2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Amikor én még kissrác voltam – Tisztelgés az Illés zenekar előtt
Képgalériák
Illés Tribute lemezbemutató
Kapcsolatok
Illés

Illés tribute album bemutató buli

Az Illés együttes 40 éve alakult...

Csodálatos és mindenképpen különleges eseményre kaptunk meghívást tegnap este a Cotton Clubba a Sziget Szervezőiroda és a Universal Music szervezésében, melynek apropója az ILLÉS zenekar 40 éves évfordulójának kicsit szűkebb körben történő megünneplése, valamint egy zenei érdekességet tartalmazó cd bemutatása is volt egyben.

A szervezők részéről kitűnő választás volt maga a helyszín is, hiszen a belső terek maximális igényességgel kivitelezett és hangulatos labirintusa zenei relikviái és a belső enteriőr méltó „díszletet” adott az esemény rangjához és színvonalához.

Ismét egy különleges ötlettel rukkoltak elő a szervezők, és gondolva egy nagyot mi lenne, ha a mai fiatal siker zenekarok újragondolnák a nagy előd az Illés akkori nagy slágereit, és picit átformálnák saját képükre és hasonlatosságukra, saját zenei világuk, stílusukban előadva azt.
Maga az ötlet a zenekarok körében is nagy sikert aratott és mindenki nagy örömmel kezdett neki a nem mindennapi feladat kivitelezéséhez és megszületett végül egy album: "Amikor én még kissrác voltam"címmel, ami egyúttal tisztelgés is az Illés zenekar és munkássága előtt.

Ezen a különlegesnek ígérkező estén nagyon sok vendég jelent meg zenészek, újságírók, fotósok és természetesen mindenki az Illés zenekar tagjait kereste fel először.

Majd Gerendai Károly a Sziget Szervezőiroda részéről nyitotta meg az estét és mondott bevezetőt az este programját illetően, majd az Universal Music képviselőjeként Perneczky Krisztina (marketing igazgató), mondott pár gondolatot erről a kiadványról. Őt a zenei producere Marton László (Távolodó) követte, aki kicsit hosszabban mondta el utópisztikus gondolatait a mai este kapcsán és a hazai zenei élet jövőképéről.

Ezt követően Gerendai Károly az Illés zenekart kérte fel a színpadra és ünnepélyesen átadta a zenekar tagjainak a cd egy- egy példányát, itt is történt egy nagyon szép gesztus, hogy gondoltak a nemrégiben elhunyt Pásztory Zoltánra és kérték, jutassák el a cd-t a családjának, ami megható és sajnos szomorú pontja volt az estének.

A zenekar szószólójaként Bródy János köszönte meg ezt az estét és a különleges kezdeményezés létrehozását és megvalósulását és elmondta még a zenekart is meglepte néhány szám a lemezről, mennyire jól szól és valahogy, ha most lennének kissrácok lehet, hogy pont így írták volna meg ezeket a számokat Ők is.

Az este másik érdekessége volt, hogy nem egy szokványos CD bemutató részesei lehettünk, hanem élőben is felhangzott pár dal a lemezről, így fellépet a P.A.S.O, Palya Bea, és a Heaven Street Seven előadott egy-egy saját dalt és az általuk feldolgozott Illés dalt. Az ősbemutató – hiszen a jelenlévők most hallhatták először ezeket a számokat - nagy sikert aratott a nézők körében.

Ezt követően az ünnepélyes részt lezárva a sajtó munkatársai lehetőséget kaptak, hogy kötetlenül beszélgethessenek a megjelent zenészekkel, előadókkal és természetesen a Illés zenekar tagjaival, valamint egymással is az elkövetkező feladatokról, eseményekről.

A CD-ről annyit lehetne elmondani, hogy tizenhárom feldolgozás hallható a lemezen és olyan előadóktól mint pl., a Pannonia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O), Kispál és a Borz, Amorf Ördögök, Besh O Drom, Sziámi, The Puzzle, Etnofon zenei társulás és Palya Bea, Balaton, Quimby, Heaven Street seven, LB27, Barbaro, Zagar.

Az Illés zenekar egyébként tegnap kezdte el a próbákat az erdélyi, valamint a szigeti fellépésére, valamint most kezdték el összeállítani a zenei programot, ami nem lehet könnyű harminc év slágereiből összeállítani egy csokorra valót egy koncert időkorlátainak tükrében.

Mint tudjuk sajnos ez a két koncert lesz az utolsó az Illés zenekar életében, hiszen Pásztory halálával sok dolog megváltozott és az Illés szekerének ötös fogata úgy volt teljes. Így sajnos lezárul egy nagy korszaka a hazai könnyűzenei életének és evvel egy időben, lezárul az Illés életmű is.

Pedig az Illés volt az a csapat, akik talán saját korukat is jócskán megelőzve, ötvözték a hazai beatzenei stílust a kelet európai népzenei elemekkel.
Együtt hatott a zene és a szöveg, a személyesség és a nemzedékélmény és a mai napig megőrizte frissességét, erejét. A mai magyar kulturális élet szereplőinek feltétlenül fejet kell hajtania az Illés életmű előtt, és köszönetet kell mondaniuk ezeknek az embereknek munkásságukért, példamutatásukért, áldozatos munkájukért.

-BK-

[2005.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
Június 5-én adta Budapesten régóta várt és...

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
beszámolók még