2024. június 12. | szerda | Villő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Yonderboi weboldala
Kapcsolódó cikkek
More infót! - az Anima weboldalát nézegettük
Kapcsolódó Kiadványok
Yonderboi: Shallow and Profound
Yonderboi: Splendid Isolation
Kapcsolatok
Yonderboi
Kapcsolódó események
Yonderboi
[2007. június 16.
szombat 20:00]

Yonderboi oldalán jártunk - webkritika

Végre valahára!! Yonderboi-nak immáron van saját weblapja. Örülünk neki, mert már régóta várjuk a hivatalos Yonderboi-oldalt. Tudniillik a mi kis hősünknek eddig csak myspace-es oldala volt, ami nem elégítette ki az igényeinket teljes mértékben. Az ofisöl szájt már egy hónapja működik. Megnéztük.

Yonderboi.com. A cím már évek óta le van védve, de csak 2007 elejétől indult be az oldal. A .com-os választás érthető, valószínüleg több külföldi látgatója van a site-nak, mint hazai. Annyira azért nem lehet kevés magyar érdeklődő, hogy az oldal csak angolul legyen elérhető.

Pedig de

Sajnos magyar változat nincs (talán nem is lesz). Ezt kapjuk azért, mert a magyar média le se.... vagyis nem foglalkozik annyit a művész úrral, mint amennyit talán megérdemelne. Na de ez van: Rúzsa Magdit minden háztartásba!!

Első ránézésre tetszetős az oldal: semmi extra, egyszerűen jól néz ki. Yonderboi számok nem szólnak alapból (erre ott a Myspace oldal), minimális háttérzaj hallható csak (kis nézelődés után az is kikapcsolható). Az oldalon a sötét színek dominálnak, a menüpontokra kattintva mindenféle dolgok ereszkednek alá: üveggolyók, órák, kábelek, meg néhány nehezebben azonosítható "ereszkedő" tárgy. A közös bennük a kis kék golyó. Biztosan jelent valamit, hogy mit azt ki nem találnám.

Tartalom

Az oldal betöltésekor egyből a "News" menü látható a legfrissebb hírekkel. Időnként frissítik is és a régebbi hírek is megtalálhatóak. Egyszerű, használható, nem túl bőbeszédű.

A következő nézegetnivaló a Media: itt megtekinthetőek az eddigi Yonderboi videók. Ez szintén jóra sikerült, a klippek minősége tökéletes (nem az a youtube-os, pixeles valami). Három videó: a People Always Talk About The Weather, a Were You Thinking of Me? és a Road Movie. Érdekesség, hogy az utóbbi kettőt Yonderboi rendezte: ezúton is gratula, lehet, hogy Fogarasi Laci nemcsak a zenéléshez ért??!! Esetleg letölthetővé kellene tenni a videókat, hogy valami kritikát is megfogalmazzak.

Die-o-graphy: Yonderboi élete aránylag részletesen (és persze angolul). Ezen most nem kezdünk el sajnálkozni: bízzunk abban, hogy lassan-lassan magyarosítják az oldalt. Addig is így kezdődik a mese: "Yonderboi grew up in the small, silent village of Mernye in South West Hungary", az helyett, hogy "egyszer volt, hol nem volt...."

A Gallery-ben találunk néhány képet, elsősorban koncertfotókat. A képeket megnézhetjük és le is tölthetjük. Ez rendben is van, bár nem ártana még pár pikcsör: stúdiós, otthon ülős, esetleg Mernyén sétálós...

A Dates menüpontban a fellépések időpontjaival lehet ismerkedni. Egyenlőre nincs sok, a nyári fesztiválok például nincsenek benne, reméljük majd lesznek. A koncertek helyszínéről bővebb információhoz juthatunk a "more info"-ra kattintva. Többé kevésbé működik is, bár nem mindig új ablakban nyitja meg az új lapot. Kis hiba, de értékeljük a lehetőséget.

A Press menüpont az, ami semelyik zenekar/előadó internetes oldaláról nem hiányozhat(na). Általában hiányzik, de nem itt. Itt van, igaz elég minimál: találunk benne egy biográfiát (elnézést: die-o-graphy-t), és egy nagy felbontású fotót. Egyet. Nem vitték túlzásba, de a semminél jobb. Javaslok egy "Big Press Kit"-et még pár képpel és egy külön diszkográfiával.

Az utolsó menü a Contact. Ez magáért beszél: menedzseres és bookingolós elérhetőségek. Ez szintén kell egy ilyen oldalra. Egyébként még érdekes, hogy magának Yonderboi-nak az email címét nem igazán lehet megtalálni. Mondjuk erre megint ott a Myspace oldal, aminek a linkje az oldal alján megtalálható. Ott lehet próbálkozni a kontaktolással.

Hírlevelet nem találtam, a klippeket leszámítva nem lehet meghallgatni egy Yonderboi számot sem. Ezen még javíthatnának. A másik, ami még kellene, egy teljes és pontos diszkográfia. Összességében jó az oldal: a kinézetre nem lehet panasz, valamilyen szinten tükrözik Fogarasi stílusát. A tartalom elég minimál, éppen annyi, amennyi feltétlenül szükséges. Ahhoz képest, hogy mennyit vártunk rá....

A Myspace oldallal együtt használva azonban megállja a helyét. Kár, hogy az az ember érzése, hogy nem a magyar közönségnek készült. Kellene magyar változat is: már csak azért is, hogy jobban tudatosuljon a külföldi látogatókban, hogy Yonderboi magyar! Erre meg nekünk kellene büszkének lennünk.

-nagymester-

[2007.04.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még