úgy leírni, hogy ne jó szívvel gondoljak a Szigetre, hiszen ez már az életem része. Ezen nevelkedtem, ez a 14. Szigetem, egy hétig, sátorral, ottaludva, fáradtan, de kitartóan.

Kalandra fel!

Azért a mai felhozatal sem lesz semmi. Egy kis Quimby, aztán Manu Chao. Most csak eddig látom a dolgokat, mert már ez is sok. És akkor még nem szóltam az előttük fellépő Mando Diao-ról, a mindjárt utánuk következő UNKLE-ról, és a többi, és a többi...

Kitartást Mindenkinek !!!

-Aretuska-

[2007.08.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még